20 maart 2016

“Oei ik groei!”-fotokaarten

“Oei ik groei!”-fotokaarten – We kennen ze waarschijnlijk allemaal, de “Oei ik groei!”-boeken van Frans Plooij. Of je nou gelooft in de sprongetjes of niet, als nieuwe moeder of vader kom je er achter dat er in te ontwikkeling van je kindje niet alleen maar gelukzalige hoogtepunten zitten. Soms gaat groei en ontwikkeling gepaard met wat moeizamere ervaringen, die je soms wel eens een dieptepunt zou willen noemen. De “Oei ik groei”-theorie geeft menig ouder steun in dergelijke dagen. Deze stelt zelfs dat de moeilijke periodes te voorspellen zijn, en dat is het eerste wat me opvalt aan dit setje fotokaarten: een kalender die je baby’s tien lastige perioden aangeeft.

oei ik groei fotokaarten 1

Kalender met tien lastige periodes

Aan de binnenkant van de deksel van de fotokaarten staat een kalender van 84 weken, waarop precies staat aangegeven wanneer je baby wat lastigere perioden doormaakt, en wanneer deze waarschijnlijk juist het zonnetje in huis is. Eerlijk gezegd heb ik deze kalender nooit gebruikt bij Jim. Het is me zeker wel opgevallen dat hij soms wat minder leuk was en vaak juist helemaal geweldig, maar ik heb me maar één keer afgevraagd of hij een ‘sprongetje’ had. Als ik dat moment opzoek op deze kalender blijkt dat dat moment, Jim was 11 maanden, eigenlijk net in een zonnige periode valt… Nou ja, misschien liep hij gewoon net niet synchroon.

De fotokaarten

Het pakketje bevat 38 fotokaarten. De kleurstelling is wat flets naar mijn smaak, maar wel sjiek. Op iedere fotokaart kun je de datum invullen zodat je ze kan bewaren voor later en op die manier de ontwikkeling van je kindje vastlegt, op papier en op foto. Er zijn verschillende categorieën fotokaarten.

Leeftijd

Natuurlijk zijn er fotokaarten die leeftijd vastleggen. Voor iedere maand is er een kaart. Op deze kun je naast de datum ook de lengte van je baby opschrijven. Ik mis een beetje het gewicht, dat is eigenlijk net zo belangrijk of belangrijker voor baby’s dacht ik. Maar dit kun je natuurlijk gewoon zelf naast de lengte opschrijven.

oei ik groei fotokaarten 2Eerste keer…

Uiteraard bevat het pakket ook een fotokaart voor alle eerste keren van je baby. Het eerste lachje, tandje, zelf zitten en ga zo maar door. De eerste keer doorslapen zit er ook tussen natuurlijk, maar ook de eerste keer naar buiten en eerste keer sneeuw!

Sprongen

Ook de typische “Oei ik groei!”-sprongen kun je vastleggen met de fotokaarten. Iedere sprong heeft zijn eigen fotokaart met uitleg van wat je baby precies kan op dat moment op de achterkant van de fotokaart.

Eerste keer voor papa en mama…

Ook grappig zijn de fotokaarten voor papa en mama die iets voor de eerste keer doen. Bijvoorbeeld een kaart voor de eerste keer dat papa en mama weer met zijn tweetjes weggaan, zonder baby dus. Ook héle belangrijke mijlpalen natuurlijk. Een andere grappige kaart vind ik die van “Deze vlekken laten zien dat ik mama ben”. Een hele bekende voor mij. Ik loop regelmatig met vlekken babyvoeding en snot rond. Bewust en onbewust.

oei ik groei fotokaarten 3

Andere “Oei ik groei!”-boeken

De “Oei ik groei!”-fotokaarten sluiten dus aan op de andere boeken binnen de “Oei ik groei!”-serie. Deze zijn het originele boek dat de sprongen beschrijft, het speel- en doeboek en het boek met weetjes en mijlpalen. Ook zijn er sinds kort twee “Oei ik groei!”-dagboeken. Daar kun je in volgen en opschrijven wat er allemaal gebeurt tijdens je zwangerschap en in het eerste jaar van je kindje. Ook deze zal ik binnenkort reviewen.

Eindoordeel over de “Oei ik groei!”-fotokaarten

Al zijn de kaarten niet in kleuren die mij aanspreken, vind ik ze toch erg leuk en vooral ook informatief. Er zitten erg grappige tussen, die later zeker voor veel lol zullen zorgen als je de foto’s samen met je kleintje bekijkt. Mijn eindoordeel is dus heel positief! Ik denk dat dit setje “Oei ik groei!”-fotokaarten een leuk kraamcadeautje zou zijn voor aanstaande ouders. Ík heb helaas niet zo veel aan het pakketje op dit moment, maar ik weet wel iemand die dat wel heeft. Ik kan niet wachten tot ik het aan haar mag geven.

 

 

Hoe lijken jullie deze fotokaarten? Hebben jullie fotokaarten gebruikt tijdens het eerste jaar van je kindje?

 

oei ik groei fotokaarten 4

 

Dit setje “Oei ik groei!”-fotokaarten heb ik gratis opgestuurd gekregen om te reviewen. Ook bevat dit artikel affiliate links.

 

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageren Tessa 24 maart 2016

  Ik vind ze niet zo mooi moet ik eerlijk zeggen. Zelf had ik de Milestones babykaarten maar die vergat ik steeds te gebruiken… Oeps. Van deze kaarten vindt ik de mijlpalen voor de ouders wel heel grappig bedacht.

 • Reageren Cindy 21 maart 2016

  Ik heb nooit fotokaarten gebruikt, maar ze zijn zeker wel leuk! Misschien voor kindje nummer twee 🙂

 • Reageren MARIJKE 21 maart 2016

  Ik vind deze kaarten niet zo super. Maar het Oei ik groep boek daarintegen klopte bij ons elke keer precies. Super handig boek!

 • Reageren Nicole 21 maart 2016

  Leuk die kaarten! Ben niet een enorme fan van Oei ik groei verder en die sprongen vind ik een beetje onzin. Maar sommige momenten van deze kaarten vind ik wel heel origineel.

 • Reageren Wilmaaa 21 maart 2016

  Wat een leuke kaarten! Ik vind het erg jammer dat ik niet wist dat ze bestonden voor Yarah. Wie weet mag ik ze nog een keer gebruiken bij een tweede kindje 🙂

 • Reageren demallemolenmoeder 21 maart 2016

  Ik vind het idee zó leuk. Alleen zou ik, mocht ik kiezen toch voor andere kaarten gaan.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Dé discussie; Telefoons en bierMy Profile

 • Reageren Simone 20 maart 2016

  Ik heb van die fotokaarten maar van een ander merk. Ik gebruik ze zeker, ik vind ze erg leuk.

 • Reageren Mathiske's mama blog 20 maart 2016

  Ik heb ze van de Hema. Ik vind ze super leuk om een foto mee te maken, Emily speelt er ook echt even mee. Heel grappig. Ik ben het wel met je eens dat er mooiere zijn als deze. Maar goed ieder z’n eigen smaak ?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge