13 juli 2016

Wat meer pit in die Hollandse kaas

Maaslander Kruid & Pit – Een paar weken geleden alweer kreeg ik de Foodybox met allerlei leuke en lekkere nieuwe etenswaren om uit te proberen. Één van de producten die er in zat was de nieuwe Kruid & Pit kaas van Maaslander (link naar website fabrikant). Ik hou erg van kaas, ik eet het bijna elke dag, maar daarom heb ik ook weleens het gevoel dat het wat minder saai kan. Deze drie nieuwe smaken zijn écht anders dan anders. Je zou denken dat ze vergelijkbaar zijn met komijnekaas, Friese nagelkaas of bieslookkaas, maar de combinatie van kruiden en pitjes maakt het echt meer dan dat.

maaslander kruid pit 1

Maaslander Kruid & Pit

Alle drie de smaken zaten in de box, en ik heb ze uiteraard allemaal uitgeprobeerd. Eerlijk gezegd vond ik ze niet allemaal even lekker.

Chili, dragon & lijnzaad

Dit is de smaak die op de foto staat, en dit vind ik de allerlekkerste. Ik vind hem zelfs zo lekker dat ik alweer een nieuwe verpakking in de winkel heb gekocht. Ik hoop echt dat deze kaas een succes wordt, want anders verdwijnt hij misschien weer uit de winkel. De kaas is een beetje pittig door de chili, en door het lijnzaad heb je iets meer om te kauwen.

Leuk weetje, aan lijnzaad worden allerlei gezondheidsvoordelen toegeschreven. Er zitten veel voedingsvezels, omega-3-vetzuren in en allerlei antioxidanten. (bron: gezondheidsnet) Bovendien wordt lijnzaad aangeraden aan mensen die last van verstopping hebben. Allemaal niet wetenschappelijk, dus of het echt helpt weet ik niet, maar het kan zeker geen kwaad. 😉

nieuws-kruidpit

Rucola & fenegriek

Deze smaak vond ik zelf wat minder interessant. Hij smaakt voor mij gewoon naar kaas met kruiden. Zeker wel smaakvoller dan gewone Hollandse bieslookkaas, maar ik vind hem persoonlijk niet speciaal genoeg om vaker te kopen. Als je juist erg van kruidenkaas houdt zal deze kaas je waarschijnlijk juist wel aanspreken.

Rozemarijn & pompoenpit

Van deze smaak dacht ik dat ik hem ontzettend lekker zou vinden, maar niets was minder waar. De rozemarijn is rauw, en ik vind de kaas daardoor een zepige smaak hebben. Het zou heel goed kunnen dat dat aan mij ligt, ik vind dat bijvoorbeeld ook van korianderblad. Mijn vriend vond het ook niet zo lekker, dus hebben we iets anders verzonnen om de kaas bij te gebruiken.

Bij aardappels in de oven doen we vaak rozemarijn, dus bedachten we dat we deze kaas wel goed zouden kunnen gebruiken voor aardappelgratin. Ik heb gewoon aardappelschijfjes met melk, room en eieren in een ovenschaal gedaan. En in plaats van geraspte kaas er bovenop de plakken van deze Maaslander rozemarijn & pompoenpit gelegd. Het resultaat was echt superlekker! Rozemarijn en aardappels zijn sowieso een topcombinatie natuurlijk, maar door de pompoenpitten krijgt het gerecht ook wat meer beet.

Ik zou je zeker aanraden om deze kaas eens te proberen. Vind je hem (net als ik) niet zo lekker op brood, kan je hem altijd nog gebruiken om te gratineren. Echt heerlijk!

 

Conclusie

Ga deze nieuwe smaken Maaslander alsjeblieft proberen! Ik zou het helemaal niet leuk vinden namelijk, als ze zouden floppen en weer uit het assortiment verdwijnen. Vooral de chili, dragon & lijnzaad vind ik erg lekker.

 

 

Kenden jullie deze nieuwe smaken Maaslander als? En ga je ze uitproberen?

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge