2 april 2017

Zwangerschapsupdate week 16, 17 & 18

Zwangerschapsupdate week 16, 17 & 18 – Nog even voor de allerduidelijkheid: het was dus een grapje gisteren. Het is geen tweeling! Maar ik ben wel zwanger hoor. Ik kwam op het idee om het als 1 aprilgrap te doen, omdat zóveel mensen het aan me vragen. Hun eerste vraag is “Oh wanneer ben je uitgerekend?” en als ze horen dat het pas in augustus is krijg ik bijna altijd de vraag “Is het een tweeling?!”. Nee, antwoord ik altijd, maar volgens mij geloven veel mensen me niet. Het resultaat was dat zelfs een aantal mensen die me regelmatig zien twijfelden of de 1 aprilgrap toch niet waar was. Nee, echt niet!

Zwangerschapsupdate week 16, 17 & 18

Inmiddels ben ik alweer 22 weken zwanger, maar nog even de update van alweer een maandje gelden. In deze weken heb ik lekker veel gedaan. De negenmaandenbeurs, een pretecho om het geslacht te bepalen, een stedentripje naar Barcelona. En, minder leuk, bleek dat de baan die ik had gevonden niet doorging.

De negenmaandenbeurs

Ik was al één keer eerder op de negenmaandenbeurs geweest, echt jaaaaaaaaren geleden, maar toen was ik niet zwanger. Nu wel en dat is écht leuk! Er is zoveel te zien, en het is allemaal van toepassing. Al denk ik dat het nog leuker is als je het met je eerste zwangerschap doet, want nu had ik het eigenlijk allemaal al.

Pretecho voor geslachtsbepaling

Op de negenmaandenbeurs kon je ook een pretecho laten maken. Ik was pas 17 weken zwanger, maar ik wilde het echt heel graag weten. We besloten daarom om er gewoon maar één te doen. Ik ga je nog niet vertellen wat het is, dat houden we nog even geheim.

Barcelooooooooooona

Half maart zijn we naar Barcelona geweest. Rogier, Jim en ik, samen met twee vriendinnen van me, Nastassia en Krystle. We hebben heel relaxed gedaan, en echt genoten. Ik wist niet of het handig zou zijn, een stedentripje met een peuter, maar het bleek allemaal prima te gaan. Je moet alleen niet álles willen doen, qua bezienswaardigheden. Gewoon een lekkere siësta inplannen elke dag. Dat is goed voor de peuter, en ook voor mij al zwangere. Een uitgebreid verslag volgt nog op mijn blog.

Hoe zit het nou met die baan?

Helaas gaat de baan die ik gevonden dacht te hebben niet door. Waar het precies aan ligt is niet helemaal duidelijk, maar het lag geloof ik niet aan mij. Waarschijnlijk een budgetkwestie. En het is in elk geval niet afgeketst omdat ik zwanger ben. Ik ben meteen weer druk begonnen met solliciteren, en dat gaat eigenlijk best goed. Ik denk niet dat het nog lukt om voor mijn verlof weer aan de slag te gaan, maar ik denk dat het echt wel moet lukken om iets te vinden dat daarna ingaat.

Er komen spannende weken aan

De komende weken worden best spannend. In week 19 komt de GUO (uitgebreide echo) eraan. Een hoop sollicitatiegesprekken en Jims laatste dagje op het kinderdagverblijf. In elk geval lijken ze voorbij te vliegen! Dat hoor je vaker over de tweede (of derde … ) zwangerschap.

 

Had jij ook dat je tweede zwangerschap sneller leek te gaan?

 

 

 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge