23 april 2017

Zwangerschapsupdate week 19, 20 & 21

Deze periode begon heel spannend, met de GUO (uitgebreide 20-weken echo). Gelukkig was er niks verdachts op te zien. Heel fijn nieuws, en daardoor ging ik lekker ontspannen de tweede helft van mijn zwangerschap in.

Mijn buik met 21 weken. Ik schrik er zelf ook steeds van, als ik een foto van mezelf zie…

Aankondiging zwangerschap op mijn blog

Aangezien ik ook echt mijn buik niet meer kon verbergen, ook niet bij een sollicitatiegesprek, besloot ik om het mooie nieuws eindelijk op mijn blog te delen. Dit betekende dat ik ineens weer een heleboel inspiratie had natuurlijk, dus sindsdien zijn er gelukkig weer wat meer artikelen op mijn blog verschenen. Het betekent echter ook dat ik het niet echt meer kan verzwijgen bij het zoeken naar werk…

Opnieuw solliciteren

Helaas had ik net te horen gekregen dat de baan die ik gevonden dacht te hebben niet doorging, dus ik begon weer met solliciteren. Gelukkig ging dat allemaal heel voorspoedig. Ik ben begonnen met mijn CV op intermediair zetten, en dat was eigenlijk al voldoende. Vanaf dat moment ben ik een paar keer per week gebeld door recruiters, die zeker dachten dat ze wel wat voor me zouden kunnen vinden.

Ik ben wel zwanger…

Ik heb mijn blog op mijn CV staan, en daar had ik inmiddels mijn zwangerschap dus bekend gemaakt. Het leek me daarom het handigste om meteen bij de recruiters te melden dat ik zwanger ben. De meesten zeiden meteen dat ze dan beter voor tijdelijk werk voor me op zoek konden gaan, of op de lange termijn. In de praktijk betekende dit dat ik slechts één sollicitatiegesprek had, en dit bedrijf had niet doorgekregen dat ik zwanger was. Gelukkig waren ze heel redelijk en hebben we er heel open over gesproken. Ik heb de twee opties aangeboden van tijdelijk werk tot mijn verlof en een contract dat pas na mijn verlof ingaat (per 1 november). Daar gingen ze over nadenken en ik heb in elk geval een tweede gesprek binnenkort!

Jims voorlopig laatste dag bij het kdv

Aangezien ik voorlopig geen baan heb, hebben we het kinderdagverblijf opgezegd per 1 april. Mocht ik een baan vinden mag Jim gewoon terugkomen. Dankzij jullie tips zijn we erachter gekomen dat we nog wat toeslag over hebben, dus zelfs als ik pas na mijn verlof op 1 november kan beginnen kan Jim al wat eerder terug. Dat scheelt zeker!

 

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageren Vlijtig Liesje 25 april 2017

    Wat fijn dat je spontaan benaderd werd door recruiters en dat dit in ieder geval 1 sollicitatiegesprek opleverde. Ben benieuwd naar het tweede gesprek!

  • Reageren Yvonne 25 april 2017

    Hey, wat een leuk nieuws dat je zwanger bent, van harte gefeliciteerd! Wat een buikje al zeg, met 21 weken… mooi! Wel lastig met zoeken naar een nieuwe baan kan ik me zo voorstellen… maar uiteindelijk komt het vast goed! Voor nu lekker genieten van je zwangerschap en de rest komt wel. 🙂

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge