28 mei 2016

Persoonlijke update: gezondheid, gewicht, sporten, werk & vakantieplannen

Ik heb het gevoel dat ik de laatste tijd vrij veel gezeikt heb op mijn blog. Dat is eigenlijk helemaal niet mijn bedoeling, maar in zo’n stemming was ik gewoon even. Inmiddels ben ik alweer veel positiever gestemd. Het leek me daarom leuk om een persoonlijke update te geven.

wandel krijs

Gezondheid

Alweer ruim een maand geleden onderging ik een levercyste-aspiratie. Ik had daar ontzettende zin in, want ik had behoorlijk last van mijn lever, maar eerlijk gezegd viel het me toch een beetje tegen. Die hele ingreep was goed te doen, maar ik merkte minder snel effect dan ik had gehoopt. Gelukkig merk ik inmiddels héél veel verschil. Ik kan weer ademen mensen! Heerlijk. Af en toe heb ik nog wel pijn in mijn rechter buikspier, maar dat is ook niet vreemd, aangezien ze daar een flinke naald doorheen hebben gestoken. Woensdag heb ik een controleafspraak op de poli in het Radboud, ik ga er vanuit dat de arts net zo tevreden zal zijn als ik.

Gewicht

Mensen, ik ben aangekomen! Voor het eerst sinds mijn bevalling is er geen gewicht áf gegaan maar bijgekomen. Niet leuk. En het is allemaal de schuld van Jim. 😉 Door de borstvoeding viel ik na mijn bevalling namelijk heel snel af, en zelfs na een half jaar voeden ging dat nog langzaam door. Ik denk dat ik een maand of drie geleden weer echt op mijn pre baby weight zat. Een kleine drie maanden van een heerlijk precies passende spijkerbroek. En sinds een paar weken zit die weer strakker!! Dat klopt ook wel, want ik merk dat de borstvoeding nu echt minder wordt. Jim heeft minder behoefte en ik heb gewoon minder. Hij kijkt me nu vaak na een paar minuten drinken teleurgesteld aan, en zegt dan: “Op.” Heel jammer, maar zo gaat dat. Aan alles komt een einde. Zo ook het borstvoedingsdieet. Ik zal mijn eetpatroon aan moeten passen, of (dat geniet mijn voorkeur) weer moeten gaan sporten!!!

Sporten

Ik heb zo’n zin om weer te gaan sporten! Het weer is steeds zo fijn, en ik krijg echt de kriebels van stilzitten. Tot mijn operatie zat ik er echt niet op te wachten, als ik een paar trappen op moest kon ik al niet meer lekker doorademen, maar dat gevoel is dus helemaal weg. Ik hoop echt dat ik niet alsnog last krijg als ik ga hardlopen, dat zou echt een enorme teleurstelling zijn. Ik was eigenlijk van plan te wachten tot na mijn controleafspraak woensdag, voor een ok van de arts, maar ik heb besloten dat ik het niet meer uithou. Morgen ochtend ga ik hardlopen. Niet meteen patsboem een uur tien kilometer natuurlijk, ik ga het rustig opbouwen met een appje op mijn telefoon. Ik wil de zaken niet forceren (maar stiekem verwacht ik er heel veel van).

Werk

Tsja wat kan ik zeggen over mijn werk? Ik heb er nog steeds geen zin meer in. Ik denk ook niet dat die zin terug komt. Ik heb besloten om iets anders te gaan zoeken nadat mijn contract afgelopen is eind september. Wat ik dan precies wil weet ik niet, maar ik merk dat ik nu zo bezig ben met deze baan te blijven doen dat ik niet goed op een rijtje kan zetten wat ik dan wel wil. Vacatures zoeken en sollicitaties schrijven lukt daarom op dit moment nog niet zo goed. Ik denk dat ik echt een paar weekjes rust nodig heb om daar goed over na te denken. Wil ik verder met onderzoek en wetenschap? Wil ik überhaupt in de gezondheidszorg blijven? Wil ik misschien wat meer met gezonde voeding doen, dat vind ik weer superinteressant de laatste tijd… Wil ik officieel één of twee dagen voor mijn blog reserveren en daarmee inkomen genereren? Ik weet het echt niet op het moment, en ik heb het te druk om daar goed over na te denken.

Het is op het moment best een opgave voor me om naar mijn werk te gaan en een dag vol te houden, maar ik heb een aantal strategiën om me er doorheen te slaan. Ik zet mijn wekker een half uurtje later (om zes uur in plaats van half zes). Ik doe een ontzettend dikke laag make-up op (en mijn baas zegt steeds: “Jeetje wat zie je er goed uit!” Ja, vind je het gek? Haha.) Ik drink veels te veel cappucino. Slecht voor de portemonnee én voor mijn lijf, maar goed, niks aan te doen. Ik werk als dat even kan thuis in de tuin, met laptop op schoot. Ik open (heel) regelmatig Facebook. En ik tel af tot de vakantie!!!!

Vakantieplannen

Nog zes weken werken tot mijn vakantie. Dat zijn 24 werkdagen (ja ik tel ze écht af). Ik ben er echt aan toe. Als Rogier eerder vrij had kunnen krijgen hadden we nu al vakantie genomen, want ook hij kan niet wachten tot dit schooljaar voorbij is. We hebben geen plannen om weg te gaan, het is dan hoogseizoen dus alles is superduur en bovendien is het gruwelijk warm in onze favoriete vakantiebestemmingen. We houden het rustig en goedkoop, gewoon lekker thuis. Kamperen in de achtertuin, zeg maar. Hopelijk komt er een hitte golf!

Stiekem heb ik wel een plannetje voor de vakantie: een blogcursus doen. Ik denk dat ik best wel wat advies en stimulering kan gebruiken om beter te gaan schrijven en bloggen. (Want dat is blijkbaar niet hetzelfde). Ik hoop dat het me ook meteen een duidelijker beeld geeft van wat bloggen inhoudt en of ik daar verder mee wil. Als de cursus me bevalt en ik goed genoeg blijk wil ik graag de gevorderde cursus doen, later in het jaar.

 

 

Kortom, heel veel plannen en heel positief gestemd!

– xxxxxxxxxxxxxxxxxx  Elisabeth

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageren Ramona (Kijk, mama!) 23 augustus 2016

  Ah, leuk om je zo een beetje te leren kennen. Ook hardloper ? Succes met het zoeken naar een leuke baan en de controle in het Radboud. (Ik hou ook wel van gezeur btw.)

 • Reageren Paula 31 mei 2016

  Fijn om je wetenswaardigheden te lezen. Sommige dingen zijn lastig, kiezen helemaal. Zet ‘m op hoor! Nog ff volhouden tot de zomervakantie ? ? ? ?? ?

 • Reageren Eline 30 mei 2016

  Balen dat je het niet naar je zin hebt op je werk. Gelukkig heb je een manier gevonden om er toch ’t beste van te maken. Al lijkt ’t me nog steeds erg pittig. In ieder geval een mooie vakantie in het vooruitzicht!
  Succes met hardlopen! Lekker he als je weer kan sporten.

 • Reageren Malou 30 mei 2016

  Leuk, zo’n update 🙂 Balen dat je met tegenzin naar je werk gaat, hopelijk vind je snel iets anders. En lekker dat je kunt aftellen tot je vakantie!
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #158; babywasjes, sandaaltjes en koortsMy Profile

 • Reageren Nanouk 29 mei 2016

  Mooie plannen en fijn dat je weer zin hebt om te sporten! Hopelijk ook binnenkort wat meer rust in je hoofd en een leuke nieuwe baan!!

 • Reageren Josan 29 mei 2016

  Nu ik 2 maanden thuis zit, heb ik ook weer zin om mij op banen te oriënteren. Afgelopen week een leuk gesprek gehad. Dat geeft moed. Als je werkt en dat zoveel negatieve energie kost is het logisch dat je even vol zit.
  Josan onlangs geplaatst…Toffe muurprints voor in de kinderkamerMy Profile

 • Reageren Manon 28 mei 2016

  Wees trouw aan jezelf en maak keuzes waar jij gelukkig van wordt dat is het belangrijkste!

 • Reageren Ilse van Kreanimo 28 mei 2016

  Op je blog mag je zeuren…. het is jouw plekje.
  Maar fijn dat je positiever bent… vooral voor jezelf.
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Shanghai Disney Resort – reisfotochallenge 21My Profile

 • Reageren Nicole 28 mei 2016

  Leuk zo’n bijpraat blog! Leuk dat je positief gestemd bent! En lekker zeiken kan soms ook goed zijn hoor 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge