20 oktober 2016

Recept: wortel selderij sap

Recept: wortel selderij sap – Na het laaiende succes van het bietensap ben ik helemaal doorgeslagen met sapjes maken. Niet elke dag hoor, maar wel om de dag, heb ik een sapje gemaakt. We hebben op het moment heel veel appels (van de appelboom van Jim bij de Olmenhorst), dus die gebruik ik steeds als basis. Helemaal goed is dat alleen niet, want zo voeg je veel suiker toe aan een groentesap. Ik wilde daarom ook een keer proberen om de appel weg te laten en écht alleen groente te gebruiken.

wortel-selderij-sap-collage

Recept: wortel selderij sap

Voor ongeveer 1,5 liter sap.

Ingrediënten

 • 6 middelgrote wortelen
 • 1 struik bleekselderij
 • 100 ml water

Bereidingswijze

1. Was de wortelen, snij de bovenkantjes er af en doe ze in de sapcentrifuge.

2. Was de bleekselderij, snij de onderkant er vanaf en doe de stengels in de sapcentrifuge. Hou de kleine binnenste stengels apart.

3. Optioneel: Meng het sap met 100 ml water, anders smaakt het sap wel erg sterk.

glas-sap-wortel-selderij

Dreumes smaaktest

Ik geloof dat Jim het niet eens was met mijn beslissing om geen appel toe te voegen. Kijk maar naar zijn gezicht. Hij heeft het echt goed geprobeerd hoor, maar na drie slokken kwam de prachtige volzin “Nee – mama – niet – lekker. Niet – lekker – sap.” er uit en weigerde hij nog een slokjes te nemen.

gezicht-dreumes-selderij-wortelsap

Supergezond, maar je mist die appel

In dit sap zit alleen suiker uit de wortel. Het is daarom wel zoetig, maar slechts een beetje. Rogier en ik hebben het sap uiteraard ook geproefd, we hebben het zelfs allemaal opgedronken, maar we moesten Jim toch wel gelijk geven. Het is gewoon niet zo lekker als er geen appel doorheen zit. Volgende keer doe ik er daarom één appeltje doorheen. Gewoon voor de smaak. Één appeltje kan geen kwaad toch? Dan zit er maar een beetje meer suiker in…

 

Heb jij wel eens sap van alleen maar groente geproefd? En hoe vond je dat?

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageren mariska 20 oktober 2016

  Zelf ben ik niet zo’n fan van groentesap. Ik vind het raar om de vezel met het badwater weg te gooien 😉 En dat je groentesap zo zoet smaakt, komt omdat dus die vezels eruit zijn gehaald. Ik denk zelf dus dat het veel gezonder is om groenten met vezel te eten. Hoewel het geen geraffineerde suiker is, doet het me daar namelijk wel aan denken (want suiker is ook ontdaan van alle vezels etc). En die vezels zorgen dus voor een langzame opname van de suikers, wat de bloedsuikerspiegel ten goede komt.
  Dus hier komt er geen sapcentrifuge in! 🙂

  • Reageren Elisabeth 20 oktober 2016

   Ik vind het ook zonde hoor! Daarom gebruik ik de pulp!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge