29 oktober 2015

Thaise rode curry met kabocha pompoen

Dit is de Nederlandse versie van dit recept van Chowhound. Het is een vegetarisch en zelfs veganistisch recept.

Ingrediënten

1 eetlepel plantaardige olie
1 middelgrote ui, in blokjes gehakt
1 1/2 theelepel zout, plus iets meer om de curry op smaak te brengen
2 middelgrote groene paprika’s on reepjes gesneden
4 tenen knoflook, fijn gehakt
1 eetlepel gepelde en fijngehakte verse gember (dat is een stuk van ongeveer 4 cm)
3 eetlepels Thaise rode curry pasta
1 blik ongezoete kokosmelk (±400 ml)
100-150 ml water
1 eetlepel sojasaus
1 middelgrote kabocha pompoen (ongeveer een kilo), in blokjes. Eventueel kan je een restje gebruiken dat over is van gisteren  (van bijvoorbeeld dit recept voor kabocha uit de oven)
2 theelepels vers geperst limoensap
Gehakte verse koriander naar smaak
Serveer met (bruine) rijst of noedels

Summary

  1. Fruit de ui, paprika, knoflook en gember met de rode curry pasta in de olie.
  2. Giet de kokosmelk er bij en roer het goed door.
  3. Voeg de blokjes kabocha pompoen toe en laat het 20-25 minuten doorsudderen. Als je de restjes van een vorige maaltijd gebuikt die al gaar zijn hoeft dit natuurlijk niet.
  4. Schep wat rijst of noedels in een kommetje en doe er een paar scheppen curry op.
  5. Garneer met de verse koriander.

 

 

 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Populaire berichten

Follow