8 januari 2016

Mijn favoriete mamamomentjes

Ok, eigenlijk zijn alle momentjes met Jim geweldig, maar er zijn er een paar die er uitspringen. Natuurlijk zijn er ook genoeg dat ik denk: “Neeeeee, niet …” -alweer wakker ’s nachts, voornamelijk, maar de meesten zijn toch wel heel fijn.

Slapen in het grote bed

Dit zijn, wat mij betreft, de fijnste:

 1. Het moment dat Jim me ziet, als ik hem op kom halen bij het kinderdagverblijf. Hij maakt een geluid dat nog een meest lijkt op een kapotte kokende fluitketel, en hij gaat me toch een partijtje stuiteren. Of hij nou net nog aan het kruipen was, of net even was gaan staan, of even aan tafel in de kinderstoel zat, op het moment dat hij mij ziet (of papa, of opa, of oma, of oom, of tante) wordt hij een soort Spongebob. Heerlijk.
 2. Het wakker worden ’s ochtends. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een hekel aan wakker worden en opstaan, maar met Jim wordt het een stuk makkelijker. Als mijn wekker gaat om 5:30 en ik op moet staan, of wanneer Jim me wakker maakt op mijn vrije dagen, hoef ik namelijk niet meteen uit bed. Nou ja, eerst moet ik even uit bed om Jim uit zijn bedje te halen, maar daarna mogen we samen weer terug. Hij krijgt namelijk gezellig borstvoeding in bed. Kan ik even 10-20 minuutjes liggen soezen, voor het échte leven begint.
 3. Eigenlijk hetzelfde moment, maar dan ’s avonds. Jim wordt niet vaak meer wakker nadat hij naar bed gebracht is, maar soms gebeurt het. Meestal laten we hem even, zodat hij zelf weer in slaap valt, maar wanneer het nét is als ik in bed lig, maar nog niet slaap, haal ik hem lekker uit zijn bedje en neem hem eventjes bij mij in bed. Even lekker knuffelen en nog een slokje om te troosten. Daarna kunnen we allebei rustig slapen.

 

Van deze drie hele gewone momentjes geniet ik het meeste. Ik realiseer me dat ze tijdelijk zijn. Er zal een tijd komen dat hij niet meer zo blij is als hij mee naar huis ‘moet’, en dat de borstvoeding over zal zijn. Maar tot die tijd geniet ik met volle teugen.

 

 

Wat zijn jouw favoriete mamamomentjes?

 

 

 

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageren Iris 11 januari 2016

  Jaaaah, het ophalen bij het KDV, peuterlief komt dan heeeeeel hard op me afhollen en werpt zich in mijn armen. En oh wee als ik daarna nog probeer om die smurf nog even neer te zetten om zn spulletjes te pakken 🙂

  • Reageren Elisabeth 11 januari 2016

   Jaaa precies! Je mag niet meer loslaten!

 • Reageren Jess 9 januari 2016

  Zeker het opstaan, een vrolijke meid naast mij, helemaal klaar voor de ochtendvoeding in bed. Het vrolijke lachje als ze me ziet en als ze ik mijn armen of aan de borst ik slaap valt, dan laat ik alles voor wat het is …
  Jess onlangs geplaatst…Ellie’s speelgoed (3 maanden)My Profile

 • Reageren mieke 8 januari 2016

  Oh heerlijk ja!die ochtend voedingen doe ik ook altijd lekker in bed! Gezellig is dat he? Ophalen bij de opvang vind ik ook zeker een leuk momentje,hij slaapt daar meestal niet veel dus ik haast me altijd om hem zsm thuis op bed te leggen,en als ik dan gehaast binnenkom en hij zit me al lachend vanuit zn schommelstoeltje aan te kijken, is mn hele dag goed:)!

 • Reageren Nicole 8 januari 2016

  Inderdaad ook ’s ochtends. Als hij mij ziet als hij wakker wordt en gelijk breed begint te glimlachen. Zo lief!
  Nicole onlangs geplaatst…‘Nee.’ ‘Niet doen.’ ‘Nee, echt niet.’ ‘Nee!’ ‘Dat mag niet!’My Profile

 • Reageren liselotte 8 januari 2016

  Ahhh ja die bv momentjes mis ik soms nog wel hoor.. Mijn favoriete mama momentjes op dit moment zijn denk ik als mn oudste twee zo lief met elkaar spelen, als ze me kusjes en knuffels geven en wanneer ik nog even bij mijn slapende tweeling ga kijken en ik ze in canon hoor snurken ?
  liselotte onlangs geplaatst…Begrijp jij je kleintje?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge