24 oktober 2016

Recept: Maïssoep (Hello Fresh dag 2)

Recept: Maïssoep – Dag twee van het uittesten van de Hello Fresh familybox! Vandaag een Maïssoep. Hij is vegetarisch en ik kan me niet voorstellen dat Jim hem niet zal lusten. Maïs is zoet, dus kan niet missen zou je zeggen. Op het recept staat dat het niveau supermakkelijk is, maar ik heb mezelf een handicap gegeven. Ik ga koken in de keuken van mijn ouders, waarin ik slechts 1x eerder heb gekookt, tien jaar geleden ongeveer… Het is gelukt hoor, maar ik moet eerlijk zeggen dat het niet zonder Rogiers hulp gebeurd zou zijn. Hij is dat gewend hè, als freelance kok / workshop begeleider, het werken in vreemde keukens.

Recept: Maïssoep

De hoeveelheden zijn voor 3 personen.

ingredienten-maissoep

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 3 gele paprika’s
  • 1 ½ pot maïs
  • 30 g Pompoenpitten
  • 1 ½ tl komijn
  • 1 ½ tl gemalen korianderzaad
  • 900 ml (kokend) water
  • 15 bieslooksprieten
  • 100 g feta
  • 3 naanbroden (1 per persoon dus)
  • 2 el olijfolie (wij hebben zonnebloemolie gebruikt)
  • 1 ½ bouillonblokje (wij gebruiken altijd Zonnatura)
  • Extra Vierge olijfolie naar smaak
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

1. Snij de knoflook en gele paprika klein en laat de maïs uitlekken.

2. Verkruimel de feta en snij ringetjes van de bieslook.

3. Verwarm de zonnebloempitten in een pan tot ze beginnen te poffen. Haal ze dan uit de pan en hou ze apart.

begin-maissoep

maissoep

Rogier vertrouwt het allemaal niet, dus grijpt in. (Terecht)

4. Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook en gele paprika tot ze glazig een beetje glazig beginnen te worden.

5. Voeg de komijn en koriander toe en bak nog even door.

6. Voeg de maïs toe en 200 ml kokend water per persoon.

7. Verkruimel de bouillonblokjes in het water en laat het geheel 15 minuten doorkoken.

8. Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer.

9. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat kokend water toe om de soep te verdunnen.

naanbrood-bij-maissoep

10. Bak/warm het naanbrood op in een grilpan of koekenpan.

11. Garneer de soep met verkruimelde feta, de gepofte pompoenpitten en de bieslook ringetjes. Serveer met naanbrood.

jims-bordje-maissoep

Dreumes smaaktest

Ik moet echt zeggen dat Jim dit gerecht heerlijk vond. Hij houdt ontzettend van kaas, dus de feta ging er zo in. Ook houdt hij van brood in soep dippen, dus hij genoot. Ik neem aan dat hij de smaak van de soep ook lekker vond, maar hij had geen commentaar toen ik ernaar vroeg. Gewoon prima dus!

maissoep-smikkelende-dreumes

Natuurlijke suiker

Het mooie van de Hello Fresh recepten is dat ze er een voedingswaarde bij zetten. De caloriën, eiwit, koolhydraten, vet, verzadigd vet en voedingsvezel per maaltijd worden gegeven. Er worden geen suikers gespecificeerd, maar dat is doorgaans ook niet nodig aangezien die niet prominent aanwezig zijn in een avondmaaltijd. Deze keer is het echter jammer, omdat ik graag zou willen weten hoeveel (natuurlijke) suiker er nou in door die potten maïs in het gerecht komt. Ik heb het daarom opgezocht. Als je het recept volgt krijgt iedere persoon een halve pot maïs binnen. Dat betekent uit de maïs een kleine 9 gram per persoon. (bron: NeVo) Niet heel schokkend, vind ik persoonlijk. Het is misschien geen goed idee om deze soep elke dag te eten, maar af en toe kan geen kwaad.

 

Ik was echt aangenaam verrast door deze maïssoep. Superlekker, voor kind en ouder. Maak jij weleens maissoep?

 

 

 

 

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageren Vlijtig Liesje 25 oktober 2016

    Dit recept spreekt me minder aan, omdat ik geen fan ben van mais.

  • Reageren Jeanine 24 oktober 2016

    Hier was ik zelf echt nooit opgekomen. Maissoep. Maar het klinkt erg lekker, vooral als ik zie wat er allemaal ingaat. Ook fijn dat de kleine het lekker vond. 🙂

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge