29 april 2017

Zwangerschapsupdate week 22, 23 & 24

Zo, na deze zwangerschapsupdate ben ik eindelijk ‘bijgeblogd’. Ik ben nu net 26 weken zwanger, dus volgende update is ook echt recent!

1 aprilgrap

Ik krijg de vraag inmiddels zo vaak, nadat mensen horen dat ik nog vier maanden moet. “Is het geen tweeling?” “Nee, echt niet. ?” “Weet je het zeker?” “Ja, heel zeker, haha.” Ik besloot er maar een 1 aprilgrap van te maken. Voor alle duidelijkheid, nee het is geen tweeling! En ik ben niet beledigd dat je het vraagt, hoor. Mijn buik is inderdaad al heel dik.

Mijn buikfoto van 23 weken.

Tweede sollicitatiegesprek

Ik heb het tweede sollicitatiegesprek, het ging supergoed. Het is een gezellig gesprek met de manager operations en een senior. Zij komen een boel over mij te weten, maar ik ook over hen en het bedrijf en ik word er erg enthousiast van. Na het gesprek krijg ik meteen te horen dat ze me een baan aan willen bieden. Ik had ze zelf de keus gegeven voor meteen beginnen (voor mijn verlof), eerst een tijdelijk contract of pas na mijn verlof per 1 november, ze hebben voor het laatste gekozen. Wat mij betreft prima, als dat betekent dat ik een baan gevonden heb!! Zo kan ik in elk geval met een gerust hart mijn verlof in, zonder zorgen dat ik geen baan heb als dat afgelopen is.

Ziekgemeld bij UWV

Het tekenen van het contract zet me wel aan het denken. Wat als het bedrijf ervoor had gekozen me meteen in dienst te nemen? Als mensen me vragen hoe het gaat met mijn zwangerschap en mijn lever antwoord ik altijd “Supergoed, het valt me alles mee!” Maar als ik eerlijk tegen mezelf ben komt dat doordat ik heel rustig aandoe. Ik zorg dat ik na twee of drie uur overeind zitten of lopen ook een uurtje (of twee) ga liggen. Doe ik dat niet, dan krijg ik meteen last van pijn bij mijn ribben en kortademigheid. Het lijkt me daarom het beste om me officieel ziek te melden bij het UWV.

Er is een hokje dat je aan kan vinken als je ziek bent vanwege je zwangerschap. Moeilijke vraag… ben ik nou ziek omdat ik zwanger ben of omdat ik een leveraandoening heb? Het is echt de combinatie. Ik besluit het maar gewoon aan te vinken, dan weten ze in elk geval dat ik na mijn bevalling meteen weer 100% in staat ben te werken.

Wat kan ik niet en wat wel?

Ik vind het wel een beetje een vreemd idee, dat ‘ziek’ zijn. Ik kan namelijk heel veel wel. Ok, langer dan een half uurtje lopen en lang zitten (achter mijn laptop bijvoorbeeld) kan niet, maar ik kan best wat licht huishoudelijk werk doen. Niet stofzuigen en dweilen, maar de vaatwasser uitruimen en koken gaan best. En heel gek, stukjes fietsen gaat prima. Zonder peuter achterop dan. En met Jim naar peuterzwemmen helpt juist goed tegen mijn pijn. De weg ernaartoe is even zwaar, maar zodra ik in dat warme water lig gaat alles over!

Ik heb gewoon een soort regime voor mezelf dat werkt. Opstaan, paar uurtjes wat doen, en liggen. Gelukkig slaapt Jim nog een paar uur ’s middags. Als hij wakker wordt kom ik overeind, maak ik eten en ruim het huis op, breng hem naar bed, en ik ga weer liggen. Zolang ik dat doe gaat het allemaal prima. Doe ik dat niet, is het een heel ander verhaal.

Één van de mooie zondagen besloten we naar het strand te gaan. Lekker gelopen, koffiegedronken bij de strandtent, weer naar huis. Terwijl Jim sliep ramde ik er eventjes een blogje uit, daarna meteen door naar mijn ouders, en toen zat ik daar, naar adem happend op de bank. Ik kon nog maar één ding, en dat was languit op de bank gaan liggen tot het over was. En zelfs toen begon het weer nadat ik overeind kwam. Toch jammer….

Focus on the positive

Ik concentreer me gewoon maar op wat ik wél kan. En zorg maar dat ik niet te veel doe. En ik denk vooral niet na over wat komen gaat. Wat er gaat gebeuren als mijn baarmoeder nog groter groeit en nog meer naar boven gaat duwen… Zolang het goed gaat, gaat het goed…

 

 

Lees hier de vorige zwangerschapsupdate: 19, 20 & 21 weken zwanger

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageren Melina 6 mei 2017

    Gefeliciteerd met je baan! Wat een fijne gedachte is dat voor na je verlof. En je ziet er erg mooi uit op de foto!

  • Reageren Jeanine 29 april 2017

    Wat fijn dat je een nieuwe baan hebt. Gefeliciteerd! Lijkt me gek inderdaad wat je dan aan moet kruisen. Gelukkig krijg je thuis wat gedaan en helpt het zwemmen tegen de pijn! Mooie foto:-)

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge