14 maart 2016

Moet ik me schamen als moeder… ? #3

Als moeder probeer je het zo goed mogelijk te doen. Toch zijn er af en toe momenten dat je twijfelt, of gewoon zeker weet dat je het niet op de áller-allerbeste manier aanpakt, dat moederen. Dit is alweer de derde keer dat ik een dergelijk lijstje maak. Tsja, wat kan ik zeggen? Blijkbaar kom ik veel van dit soort momentjes tegen…

 

Meestal krijgt Jim in elk geval een likje van wat wij aan het snoepen zijn. Hier was het slagroom.

 

Moet ik me schamen als moeder…

… omdat ik een foto van Jim die groente eet als snack op Instagram zet, maar eigenlijk veel vaker een Nijntje biscuitje of soepstengel of een ander tussendoortje dat niet zo verantwoord is geef?

Ja goedzo, heel enthousiast lachen. Dan lijkt het net alsof je iedere dag groente krijgt s middags, en geen koekjes :p

A photo posted by Elisabeth (@alweereennieuwemoeder) on

… omdat ik bij de eerste de beste mooie dag meteen met mijn nog kruipende dreumes ga ‘buitenspelen’, op het speelpleintje tegenover ons huis?  Hij vindt het heerlijk en die koude handjes en knietjes wordt hij alleen maar sterk van, toch?

… omdat ik geen zin heb in het gedoe en gestribbel dat een boterham mét korstjes oplevert, en daarom liever vier boterhammen zonder korstjes aan mijn dreumes geef. En omdat ik die korstjes dan later gewoon als zoethoudertje geef, of dat we die aan de eendje voeren. En soms zelfs weggooien! (Voor dat laatste schaam ik me echt diep, als ‘wannabe groene mama‘…)

… omdat ik het zelf ook stiekem heel leuk vind om naar baby- en peutertv te kijken. Bijvoorbeeld naar het Zandkasteel aan Zee, en naar Hoelahoep.

… omdat ik zelf nu ook een krentenbaard-plekje heb, net nu Jim ongeveer genezen is. Niet goed mijn handen gewassen nadat ik hem insmeerde blijkbaar. Gelukkig heb ik het zalfje dat hij voorgeschreven kreeg nog.

… omdat ik toch een beetje in paniek raakte toen Jim een koortsstuip kreeg en jankend (en dus onverstaanbaar) 112 belde.

… omdat ik het stiekem ook wel heel fijn vind dat Jim héél hard gaat huilen als ik hem wegbreng bij het kinderdagverblijf, maar Jim niet zo hard huilt als papa het doet.

… omdat ik in het weekend weleens tegen mijn vriend zeg: “Ik ga ‘even’ douchen, let jij even op Jim?” en dan gerust drie kwartier wegblijf. En nee, dan heb ik niet eens mijn bikinilijn onthaard.

… omdat ik het moeder zijn als goed excuus gebruik om de hele zomer op Birkenstocks en de hele winter op Uggs te lopen. En in de herfst en lente soms sokken in mijn sandalen doe of hele erge zweetvoeten heb in mijn Uggs.

… omdat ik ondanks dat ik Jim héél leuk vind en heel graag een zusje voor hem wil, en ik echt niet mag klagen over mijn vorige zwangerschap en bevalling, ik tóch een beetje opzie tegen een volgende zwangerschap.

 

Nou ja, heel erg schaam ik me hier ook weer niet voor hoor. Ik vind dat gewoon niet zo’n nuttige emotie. Hebben jullie ook van dit soort moederdingen, waar je je misschien een beetje, of juist helemaal niet voor schaamt?

 

 

 

Lees hier deel 1 en deel 2 uit deze reeks.

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageren Simone 3 april 2016

  Haha! Leuk stuk. Heel herkenbaar!

 • Reageren Rowan - sillysis.nl 23 maart 2016

  Hahaha wat een leuk artikel. Ik ben geen moeder, maar kan mij wel heel goed voorstellen dat dit dingen zijn waarover je gaat twijfelen!

 • Reageren Tess 22 maart 2016

  Heel herkenbaar 🙂
  Zo ook..Ik ga alles vers bereiden als avondeten..Mijn jongste word helemaal blij van het zien van weer een olvarit potje…oeps..

 • Reageren iooont 15 maart 2016

  Ik vind hoelahoep ook leuk!
  iooont onlangs geplaatst…*POEF* dat was februari 2016My Profile

 • Reageren Sonja 15 maart 2016

  Nee hoor, heel herkenbaar. Hier ook in weer en wind buiten te vinden (moet ik gewoon naartoe; sorry kids, mamma heeft frisse lucht nodig ;-))
  Sonja onlangs geplaatst…5 Ikea hacks voor in de kinderkamerMy Profile

 • Reageren Sanne Marlijn 15 maart 2016

  Haha dit vind ik zulke leuke artikelen! Vol met humor en oh zo herkenbaar. Ik geef James ook brood zonder korstjes, inderdaad geen zin in dat gezeur. Wat heb je toch een leuk en fotogeniek kind!

 • Reageren Vlijtig Liesje 15 maart 2016

  Herkenbaar lijstje!

 • Reageren Resaarcle 14 maart 2016

  Ik zou hier liever niet toegeven dat de tv wel eens een zoethoudertje is… En ik het zelf soms vervelend vind dat we de regel 1 dag met tv, 1 dag zonder tv hebben ingezet.

 • Reageren Cindy 14 maart 2016

  Schamen hoeft zeker niet, volgens mij herkennen de meeste moeders zich hier wel in! Ik in ieder geval wel. Voordat Ninthe geboren werd riep ik heel hard, ‘Geen suiker tot ze 2 is’. Nou, missie gefaald! 🙂

 • Reageren Marieke 14 maart 2016

  Ja, die van het douchen klinkt héél bekend!
  Nog eentje van mezelf: ik ga vaker wel dan niet gelijk met mijn 14 maanden oude dochter naar bed… ’s Nachts slaapt zij in het grote bed en het slapengaan gebeurt dus ook in het grote bed. Eer ze slaapt lig ik vaak al zó lekker dat ik blijf liggen, een uurtje lees en vervolgens om 21.00 uur ofzo mijn ogen al dicht doe. Volgende ochtend om 7.30 wakker en alsnog durf ik overdag te zeggen dat ik moe ben!
  Ik schaam me er een béétje voor.

 • Reageren mieke 14 maart 2016

  Hahaha ja dat ‘even’ douchen ken ik ook…maar ik heb dat momentje voor mezelf ook echt wel ff nodig hoor..!
  O en die liedjes….ik zing zoveel liedjes dat ik soms ongemerkt op mn werk de olifantenmars of klap eens in je handjes zit te zingen…

 • Reageren Mary-Lou 14 maart 2016

  Ik zit weleens achter mijn bureau net iets te hard Kinderen voor Kinderen te zingen omdat ik het niet uit m’n hoofd krijgt. Stiekem vind ik die liedjes nog leuk ook, haha.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Pass it on!My Profile

 • Reageren Ilse van Kreanimo 14 maart 2016

  Die van de 112 doet mij denken aan toen Inthe medicijnen had geslikt (écht gebeurd :O) en ik mijn man belde in plaats van het anti-gif centrum.

  Die zei natuurlijk doodleuk: het anti-gif centrum bellen natuurlijk….

  Oh wat voelde ik me toen dom 🙁

 • Reageren demallemolenmoeder 14 maart 2016

  Heel erg herkenbaar! Hoef je,je helemaal niet voor te schamen. Julia kijkt ook graag Zandkasteel en we houden allebei van een koekje..
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Kinderfysiotherapie ( De Kinderpraktijk)My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge