3 oktober 2017

Ojee, wat staat ons nog te wachten?! ;-)

Ik zit sinds een paar weken na Antonies geboorte in een Facebook groep speciaal voor moeders van Down kindjes. Dit prachtverhaal deelde een moeder daar gisteren.

Stockfoto van Shutterstock (“friendly police officer with adolescent”)

Saai is het in elk geval niet

Het is nooit saai met een kindje met Downsyndroom. Johnny de mol had het niet beter kunnen verzinnen.

Max heeft 112 gebeld. Meneer wil in de gevangenis, hij is (helaas) fan van rapper boef. Belt met het alarmnummer en hangt een heel verhaal op. De politie, doortastend als ze zijn, reageren gelijk op zijn telefoontje. Binnen no time is heel de buurt afgezet. Linten, auto’s, motoren, de hele mikmak. Zwaarbewapende agenten met de stormram in de hand.

Professioneel als de politie is (en protocol volgend), belt er een bemiddelaar op. De rest van het gezin had niks in de gaten. Neemt de telefoon op, en krijgt te horen wat er aan de hand is. Eén voor één naar buiten. Huis doorzocht. Meneer (Max) had zo’n geloofwaardig verhaal opgehangen dat men niet anders kon dan dit serieus oppakken.

Gelukkig had men snel in de gaten dat dit een jongen met een beperking is. Er is geen geweld gebruikt richting Max of mijn gezin. Een paar agenten konden Max niet aankijken (zo erg moesten ze lachen).

Natuurlijk giert bij de agenten de adrenaline door hun lijf. Ze weten natuurlijk nooit wat ze te wachten staat. Sportief en professioneel als onze politie is hebben ze Max goed toegesproken. Voor straf moet meneer van ons morgen naar het bureau met gebak zijn excuus maken.

Ik wil de politie bedanken voor hun inzet en respect, begrip naar Max en mijn gezin toe. Ik ben blij dat ik in Nederland woon waar eenieder met het juiste soort aanpak wordt benaderd. Hulde voor onze politiemacht. Mag ook weleens gezegd worden. En als ouder zijnde ons excuus dat Max zo’n brutale fantast is.

Nogmaals dank jullie voor het begrip en liefde die jullie ten toon spreiden. Max wil nu geen boef meer zijn maar ook een agent. Ik hou mijn hart vast wat voor vervolg dit gaat geven. Voor iedereen in de buurt: sorry. Tja het, is nooit saai met een down puber.

Love u all. En voor nu de politie in het bijzonder!

 

Daar moet ik uiteraard hartelijk om lachen. Maar als ik ooit zelf iets dergelijks mee maak zal ik best schrikken denk ik zo…. en inderdaad, zoals deze moeder zegt, de reactie van de politie was helemaal top!

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageren Marloes 4 oktober 2017

    Haha, geweldig hoe ze het uiteindelijk opgepakt hebben. Ik denk dat het wel blijft hangen dat hij het toch niet meer moet doen 😉

  • Reageren Jeanine 3 oktober 2017

    Hahaha kan er ook om lachen! Fijn dat de politie het sportief opgepakt heeft. Hopelijk blijft je dit gespaard inderdaad!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge