4 april 2017

Onze plannen voor de nieuwe babykamer

Het inrichten van de nieuwe babykamer is nog best een dingetje. We hebben een kamer over, dus je zou denken dat het geen groot probleem is, alleen is dat een echte rommelkamer. En de ‘rommel’ die er staat kan niet weg. Er staan knutselspullen, de naaimachine, mijn make-up spiegel. Officieel is het trouwens mijn werkkamer. Als je goed tussen de rotzooi kijkt zie je dat kleine bureautje wel staan, toch? Nou daar zit ik dus nooit. Ik doe lekker alles met laptop op schoot in de woonkamer, of aan de eettafel.

Babykamerinspiratie

Als ik online naar babykamers speur krijg ik echt zin om alles uit die rommelkamer te gooien en helemaal opnieuw te beginnen. De babykamers van Petite Amelie vind ik bijvoorbeeld superleuk. Deze met vintagelook en panda’s zou helemaal in Jims straatje hebben gelegen, bijvoorbeeld.

Hergebruik van babymeubels is praktischer

Als ik eerlijk ben is het echter praktischer om wat meubels her te gebruiken en door te schuiven. Jim is bijna drie wanneer de baby geboren wordt, en wil eigenlijk niet meer liggen met aankleden en verschonen. De commode die nu in zijn kamer staat schuiven we daarom door naar de nieuwe babykamer. Het kleine bureautje is juist perfect voor Jim, dus die verhuist naar zijn kamertje. (Past precies op de plek van de commode.) De kast die in de rommelkamer staat maken we leeg en laten we staan. Die gaan we als kledingkast en boekenkast gebruiken. Ik heb al twee planken gedaan, en ook al weer helemaal ingeruimd met babykleertjes. 😉

 

(Hier wilde ik een foto van de plank met babykleertjes zetten, maar dan weet je meteen of het en jongen of een meisje wordt, haha…)

 

Rommel verplaatsen

De knutselspullen, naaimachine en andere ‘rommel’ verplaatsten we naar onze slaapkamer. Daar hebben we een ongelooflijk grote Pax kast neergezet. Veel te groot voor onze kleding, maar dat is mooi, want dan kunnen we de rest van de ruimte opvullen met die rommel. Mijn make-up spiegel zal ik op moeten offeren…. We hebben nergens anders in huis plaats. Maar ik bewaar hem wel, want hopelijk verhuizen we binnen een paar jaar naar een koophuis!

Babybedje

Jim is echt nog niet toe aan een gewoon bed, dus het ledikantje kunnen we nog niet hergebruiken. Als oplossing daarvoor kies ik daarom voor deze 4-in-1 wieg. Die kun je ombouwen tot gewone wieg, co-sleeper, schommelwieg en later een leuk bankje. De eerste maanden houden we de baby sowieso bij ons op de kamer. Misschien met een co-sleeper, maar de schommelversie van de wieg lijkt me ook wel erg handig. De lengte van het matrasje is 90 cm. Dus op zich kan de baby er nog best een tijd in liggen. En tegen de tijd dat die er uitgegroeid is kan Jim wel naar een gewoon kinderbed over, lijkt me.

 

Hoe heb jij dat gedaan, met de tweede. Wel een hele nieuwe babykamer aangeschaft, of ook wat meubels doorgeschoven en hergebruikt?

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageren Annemieke 6 april 2017

  We hebben precies hetzelde bedje, ideaal ding 😉
  Hier slaapt onze dochter bij ons op de kamer en gebruiken we de commode en kast op de kamer van onze andere dochter. Dus geen aparte babykamer, omdat anders onze oudste (net 1,5) naar zolder moest. Nu zien we wel hoe t loopt, misschien dat ze straks samen op 1 kamer kunnen slapen 😉 en anders toch een kamer op zolder, maar dan is de oudste ook groter.

 • Reageren KvR 4 april 2017

  Ons zoontje van 2 slaapt nu in een meegroeibed. Daar zijn we al een paar maanden voor de geboorte van de jongste mee begonnen zodat hij op tijd gewend was. Onze oudste is naar een andere kamer verhuisd. De babykamer is daardoor eigenlijk nauwelijks veranderd. De nieuwe kamer was ook onze rommelkamer. Ik herken wat je schrijft. Echt ongelooflijk hoeveel spullen je in zo’n kamer kan opslaan, altijd zo van zet daar maar neer. Leegmaken van de kasten en opruimen was nog week het meeste werk. Succes!

 • Reageren Resaarcle 4 april 2017

  Wij hebben alles doorgeschoven (de dochter heeft zelfs vaak uniseks kleding gedragen dus zelfs dat kon vaak doorgegeven worden). We hebben het grootste kleintje wel een paar maanden voor de geboorte van het kleinste kleintje naar een groot bed verhuisd zodat ze niet het gevoel had dat onze nieuweling haar uit haar bedje verstootte. ?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge