10 oktober 2016

Recept: groentemuffins met courgette en kaas

Oeps. Big fail, ik had geen recept klaar voor vandaag! Het was mijn bedoeling om een groentesapje te delen. Gemaakt met de sapcentrifuge in de antieke Magimix van mijn vriend. Nou, je raadt het vast al, niet gelukt. Wél geprobeerd… De Magimix was het er gewoon niet mee eens. Jammer, maar wel een mooi excuus om een sapcentrifuge aan te schaffen. Ik heb er meteen één besteld bij bol.com. Dinsdag is ‘ie er. En dan ga ik dus meteen lekker sapjes maken!

Om toch geen dagje over te slaan van de 31 dagen challenge, hier een recept dat eigenlijk al online stond:

Recept groentemuffins met courgette en kaas

Ik kom de laatste tijd steeds meer recepten voor muffins met groente tegen. Ik had dergelijke muffins nog nooit geprobeerd, maar op zich leek het idee me wel lekker. Zoete muffins hou ik eigenlijk niet van, te zoet en plakkerig naar mijn smaak. Hartige muffins lijken me daarom best leuk om te proberen. Rogier had eigenlijk hetzelfde idee. Hij is kok, hij weet dat soort dingen veel beter dan ik, dus ik heb het maken lekker aan hem overgelaten. Hij heeft een beetje op internet geneusd, maar kon geen recept vinden dat hem helemaal aanstond. Hij heeft daarom een beetje geïmproviseerd en een eigen receptje gemaakt. Ze waren erg geslaagd, kan ik je verklappen!

groentemuffins met courgette en kaas

Ingrediënten

 • 450 g zelfrijzend bakmeel
 • 200 ml olijfolie
 • 2 eieren
 • 400 ml halfvolle melk
 • 1 courgette (geraspt)
 • 100 g oude kaas (geraspt)
 • 2 tl zout
 • peper naar smaak
 • Italiaanse kruiden naar  smaak

Bereidingswijze

 1. Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout en de peper
 2. Meng de olijfolie met de melk
 3. Maak een glad beslag van deze ingrediënten
 4. Voeg de eieren toe
 5. Voeg de geraspte courgette en kaas toe
 6. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden
 7. Vul muffinvormpjes voor 2/3
 8. Bak af voor 30 min. op 170 graden Celsius
 9. Smullen!

Hoe smaakten ze?

De groentemuffins smaakten mij erg goed. Ook Jim, Rogier en zijn moeder vonden ze lekker. Ze zijn niet erg uitgesproken van smaak, daar was ik een beetje bang voor. De courgette en de kaas waren goed gebalanceerd. We hebben drie dagen gedaan voor ze allemaal op waren. De laatste dag waren ze wel een beetje droog, maar toen hebben we er Griekse yoghurt op gesmeerd. Ook heel lekker! Een ander idee is misschien om er crème fraîche op de doen.

Andere recepten van groentemuffins met courgette en kaas

Het internet staat vol met recepten, als je dit recept niks vond kun je die misschien eens uitproberen.

 

Heb jij weleens groentemuffins geprobeerd? En wat is daarvan je recept?

 

Dit artikel is deel van de reeks: Groente gerechten die kinderen wél lusten.

Bekijk het recept dat hiervoor kwam (pompoensoep), en erna (boordevol wortelcake).

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageren Daphne 10 oktober 2016

  Leuk! Bedankt voor het delen van mijn receptje.
  Daphne onlangs geplaatst…Rustig en pitoresk Naxos Agios ProkopiosMy Profile

 • Reageren Kirsten 21 augustus 2016

  Lijkt mij erg lekker! Ga ik ook eens proberen binnenkort.. Bedankt voor het recept!
  Kirsten onlangs geplaatst…Een nieuw speeltje voor mamaMy Profile

 • Reageren Ellen 21 augustus 2016

  Wateen origineel idee! En erg handig zo’n man waar je de uitvoering aan kunt uitbesteden. Ik sla hem op om eens te proberen!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge