30 oktober 2015

Ze zeggen steeds vaker u tegen me…

oud worden - u zeggen

Ja echt steeeeeeeeeeeds vaker. Ik had het er al eerder over dat ik zelf merk dat ik oud wordt, maar anderen hebben het dus ook door!

Mijn afdeling zit in de medische faculteit van de VU en ik kom dus veel studenten tegen. Vooral nu er weer een nieuwe lichting studenten is begonnen, die nog niet helemaal de weg weten in het doolhof. Ik hoor steeds vaker: “Mevrouw, weet u misschien waar…”.

Mevrouw! U!

 

Ik snap het wel. Toen hier ooit begon als nieuw studentje (back in the year 2000) had ik waarschijnlijk ook u gezegd tegen de dertigers die rondliepen tussen al die studenten. Niet per se omdat ik dacht dat ze dat moest, maar gewoon voor de zekerheid. Je weet nooit of je nog eens college gaat krijgen van ze en je wil niet dat ze je tentamen ineens strenger na gaan kijken ofzo!

 

En 33 is ook gewoon 15 jaar ouder dan 18! Over een paar jaar ben ik twee keer zo oud als de nieuwe studenten… Dan zal het wel helemaal erg worden met mijn ouder worden gevoel. Laat ik nog maar even genieten van die paar jaartjes dus, dat ik nog níet zo oud ben, in verhouding.

 

 

 

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageren Thea 30 oktober 2016

  Oh dear….word 45 komende week. Hoe denk je dat ik me nu voel? 🙂

 • Reageren Nicole @ Everyday-Life.nl 30 oktober 2015

  Oh hou op schei uit. Ik ben zelf 32. Voor mij voelen de jaren 90 nog als gisteren, maar die mensen die toen geboren zijn, zijn dus al gewoon twintigers he! Dat is toch te erg. Dan voel ik mij zooooo oud.

 • Reageren Jeanine 30 oktober 2015

  Oh herkenbaar! Zelfs als 25 jarige wordt er al u tegen me gezegd. Waarschijnlijk omdat mensen me met kinderen ouder inschatten maar toch! Kippenvel haha.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge