28 augustus 2016

Webwinkel zondag gesloten

Webwinkel zondags gesloten – Ik koop heel veel online, bijna alles eigenlijk. Het is gewoon heel makkelijk. Je hoeft de deur niet uit, het kan op ieder moment. Het meeste winkel ik via Bol.com, HEMA en Coolblue, en in deze drie winkels samen kun je bijna alles krijgen. Bijna alles, maar niet alles.

Babypark

Gelukkig zijn er nog genoeg andere webshops. Bijvoorbeeld Babypark. Hier hebben ze alles voor baby’s, van kinderwagens tot babykamers. Ze hebben een ontzettend ruim assortiment, volgens mij wel 100 verschillende hydrofiele doeken bijvoorbeeld. Ik ben regelmatig een beetje aan het ‘winkelen’. ‘Kijken kijken niet kopen’, zeg maar. Ook bij Babypark, en ook weleens op zondag. Zoals vandaag dus. En weet je wat je dan te zien krijgt?

zondag gesloten

Zondag Gesloten

Een pop-up met zondag gesloten. Met een vriendelijke uitleg dat ze door christelijke geloofsovertuiging zondag gesloten zijn. Ook voor hun online klanten.

Beste bezoeker

Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug.

Je zou zeggen dat dat heel irritant moet zijn, als klant, maar weet je dat ik het juist een mooi idee vind? Iedere keer als ik toevallig op zondag op hun site kom denk ik: “Oh ja. Dat waren zij. Wat goed dat ze zo vasthouden aan hun principes.” Het schrikt me absoluut niet af, en als ik echt iets wil kopen kom ik gewoon de volgende dag weer terug en bestel ik het dan.

Probeer maar

Probeer het maar, het is vandaag zondag. Bezoek de winkel via deze link. Je kunt gewoon het assortiment bekijken, nadat je de pop-up weggeklikt hebt, alleen niet bestellen.

 

Ik vind het dus een heel mooi idee en totaal niet storend, al kan ik me voorstellen dat er mensen zijn die dat wel vinden. Wat vind jij?

 

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageren Hella 6 november 2017

  Naar mijn mening niet meer van deze 24/7 tijd.
  Ook principes behoren te evolueren.
  En………. bovendien ben ik ook een christen alleen van RK huize. Blijkbaar geldt dan een andere zondagsrust.
  Tot slot vraag ik mij af of en zo ja in hoeverre deze innnerlijke overtuiging binnen de organisatie van Babypark (oprecht!) breed wordt gedragen.

 • Reageren Ramona (Kijk, mama!) 4 september 2016

  Bijzonder. Maar wel vreemd. Want dit is geautomatiseerd (dus kunnen ze hun werk laten liggen) en uiteindelijk is de koper de dupe op zondag waardoor je als koper last hebt van hun principes. We hebben het ook wel eens ergens online gezien inderdaad.

 • Reageren Jess 31 augustus 2016

  ik vind het juist wel vervelend. De meeste mensen hebben juist zondag de tijd om eens rustig online te shoppen. Ik snap het ergens wel, maar mij zouden ze als klant kwijt zijn als ik dit twee of drie keer zou tegen komen. Geen bestellingen verwerken, zou ik dan wel begrijpen.

 • Reageren Jacqueline 30 augustus 2016

  Kan me voorstellen dat ze zo klanten mislopen. En ik vraag me ook af: als je blijkbaar je webwinkel op zondag kan sluiten, dan moet het toch technisch ook mogelijk zijn om bestellingen van zondag in de wacht te zetten tot maandag? Dan kunnen de werknemers hun christelijke ding doen op zondag, maar hebben de klanten er minder last van.
  Jacqueline onlangs geplaatst…30 day blog challenge: naam van mijn blog en vijf bloggers die ik volgMy Profile

 • Reageren Merel 30 augustus 2016

  Ben er ook een keer geweest op zondag, herkende je bericht gelijk 🙂

  Ik vind het inderdaad mooi dat ze gewoon vasthouden aan hun eigen principes. Alleen ben ik toen wel uitgeweken naar een andere webwinkel; had nogal haast 🙂
  Merel onlangs geplaatst…Geluksmomenten TAGMy Profile

 • Reageren Liess 29 augustus 2016

  Het hele idee van een webwinkel is dat je 24/7 bereikbaar bent
  Dus ook op zondag. Ik vind dit dus belachelijk.
  Als je niet op zondag wil werken prima dan kijk je er maandag pas na

 • Reageren Malou 29 augustus 2016

  Ik snap het niet helemaal. Ik vind zondag juist wel een fijne dag om online te shoppen. Aan de andere kant is het inderdaad wel goed dat ze bij hun principes blijven.
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #171; warmte en dorpsfeestMy Profile

 • Reageren Channa 29 augustus 2016

  Ik snap het dus niet. Laat mensen lekken shoppen als de dat willen, wie heeft daar nou last van?
  Channa onlangs geplaatst…Neemt onze 4-jarige ons nou in de zeik?My Profile

 • Reageren Cindy - levenalsmama.nl 28 augustus 2016

  Ik ben het ook al vaker tegen gekomen, en vond het toch ook wel weer bijzonder. Heb er verder geen problemen mee of bezwaar tegen, maar vind het ook niet echt nodig. Als je als winkel de bestelling op maandag afhandelt, dan heb je als zondag toch ook alsnog niets hoeven doen.
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Fotodagboek week 34 | Indisch koken, mini-vakantie Zeeland & eerste hapjes MilasMy Profile

 • Reageren Nicole @ Everyday-Life.nl 28 augustus 2016

  Ik vind het belachelijk. Begin dan geen webwinkel als je niet altijd open kunt zijn. Maar goed, ik ben ook atheïst, dus heb weinig begrip voor dit soort dingen.

 • Reageren Kimberley 28 augustus 2016

  Ik vind het ook best een mooi idee. Als christen met eigen webshop doe ik het niet, hij draait gewoon door op zondag. Het zet me aan tot nadenken, niet om het zelf te gaan doen maar wel over weer meer rust te gaan nemen en niet altijd maar te moeten gaan ‘springen’ voor iedereen 😉
  Kimberley onlangs geplaatst…Mama challenge 2016: Belangeloos helpen met kinderen.My Profile

 • Reageren Judith 28 augustus 2016

  Mij zijn ze daardoor verloren als klant. Op zondag kon ik juist rustig surfen na een week hard werken met bolle buik. Helaas kon ik bij hun niet terecht en bij hun concurrent wel. Rara waar heb ik de bestelling geplaatst?

 • Reageren Priscilla 28 augustus 2016

  Ik ben helemaal voor het altijd en overal bereikbaar zijn idee dus vind het echt heel raar. Ik wil gewoon een kinderwagen oid kopen, waarom moet er dan een geloof bij gehaald worden? Zit ik niet op te wachten.

 • Reageren Liselotte 28 augustus 2016

  Mij verliezen ze daardoor als klant. Als ze zouden zeggen dat ze mijn bestelling pas op maandag in behandeling nemen, zou ik het wel oké vinden, maar als ik online iets wil bestellen en het kan niet onmiddellijk, dan koop ik ergens anders waar dat wel kan.
  Liselotte onlangs geplaatst…Elastische haarband makenMy Profile

 • Reageren Paula 28 augustus 2016

  Zeker mooi, ben ik met je eens! Goed om weer eens over de ‘altijd-maar-bereikbaar-moeten-zijn’-idioterie na te denken ??

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge