18 april 2016

Getest: Salcura Bioskin Junior bij eczeem

Salcura Bioskin Junior  – Vertwijfeling of zelfs schuldgevoel over de producten die je voor de verzorging van je kindje gebruikt. Als je kleintje eczeem heeft zal je dit gevoel waarschijnlijk wel herkennen. Bij Jim weet ik soms echt niet wat ik moet doen. Vet houden, of juist droog? Wel badolie in zijn badwater of liever helemaal niks? Dan denk je weer dat je dé manier hebt gevonden om te zorgen dat de eczeem over gaat, en dan wordt het juist erger… Of je probeert eens een zalfje of crèmepje waarmee het over zou moeten gaan, maar trigger je ineens een hele out break.

salcura bioskin juniorin onze charmante badkamer

De Bioskin Junior lijn van Salcura. In onze charmante badkamer.

Ik heb eerder al geschreven over de badolie van Balneum. Daar was ik erg enthousiast over, het hielp erg goed tegen het droge huidje van Jim. Maar helaas werd Jims eczeem een paar maanden geleden tóch erger. Hij kreeg er zelfs een krentenbaard infectie bovenop. Na een zalfje en een kuurtje antibiotica dachten we dat het over was. Eh, nee hoor, toch niet. Vorige week bleek ineens dat de infectie weer terug was. Jim kreeg nóg een antibiotica kuur. En zelfs dát heeft niet geholpen. Binnenkort hebben we een afspraak bij de dermatoloog.

Het advies van de huisarts tegen de eczeem was insmeren met babyolie. Het liefste twee keer per dag, en verder niks. Dit deden we eigenlijk al. Zelf had ik niet het idee dat het werkte. Maar goed, we doen het maar. Het voelde voor mij echter alsof we nog niet genoeg geprobeerd hadden om iets tegen de eczeem te doen. Toen ik van Salcura het aanbod kreeg om de producten in hun Bioskin Junior lijn te testen, heb ik die kans daarom met beide handen aangegrepen.

Om helemaal eerlijk te zijn heb ik wel even getwijfeld. Je kan de eczeem  namelijk ook verergeren. Ik heb het toch gedaan. Ze zijn bij Salcura namelijk erg open over hun producten en ze sturen hun producten graag aan bloggers om ze te laten reviewen. Er zijn al behoorlijk wat positieve reacties te vinden op het web, dus ik schatte het risico op verergering van de eczeem laag in.

Salcura Bioskin Junior

De blote baby zit nog niet in het badje.

De Salcura Bioskin Junior lijn

De Salcura Bioskin Junior lijn bestaat uit 5 producten. Twee producten voor dagelijks gebruik van eczeem en drie badproducten. Wij hebben ze alle vijf getest. Dat wil zeggen, ik heb ze getest ‘op’ Jim, maar hij kan niet vertellen wat hij er van vindt natuurlijk. Daarom heb ik ze ook op mezelf getest. Ik heb er ruim de tijd voor genomen, toch zeker drie of vier weken. Je weet namelijk nooit of er een slechte reactie op komt en soms komt die pas na een tijdje.

 

salcura bath milkBath Milk

De Bath Milk is een alternatief voor badolie. De melk is niet vet en heeft een verzachtende werking. Jims huidje droogt er helemaal niet van uit. Ik ben erg te spreken over deze badolie. Op de foto kan je zien dat hij het water een beetje wittig maakt, maar het badje wordt absoluut niet glibberig. Dat vind ik erg belangrijk. Ik ben altijd bang dat Jim (of ik) uitglijdt. De geur, vergelijkbaar bij alle producten, vind ik een beetje groen gevoel geven. Ik weet niet precies waar het naar ruikt, maar het doet me aan het bos denken. Het is een beetje mannelijke geur, ik moest er aan wennen, maar nu vind ik hem erg lekker ruiken. Mijn vriend vond het juist onmiddellijk lekker ruiken.

salcura shampoo bioskin juniorShampoo

De shampoo is erg zacht. Ik heb hem dus ook op min eigen haar getest en ik vond het een lekker product. Ik krijg snel last van jeukende huid en roos, en dat heb ik er niet van gekregen. Het is absoluut niet geschikt voor een volwassene trouwens. Ik moest er echt veel van gebruiken om al mijn haar te kunnen wassen. Voor Jims mini plukje haar is maar een klein beetje nodig, en ook hij krijgt geen last van een droge jeukende huid of eczeem.

salcura face body washFace & Body Wash

De face & body wash hebben we wel uitgeprobeerd, maar die gebruiken we niet voor Jim. Op zich bevalt hij goed, maar het wordt een beetje veel in combinatie met de Bath Milk. Bovendien kwam ik er achter, toen ik hem op mezelf testte, dat dit product echt een fijne face wash is. En gebruik ik hem daarom nu standaard zelf. Ik heb zelf ook een erg gevoelige huid en van veel producten krijg ik een branderig gevoel. Bij deze Face wash van Salcura is dat niet zo. Ik gebruik hem om mijn gezicht schoon te maken, in combinatie met mijn Philips Visapure.

nourishing spray salcura

 

Daily Nourishing Spray

Dit is een lekkere spray die je in tegenstelling tot een crème of lotion niet hoeft te smeren. Hij trekt gewoon goed in en voelt niet vet op de huid. Als ik Jim insmeer heb ik vaak het gevoel dat ik hem bij zijn plekjes pijn doe, hoe voorzichtig ik het ook doe. Met deze spray voorkom je dat.

 

salcura outbreak creamOutbreak Rescue Cream

Deze hebben we maar een week gebruikt denk ik. Jims eczeem is namelijk over op het moment, hij heeft alleen de krentenbaard plekken nog en daar smeer ik liever niks op. Of de eczeem over is gegaan van deze crème is moeilijk te zeggen natuurlijk, maar hij is in elk geval over!

 

 

Conclusie

Ik ben erg tevreden over de Salcura Bioskin Junior lijn. De producten voelen erg goed en drogen Jims huid niet uit. Bovendien ben ik over de Face & Body Wash zo tevreden dat ik hem zelf ook ben gaan gebruiken. Als je kindje last heeft van eczeem zou ik deze producten zeker aanraden!

 

Kenden jullie de producten van de Salcura Bioskin Junior lijn al?

 

 

De producten voor deze review heb ik gratis toegestuurd gekregen.

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageren Malou 18 april 2016

    Klinkt goed zeg, ik ben er nu wel erg benieuwd naar 🙂
    Malou onlangs geplaatst…Mijlpaal; de eerste stapjesMy Profile

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge