31 maart 2017

De vijf leukste telefoon apps voor peuters

De leukste telefoon apps voor peuters – Ik weet het, het is niet de meest verantwoorde methode om je kind bezig te houden, maar het is wel een handige: je mobiele telefoon. Ik probeer het echt te vermijden, maar soms heb je gewoon een situatie waarin je je peuter even bezig moet houden. Noem me loedermoeder, maar soms geef ik hem gewoon mijn telefoon. Dat heb ik gewoon liever dan dat hij de tent afbreekt in een restaurant, de bus of de trein. Dit zijn Jims favoriete apps.

1. Youtube

Met stip op één Youtube. Lekker dom filmpjes kijken werkt altijd. En is hij dit filmpje zat? Dan kiest hij zelf een andere, uit de aanbevolen filmpjes door Youtube zelf. Het kost wel wat aan data, maar ik heb niet voor niets een T-mobile telefoon met superabonnement. En bovendien heb je bijna overal wel wifi tegenwoordig.

2. Pret voor peuters

In deze app kan je peuter zelf op plaatjes drukken, bijvoorbeeld van voertuigen of kleuren. De app laat dan een voorbeeld zien, en noemt het woord, gewoon in het Nederlands. Het is supermakkelijk, Jim kon het al toen hij één was, en op zich hartstikke leerzaam. Toch?

3. Puzzels voor peuters

Deze app zit boordevol houten puzzels, maar dan in digitale vorm. Bovendien wordt hij regelmatig geüpdatet en worden er nieuwe toegevoegd.

4. Spelletjes voor Peuters

In deze app moet je peuter eerste een puzzel maken, maar daarna volgt een soort makkelijk computerspelletje. Er is bijvoorbeeld een puzzel over een politieauto, daarmee kun je boeven vangen wanneer je hem gemaakt hebt. En er is er ook één van een vissersboot, waarmee je kunt varen en vissen als hij af is.

5. De kleine walvis

Deze app hoort bij het boekje ‘De kleine walvis’ van Benji Davis. In de app kun je een aantal spelletjes spelen, en je kunt het boekje laten voorlezen. De Nederlandse versie is ingesproken door Frank Groothof.

 

Dit zijn Jims vijf favoriet apps. Wat zijn de telefoonapps waar jij je peuter mee bezig houdt? Nog tips?

 

 

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageren Harriet 20 oktober 2017

  Die puzzels voor peuters doet mijn dochtertje ook. Helemaal dol is ze erop. Die andere apps ga ik checken. Bedankt voor het delen!

 • Reageren Rebecca 31 maart 2017

  Hier zijn de telefoon en tablet ook handig in gebruik 😉
  De favorieten:
  De zappelin app, daar zijn veel liedjes, spelletjes en filmpjes. En ‘we hebben er een geitje bij’. Net zoals de kleine walvis app, digitaal prentenboek, liedje en spelletjes. Jax is er dol op!

 • Reageren Arme Papa 31 maart 2017

  TIps? Ja, Dr. Panda. Onze Peuterdame is begonnen met Dr. Panda Buschauffeur, daarna Dr. Panda Brandweer, en daarna Dr. Panda Restaurant, Dr. Panda Moestuin en Dr. Panda Kermis. Dr. Panda doet werkelijk van alles.

  Het is een paid app, maar zonder reclame en mijn Peuter kan er uren mee zoet zijn. Mijn Peuter is 2 en kan alles zelfstandig spelen, alleen in het begin moest ik met sommige dingetjes even helpen. De meeste Dr. Panda’s zijn in principe gemaakt voor vanaf 3 jaar maar ik denk dat veel kinderen van 2 er ook prima mee uit de voeten kunnen.

  Dr. Panda wordt overigens gemaakt door een Nederlands bedrijf (in China).

 • Reageren Stephanie 31 maart 2017

  Mijn dochter van 2,5 is helemaal fan van de apps van Sago Mini (zoals Friends) en bijvoorbeeld Kapu Forest.

  Ken je de app van Cinekid, AppLab? Hier vind je recensies over apps voor kids in allerlei thema’s en leeftijdscategorieën.

  En een beetje digitale tijd kan volgens mij niet zo’n kwaad.. Alles met mate 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge