24 september 2015

Minireview: carrot cookie van de Kiosk

Kiosk carrot cookie

Even een mini-review! Ik zag dit carrot cookie liggen toen ik mijn standaard appelflap wilde halen, en ik kon hem niet laten liggen…

Carrotcake is gewoonlijk iets gezonder dan gewone cake, omdat er in plaats van alleen bloem een deel wortelpulp wordt gebruikt. Deze pulp blijft over nadat er wortelsap is gemaakt met een sapcentrifuge. De pulp is smeuïg en zoetig, en theoretisch hoef je daarom minder vet en suiker te gebruiken. Vaak worden rozijnen gebruikt om de cake op die natuurlijke manier iets zoeter te maken. Een voorbeeld van een recept voor carrotcake dat ook echt pulp gebruikt kun je hier vinden. Ik betwijfel of de carrtcake die je in de meeste horecagelegenheden kunt kopen ook echt minder vet en suiker bevatten, maar dat is wel het idee dus!

Uiterlijk

Dit is geen cake uiteraard, maar een cookie, zo’n grote Amerika style. -Ie is het verkleinwoord in het Engels, maar voor Nederlandse taal begrippen is dit geen koek-je, maar een koek. Hij ziet er heel lekker uit, je ziet de rozijnen zitten en ook wat stukjes wortel. Het koekje heeft echter niet de kenmerkende oranje-bruine kleur van carrotcake, waardoor ik het vermoeden krijg dat het beslag/deeg niet op basis van wortelpulp is.

Binnenkant carrot cookie kiosk

Smaak

Dit vermoeden wordt door de smaak bevestigd. Hij is heel lekker, maar smaakt niet naar carrotcake. Ik denk echt dat er geen wortelpulp bij de bereiding aan te pas is gekomen, maar ik kan daar geen verdere informatie over vinden op de website van de Kiosk. Ook is het koekje te zoet om gezond te ‘voelen’. Er zitten wel stukjes wortel in, die proef je niet echt, maar bemerk je wel. Het zijn namelijk iets taaie stukjes. Ik vind dat wel lekker, en er zit wel degelijk iets gezond in, namelijk voedingsvezel!

Prijs

Ik kocht het cookie voor €1,-. Dat vind ik goed te doen, zeker voor een product dat je op het station koopt. Ik denk echter dat het een tijdelijke prijs is, misschien dat het koekje ook slechts tijdelijk in het assortiment zit. Wellicht als het goed loopt blijft het verkrijgbaar.

Vergelijking

Als ik zou moeten kiezen tussen een andere soort American cookie en dit carrot cookie zou ik deze kiezen. Ik vind hem, ook al is hij zoet, minder zoet dan de andere smaken. Ook vind ik de stukjes wortel een lekkere toevoeging.

Normaal koop ik een appelflap bij de Kiosk (naast mijn Cappuccino Extra Sterk of Lipton IceTea Green). Die blijft mijn favoriet, maar misschien zal ik dit carrot cookie voor de afwisseling eens in plaats daarvan kopen.

Conclusie

Zeker een aanrader als je normaal gesproken iets lekkers koopt op het station, maar het is geen ‘omfiets’-lekkernij wat mij betreft. Echter, als je van American cookies houdt raad ik je zeker aan om deze eens te proberen, ook als je normaal niet bij de kiosk komt.

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageren Vlijtig Liesje 25 september 2015

    Een euro voor zo’n groot koekje vind ik een mooi bedrag. Fijne review heb je geschreven!

  • Reageren Sanne Marlijn 25 september 2015

    Hahahaha ik vind dit een hele leuke review! Ik ben ook dol op Carrot cake, maar dan die van de Starbucks. 1 euro is inderdaad een fijne prijs.. Toevallig woon ik naast het station en dus naast de Kiosk. Hmm. Even kijken dan maar?

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge