3 november 2016

De roze kruiwagen (of: wat er gebeurt als je een dreumes los laat lopen in de Action)

Zoals de meeste mensen die ik ken ben ik fan van de Action. Ik ben altijd weer verrast door hun wisselende assortiment, en jawel, ook door de prijs. Het is waarschijnlijk niet zo verantwoord voor het milieu om van die goedkope plastic rommel te kopen die snel stuk gaat, maar je portemonnee wil ook wat, toch?

roze-kruiwagen-action-collage

Met de dreumes naar de Action

Misschien verklaar je me voor gek, maar ik vind het dus ook heel leuk om met Jim naar de Action te gaan. Hij heeft er echt de tijd van zijn leven. Mag een half uurtje met álles spelen zolang hij het niet stuk maakt, en is daarna tevreden als hij zelf een klein dingetje als een schuursponsje mag afrekenen bij die lieve mevrouw achter de kassa. Wat mij betreft het perfecte uitje op zaterdagmiddag.

No, no, not today…

Deze keer ging het ietsje anders. Zoals altijd bleven Jim en ik plakken bij het speelgoedschap, maar in plaats van voor een takelwagen of tatoe ging hij vandaag voor een kruiwagen. Niks mis mee natuurlijk, kruiwagens zijn ontzettend handig, en leuk, en de prijs was dik in orde (€3,95). Één klein dingetje alleen, hij was roze en het was de laatste…

Roze is ook voor jongens

Als je mijn blog vaker leest weet je waarschijnlijk dat ik totaal geen moeite heb met roze voor jongens. Ik doe Jim regelmatig meisjeskleding aan, en ik koop ook gewoon een roze pop voor hem. Ik vind persoonlijk dat het onzin is om jongens te beperken door ze die dingen niet te geven. Ik weet echter dat er genoeg mensen zijn die nu meteen denken dat ik Jim ‘iets aandoe’. En eerlijk gezegd is één van die mensen mijn vriend.

Er was écht geen andere kleur

Ik wil geen ruzie met Rogier natuurlijk, maar deze keer had ik de perfecte smoes: er was namelijk geen andere kleur meer over. Ik heb Jim daarom lekker laten shinen met zijn roze kruiwagen. Hij kreeg veel bekijks van andere koopjesjagers, en alleen positief. Toen we de nieuwe aanwinst thuis lieten zien aan papa kregen we inderdaad de nodige tegenstand, maar we hebben doorgezet. Jim liet even zien hoe goed je met de kruiwagen kan spelen, en maakte hem meteen zo vies en bekrast dat we hem echt niet meer terug konden brengen. Jammer papa!

Ik snap die gender ‘regels’ dus echt niet

Ik begrijp dus écht niet waarom mensen het zouden afkeuren dat Jim met roze speelgoed speelt. Of met een pop! Waarom vertellen we onze kinderen bewust of onbewust dat bepaalde dingen alleen voor jongens of voor meisjes zijn?

 

Wat had jij gedaan? Had jij deze roze kruiwagen wel of niet gekocht voor je zoontje?

 

 

P.S. Het is al een tijd geleden dat we deze roze kruiwagen gekocht hebben bij de Action, maar je kunt iets dergelijks ook gewoon via internet bestellen natuurlijk. Kijk bijvoorbeeld eens hier.

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageren Vlijtig Liesje 4 november 2016

  Ik had hem ook gewoon gekocht. Mijn oudste zoon ging met een roze lak rugzak met de Powerpuff girls er op naar school.

 • Reageren josan 4 november 2016

  Ik zou me er niet zo druk om maken. Ik geloof niet zo in dat hele gender gedoe. Als jij het voorleeft, komt het wel goed. Dreumes dochter kan een paar woorden mama, papa, eten, poes en auto…I rest my case 🙂
  josan onlangs geplaatst…Zeg dan gewoon eerlijk dat je alle adoptiekinderen dood wenstMy Profile

 • Reageren Kim 3 november 2016

  Wel!!! Voor mijn dochter had ik ‘m denk ik laten staan 😉

 • Reageren Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken 3 november 2016

  Oh joh geen probleem toch! Roan heeft ook een pop (mijn oude baby born) en een roze knuffel (konijn waarmee hij slaapt). Niks mis mee! Gelukkig vindt Joost t ook geen probleem, maar zal idd wel een mannen ding zijn 😉

 • Reageren Lilian 3 november 2016

  Haha, ik snap het probleem ook niet! De kruiwagen is super leuk en als hij er blij mee is, is dat toch prima. Leuke foto’s trouwens 🙂

 • Reageren Linda 3 november 2016

  Ach, een kruiwagen is een kruiwagen. Als er maar zand en modder enz in kan, maakt het kleurtje helemaal niks uit. Vind een roze eigenlijk wel stoer!

 • Reageren Kirsten 3 november 2016

  Haha, typisch vaders denk ik 😀 Alhoewel dat mijn vriend er misschien anders zou op reageren aangezien hij in roze basketkledij basket speelt (teamkleur)… Ik vind het goed dat je de kruiwagen hebt meegebracht en zou er zelf ook niets op tegen hebben mocht Lenne binnenkort met echt jongensspeelgoed willen spelen.
  Kirsten onlangs geplaatst…ByPictures #13 Zalando, een nieuw kuismaatje & spelen met een leeftijdsgenootjeMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge