23 mei 2016

Ik moest mijn ID laten zien bij het afrekenen in de supermarkt

Afgelopen zaterdag keek ik in de spiegel. Naar de rimpeltjes om mijn ogen, die ik nu écht niet meer kan negeren. Naar de lijnen boven mijn mond die, ik kan het niet ontkennen, steeds dieper worden. En ik bedacht me dat de laatste keer dat ik mijn identiteitsbewijs moest laten zien, terwijl ik al ver boven de achttien was, al jaren geleden was. Minstens vijf, misschien wel tien.

Ik dacht terug aan de laatste keren en voelde weer die verrassing en trots, en de voldoening wanneer degene die om mijn ID vroeg zag hoe oud ik écht was. Waar was die tijd gebleven? Ik ben nog steeds tegen Botox, maar ik kan inmiddels wel begrijpen waar de verleiding vandaan komt om ermee te beginnen. Ik besloot voor de next best thing te gaan en smeerde een laag make-up op mijn gezicht waar je U tegen kunt zeggen.

’s Middags deed ik boodschappen (bij Albert Heijn), met Jim in de kinderwagen uiteraard. Één van de dingen op mijn lijstje was bier. Ik hou zelf niet van wijn, maar een speciaalbiertje gaat er wel in, dus ik had een paar mooie uitgezocht. En toen kwam het, bij de kassa. Weer die totale verrassing (groter dan ooit zelfs) en ja, toch ook weer die trots. Het zestienjarige meisje achter de kassa wilde mijn ID zien!

F-king made my day!

Ik meteen op Twitter posten natuurlijk, want dat doe je als 34-jarige. Dat schreeuw je van de daken.

id 34

En toen ging ik er over nadenken. Wat dacht ze dan? Dat ik tienermoeder was? Of in elk geval een moeder van begin twintig? Zij was een jaar of zestien gok ik. Dus dan dacht ze dat ik maar een paar jaar ouder dan zij was. In elk geval niet meer dan twee keer zo oud als zij. Of was het iets anders?

Zag ze gewoon dat ik het nodig had, en deed ze het om me blij te maken?

Helaas denk ik dat er best een kans was dat het dat laatste was.. Maar ik kies er lekker voor om te geloven dat ze in ieder geval eventjes dacht dat ik begin twintig was…

 

 

Wanneer was de laatste keer dat jij gevraagd werd om te bewijzen dat je ouder dan 18 was?

 

 

Vorige post Volgende post

26 reacties

 • Reageren Lodi 19 augustus 2016

  Fantastisch! Ik was 27 en reisde met mijn zus 6 maanden door Amerika. Daar moest ik mijn ID elke keer laten zien wanneer ik drank bestelde.

 • Reageren Ramona (Kijk, mama!) 19 augustus 2016

  Haha! Te grappig. Ik heb het ook een tijd niet meer meegemaakt :'(

  • Reageren Elisabeth 19 augustus 2016

   Nou. Ik zit nu op Lowlands. En ik merk wel dat ik geen 25 meer ben hoor. :-p

 • Reageren Ester 24 mei 2016

  Amai, jullie Nederlanders worden flink gecontroleerd (wat goed is, natuurlijk). Ik heb nog nooit (jep, n-o-o-i-t) mijn ID moeten tonen hier in Vlaanderen xD

  …of ik zie er pokke oud uit.. Kan ook?

  • Reageren Elisabeth 24 mei 2016

   Wow. Nee je ziet er in elk geval níet oud uit!!

 • Reageren Amy 24 mei 2016

  Ook een leuke. Ik woonde samen met mijn ex. Was 24 jaar en kwam een man aan de deur van energiemaatschappij ofzoiets. Of mijn ouders thuis waren?? Uhhhhh dat weet ik niet. Die wonen hier niet. Knalrood werd ie en mijn dag was goed hahaha
  Amy onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s #29 – Slechte dagen, revalidatieMy Profile

 • Reageren linda 24 mei 2016

  Ooohh herkenbaar! Laatste keer was +- 1.5 jaar terug. Zwanger (weet niet meer hoever maar 26 jaar ) toen ik bier voor vriendlief ging halen.. ik denk dat de hormonen mijn gezicht flink boller maakte en daardoor jonger leek. Want met carnaval het afgelopen jaar hoefde ik niets te laten zien (normaal altijd).

 • Reageren kim 24 mei 2016

  Het is trouwens tot en met 25jaar dat ze om je een identiteits mogen vragen 😉 Als ze denken dat je 25 jaar bent of jonger. Niet 18 dus maar 25 😉

  • Reageren Elisabeth 24 mei 2016

   Ja is ook zo! Maar toch, 25 vind ik ook niet datvik er uit zie 🙂

   • Reageren Melissa 24 mei 2016

    Ik vind het super tof van het meisje dat ze om je ID vraagt. Er is heel veel controle, en je kan maar altijd een keertje extra vragen dan net die ene keer te weinig.. En de meeste mensen worden er nog blij van ook 😉

 • Reageren lana 24 mei 2016

  oohh dagelijks omdat ik nog geen 18 ben :p leuk geschreven! je ziet er nog geweldig uit! 😀

 • Reageren Vlijtig Liesje 24 mei 2016

  Dat is inderdaad zo gek nog niet! Je ziet er dus nog lekker jeugdig uit!

 • Reageren Malou 24 mei 2016

  Haha ja ik ken het.. Ik ben 26 en als ik een fles wijn haal, moet ik regelmatig mijn idee laten zien. Je ziet er trouwens wel een stuk jonger uit dan 34 hoor!
  Malou onlangs geplaatst…Anderhalf jaar borstvoedingMy Profile

 • Reageren Linda 24 mei 2016

  Paar weken geleden nog, bleek dat ze net controle hadden gehad.

  Tot vorig jaar bijna elke keer met boodschappen. Man achter de kassa vond dat gewoon leuk, inmiddels is hij met pensioen

 • Reageren Channa 24 mei 2016

  Haha, denk twee jaar terug ofzo. Ben 28, maar het overkomt mij ook nog. Moet er altijd wel om lachen eigenlijk!
  Channa onlangs geplaatst…We gaan het even helemaal anders doen!My Profile

 • Reageren Josan 24 mei 2016

  Ik wilde afgelopen jaar vuurwerk kopen. Stond ik met 3 Kids aan de kassa en de verkoopster maar vragen of ik even wilde aantonen of ik ouder dan 12 was. Toen ik mijn wenkbrauwen ophaalde en er een ijzige stilte viel, begreep ze volgens mij de hint.
  Josan onlangs geplaatst…Word jij ook zo lekker opgebouwd door bevallingsfoto’s?My Profile

 • Reageren Resaarcle 23 mei 2016

  ?
  De laatste keer was op reis in California, om een bar binnen te mogen. Was ik ook al 30, maar ze vragen dat daar aan iedereen. En de keer daarvoor om in een Frans casino binnen te mogen. Mocht niet, was mijn ID thuis vergeten… Bummer.

 • Reageren Ester Schouten 23 mei 2016

  Vorige maand nog met een kraslot kopen. Ik ben zelf 31 (bijna 32) maar de meeste mensen die mij niet kennen schatten mij tussen de 18 en 20 jaar ?! Lang leven de eeuwige jeugd!!!!

 • Reageren Stephanie 23 mei 2016

  3 jaar geleden ik ben nu 32 ?

 • Reageren mieke 23 mei 2016

  PFf dat weet ik nieteens meer! . …maar pas geleden stond er iemand van ziggo aan de deur die aan mij vroeg of de hoofdbewoner thuis was!nou das ook wat toch?

 • Reageren Merel 23 mei 2016

  Met carnaval, toen werd ik maar liefst twaalf jaar jonger geschat! Dat het waarschijnlijk aan de hoeveelheid geconsumeerde alcohol lag, maakt me nog steeds niets uit haha. Je hebt gelijk, zulke momenten mag je lekker vieren! En je ziet er zeker niet uit als 34, dus zou het zeker positief opvatten.
  Merel onlangs geplaatst…Winactie: Frøbel babyschoentjesMy Profile

 • Reageren Bregje 23 mei 2016

  Haha geweldig! Ik kan me niet meer herinneren wanneer voor het laatst, dus dat zegt genoeg ?
  Bregje onlangs geplaatst…Boekentip: ‘Het is overal’ van Minke MaatMy Profile

 • Reageren Kim 23 mei 2016

  Pas geleden (na ook jaren niet) en ik ben iets ouder dan jij. Maar toen, al voordat ik mijn id liet zien, zei de caissière dit: ‘hm, ik geloof dat ik er helemaal naast zit’. Zucht…Ik kreeg nog wel een leuke ah-flesopener.

 • Reageren Mama Lifestyle Blog 23 mei 2016

  Cool dat wil ik ook Elisabeth! Laatst glom ik ook van trots toen ik vertelde dat ik wilde gaan hardlopen. Toen zei hij dat moet je pas doen als je 40 bent. Toen ik zei dat ik al 37 ben, viel hij bij wijze van spreken van zijn stoel van verbazing. Terwijl ik ook lijntjes en rimpels heb.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…De arrestatie van een groep drugsdealers-/gebruikers, 8 man politie en een drugshond: hoe leg je zoiets uit aan je kind?My Profile

 • Reageren Nicole 23 mei 2016

  Haha wat maakt het uit waarom! Jij voelde je op dat moment top toch!? Gewoon van het moment genieten!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge