12 maart 2018

Uitgetest: het huren van babykleding bij Cribster

Ik hou van babykleertjes. Dat wist je waarschijnlijk al, maar ik zeg het nog maar eens: Ik hou van babykleertjes. Dat blijkt ook wel uit de enorme garderobes die mijn kinderen hebben. De eerste paar maanden van Jims leven viel het nog mee, maar dat kwam alleen omdat we niet zoveel geld te besteden hadden.

Dit soort gezichten trekt Antonie als hij speelt in de box. En hij maakt er een soort oerwoudgeluiden bij.

Toen Jim een maand of vier was verkocht ik mijn appartement in Amsterdam, en had ik ineens geld op mijn spaarrekening. (Bedoeld voor een nieuw huis uiteraard, maar dat was even geen optie, dus werd het deels gebruikt voor leuke dingen…) Het resultaat was een overvloed aan kleding vanaf maat 74. Van niet zulke goede kwaliteit, helaas. Ik zat nog een beetje in de ‘kwantiteit, geen kwaliteit’ modus.

Goede voornemens

Ik had me voorgenomen om het anders te doen bij Antonie. Minder kopen, kwalitatief beter kopen, en natuurlijk Jims oude kleertjes (en ons neefjes kleertjes) hergebruiken. Een ontzettend moeilijke opgave. Te moeilijk, bleek. Toen ik zes maanden zwanger was had ik al veel te veel gekocht (kijk hier maar). Inderdaad wel van iets betere kwaliteit, maar nog steeds niets van die echte mooie. Geen merken als Little Indians, Trixie en Imps&Elfs. Ze groeien er immers zo snel uit! Zonde om er zoveel geld aan uit te geven.

Dacht ik… Als ik nu eerlijk uit zou zoeken hoeveel Jim en Antonies garderobe gekost heeft… Ik wil er niet aan denken. Honderden euro’s, en misschien nog wel meer… Had ik toch net zo goed wat minder maar kwalitatief betere items kunnen aanschaffen. Had me echt niet meer gekost.

En wat ik bovendien ook niet, is dat je mooie kwalitatief goede duurzame kleertjes kunt huren. Tot ik een mailtje kreeg of ik dat uit wilde proberen dan.

Cribster

Cribster is een soort bibliotheek voor babykleding. Juist omdat ze er zo snel uit groeien kun je de kleertjes huren. Als ze te klein zijn geworden stuur je ze terug, of ruilt ze om. Je kunt per kledingstuk uitzoeken, heel leuk. Ze hebben erg veel. Maar je kunt ook een maandservice nemen en een vast bedrag betalen (€45, €60 of €75). Dan zoek je zelf per item uit wat je krijgt, maar je kunt wel je wensen invullen en die mogen best ver gaan.

Wat voor wensen kun je invullen?

Deze vraag heb ik de dames van Cribster dus echt gemaild. Ik vind het idee prachtig, maar het schrikt me een beetje af dat ik de kleertjes niet zelf kan kiezen. Ik heb best een specifieke smaak, zeker nu met Antonie. Ze antwoordden dat er best veel mogelijk was. Letterlijk was dit hun antwoord: ?

“Hoeveel kledingstukken je krijgt hang een beetje af van je tweede vraag, als de klant duidelijk iets wat speciale/duurdere smaak heeft, dan wordt het natuurlijk een kleiner aantal. Maar in de regel kom je met het medium pakket rond de 15 items uit. Hier zijn zeker wat leuke setjes van te maken en met de kledingstukken die nieuwe ouders cadeau krijgen zit je al gauw op je minimale babyuitzet aantallen (muv sokjes en rompertjes natuurlijk). Met het grote pakket zit je meteen goed en meer dan die 6 setjes is ook geen ramp :).

Zonder gekheid, eigenlijk kan je alles vragen en dan proberen we er zo dicht mogelijk bij te komen. Dus inderdaad, meer of minder van iets, een kleur of soort kledingstuk niet of vooral van een aantal merken (als het echt van 1 merk is, is het soms lastig om genoeg leuke combo’s te maken). We proberen het zo flexibel mogelijk te houden.

Ook als iemand een specifiek item wilt, proberen deze erbij te stoppen, maar het moet dan wel logistiek en met de setjes uitkomen. Het is niet de bedoeling dat iemand alle producten specifiek uitzoekt en als wens doorstuurt, maar we willen iedereen wel zo een leuk mogelijk pakket sturen.

Mensen kunnen ook een pakket pakken en er los de paar items die ze zeker willen op de normale bestellen, zo heb je het beste van beide manieren.”

Kosten

Hoe zit het als je de kosten van huren vergelijkt met zelf kopen? Stel je neemt het grootste pakket, dan kost het je dus echt maar €75 euro per maand. En het past altijd, want zodra je kindje eruit is gegroeid bestel je nieuw, en als je die ontvangen hebt stuur je de oude items terug. Het enige wat je wel zelf moet aanschaffen zijn sokjes en rompertje.

Als je zes setjes in maat 50, 56 en 62 moet aanschaffen is dat als je de wat voordeligere merken als HEMA en Zeeman neemt al gauw €300 euro. En als je graag wat duurdere merken neemt een veelvoud daarvan.

Antonie was een kleine baby, en hij was na vier maanden uit maat 62 gegroeid. Die €75 per maand is dus echt niet zo gek. Dat ben je zeer waarschijnlijk toch wel kwijt, en je krijgt mooiere kwalitatief betere kleertjes. En als je inderdaad veel krijgt van kraambezoek, kun je ook een kleiner pakket nemen en scheelt het je zeker geld.

Voorzichtig wassen

Oja, leg het even goed uit aan je kraamverzorgster. Die hebben soms namelijk de neiging om alles op 60 graden te wassen en lekker makkelijk, in de droger te gooien. Is niet erg als het om een Zeemantruitje gaat, maar beetje zonde van zo’n mooi Little Indians pakje.

Onze geleende items

Antonie heeft deze leuke items: een pakje van Trixie (zie boven), een overgooier (ok, eigenlijk een jurk) van KidsCase en een broekje van nOeser.

Ik denk er serieus over om zo’n maandabonnement te nemen. Niet de duurste, want we hebben echt al wel genoeg. Maar de middelste, gewoon, voor erbij. 😀

Ben jij ook zo verslaafd aan babykleertjes?

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageren Suuz 13 maart 2018

  Babykleding is superleuk, maar €75/maand vind ik heel veel geld. Daarvoor kan ik echt wel zelf mooie goede kleding kopen en die bijv doorverkopen als ze te klein zijn. Daarnaast wil ik zelf graag nieuwe kleding gebruiken en is dit toch wel meer dan tweedehands.
  Ondergespuugde babykleding krijg je best moeilijk schoon, dus om dat nu ‘gebruikt’ te krijgen… nee, ik shop momenteel nog even lekker zelf.

 • Reageren G.T. 12 maart 2018

  Leuk idee, maar zoveel geld zou ik er echt niet voor over hebben.
  Ik vind het juist de sport om tweedehands leuke kleertjes te vinden voor weinig geld. Mijn peuter is iets jonger dan Jim, afgelopen jaar gaf ik voor hem gemiddeld 35 euro per maand uit aan kleding en schoenen. Dat vind ik best acceptabel.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge