21 augustus 2018

Welk behangetje wordt het?

Zoals je misschien wel weet zijn we net verhuisd. Vandaag drie weken geleden, om precies te zijn. We zitten nog volop tussen de dozen, maar het begint al echt wat te worden. Dit is ons eerste koophuis samen, en we maken van de gelegenheid gebruik om (bijna) alle meubels te vervangen en de inrichting nou echt te maken zoals wij het mooi vinden.

Het enige Ikea-meubel dat nog over is in onze kamer.

We hebben gekozen voor meubels met een stoere uitstraling. Robuust, metaal, hout dat niet per se netjes afgewerkt is, misschien kun je het zelfs een beetje industrial noemen. Alle Ikea meubels, op één na, zijn uit de woonkamer gebannen. Het resultaat is echt heel mooi, vinden we zelf. Het is nog niet helemaal af. De grijze stoffen bank op de foto moet bijvoorbeeld nog de kamer uit. Er komt nog een mooi kleed in de zithoek. Én de grote lange muur moet nog gedaan worden. We willen er graag behang op, en wat leuke poster- of fotocollages.

Een hele lange muur om te behangen.

Maar welk behangetje wordt het?

Omdat we een vrij stoere inrichting hebben dachten we eerst aan een stoer behang. Blauw, grijs, bruin, met wat structuur en lekker bonking. We hebben wat behangstalen besteld (een stuk of 30!), maar wat bleek: de uitstraling van de woonkamer wordt dan wel heel hard, en ’s avonds worden veel van die donkere behangetjes erg somber.

Er hangen wat staaltjes behang achter de nieuwe bank om een beetje uit te proberen hoe ze voelen.

Nu denken we er daarom aan om juist een wat lieflijker, vrolijker behangetje te nemen. Op een lichte achtergrond een leuk patroontje, misschien zelfs in roze of paars, en misschien zelfs bloemen. Ik laat je er een aantal zien die we erg mooi vinden.

Sandberg

Sandberg is een Zweedse behangfabrikant. Dit bloemetjesbehang in aquarelstijl is één van mijn favorieten. Ik denk dat het een mooie lieflijke tegenhanger zou zijn voor de stoere uitstraling van de rest van onze woonkamer.

Origin

Dit behang van het merk Origin heeft geen bloemen, en geen kleuren. Het is erg neutraal, maar de plaatjes zijn prachtig. Jungle en savannah, met wilde dieren.

347442 lijmdruk vlies behang jungle ivoor wit en grijs

Scion

Van het merk Scion vinden we Levande Cedar erg mooi. De print met bomen is er in veel verschillende kleurstellingen, ons lijkt de bruine het mooist.

Scion-Levande-Wallpaper-01

Clarke & Clarke

Ok, misschien is deze Indira Charcoal van Clarke & Clarke een beetje druk, maar stiekem vind ik deze het mooiste. Ik denk niet dat het hem wordt, maar ik wilde hem toch even laten zien aan je.

 

Nieuwsgierig naar ons interieur?

Als het allemaal af is zal ik zeker een artikel wijden aan onze nieuwe inrichting. Ik ben alleen bang dat het nog wel even zal duren voor het helemaal af is. Tot die tijd zal ik regelmatig updates delen via Instastories. Dus, als je benieuwd bent, volg me dan op Instagram!

 

Welk behang zou jij kiezen?

 

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageren Kim 21 augustus 2018

  De origin!

 • Reageren Sientje 21 augustus 2018

  Ik zeg Sandberg. Maar misschien net te romantisch bij de verdere inrichting. Scion staat nummer 2. Al zou ik die niet kiezen voor mijn huisje maar vind het wel mooi icm stoere meubels. Sorry ben zelf wat van het romantische. Hihi anders wordt het hier helemaal zon mannenhuishouden met 3 zonen.

 • Reageren Paula 21 augustus 2018

  Scion lijkt mij mooi bij de bank, en de bomen zien er stoer uit. En een spetter/vlekje van eten zie je er misschien ook niet zo snel op ?☺️

 • Reageren Susanne 21 augustus 2018

  De Sandberg is mijn favoriet! Maar ik ben sowieso snel verliefd op alles wat een bloemetje heeft :-).
  Susanne onlangs geplaatst…Een bouwval voor 1 euro | Wat zou jij doen?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge