28 december 2015

Leuke hydrofiele doeken

Voor ik zwanger werd had ik geen idee van het bestaan van hydrofiele doeken. Toen ik zag dat er 15! hydrofiele luiers op de uitzetlijst voor de kraamtijd stonden was ik daarom erg verbaasd. Eerlijk gezegd had ik ook niet erg veel vertrouwen in die hydrofiele dingen. Ik ging er niet van uit dat ik ze langer dan een paar weken zou gebruiken en kocht daarom de goedkoopste, simpelste versie: gewoon wit.

Ik kwam er al snel achter dat die hydrofiele doeken toch wel erg handig zijn. Je gebruikt ze dan ook zo ongeveer bij alles, van spuug opvegen tot wikkeldoek. Je gebruikt ze bij het opmaken van het bedje en de kinderwagen. Ik heb zelfs nog een paar extra aangeschaft, geen witte maar gekleurde. Ik wist het toen niet, maar er zijn nog veel leukere. Ik heb nog eens goed gezocht via Google en Pinterest en zette er een aantal op een rijtje.

Het ruimste assortiment hydrofiele doeken kwam ik tegen bij Babypark

Zwart-witte hydrofiele doeken

hydrofiele stempels 2

De hydrofiele doeken van Musje Amsterdam zijn de hand bedrukt. Deze doeken zijn 60 x 60 cm en €13,95 per stuk.

zwart wit stempels hydrofiele doeken

Ook de hydrofiele luiers van het Hola Pequeno zijn gestempeld. Ze zijn 60×60 cm en kosten €10,95 per stuk.

hydrofiele doeken luiers huusjeBij de online shop Huusje hebben ze een extra variant van 115×115 of 120×120 cm. Deze doeken kun je goed gebruiken om je baby in te wikkelen, bijvoorbeeld na het badje. De prijs van de maat XL hydrofiele doeken is € 19,95.
 Gekleurde hydrofiele doeken

dierendorpjeDeze doek is bedrukt met de bewoners uit de boeken van Dierendorpje. Dierendorpje is een creatie van Gitte Spee, Kim-Lian van der Meij en Future Presidents. Hij is onder andere te krijgen bij Sterrenbende voor € 14,95.

boys girls at sea hydrofieleBij Dreumes en zo (één van mijn favoriete baby- en kinderwebshops) hebben ze een groot assortiment hydrofiele luiers. Bijvoorbeeld deze van Jollein, €22,95 voor een set van drie.

 

hema hydrofiele doeken luiersOok bij Hema hebben ze leuke, in een gewone en een XXL maat. De prijzen variëren van €6,- voor een setje van drie tot €8,- voor een maat XXL.

 

babymolen hydrofiele doekenBij Babymolen hebben ze onder andere doeken van het merk Lost & Found met een tussenmaatje van 100×100 cm voor 12,95 per stuk.

 

pjokk hydrofiele doeken luiersBij Pjokk hebben ze écht kleurige hydrofieldoeken. Ze hebben twee maten, de kleine versie van 55×55 cm is 8,95, de grote van 110×110 cm 18,95.

 

hydrofieledoeken1Bij hydrofieledoeken.nl hebben ze (hoe kan het ook anders) een heel ruim assortiment, onder andere deze van het merk Lodger. Extra groot, 120×120 cm, voor €21,90 per stuk.

aden___anais_musy_jungle_jamDeze doeken met dieren erop hebben ze bij Babypark. Drie stuks voor 25,95.

 

jillxox hydrofiele doeken luiersBij Jillxox hebben ze doeken van het merk Fresk. Ze zijn 120×120 cm en 27,- voor twee stuks.

liefenkleinEn bij Lief en klein hebben ze het merk Done by Deer. Roze of blauwe doeken met dierfiguren er op. Voor een set van twee is het formaat van 70×70 cm 12,95 en die van 120×120 cm is 18,95.

 

 

Kortom, een heleboel opties die veel leuker zijn dan die saaie witte doeken. Bij een volgende baby (die hopelijk snel komt) koop ik er gewoon een paar leuke bij. Wat voor hydrofiele doeken hadden jullie?

 

 

 

 

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageren Leuke hydrofiele doeken - Alweereennieuwemoederblog.nl - Musje Amsterdam 9 januari 2016

  […] Musje staat in het rijtje! http://alweereennieuwemoederblog.nl/leukste-hydrofiele-doeken/ […]

 • Reageren Ilse van Kreanimo 29 december 2015

  Oh en die van Aden en Anaïs niet vergeten! Die zijn ook zo mooi. 🙂

 • Reageren Vlijtig Liesje 29 december 2015

  Oh geweldig, wat een leuke doeken zijn er zeg! Ik had destijds van die hele saaie witte van de Hema.

 • Reageren Nicole 28 december 2015

  Ik heb ze van de Big Bazaar! Groene, blauwe en witte voor maar een paar euro!
  Nicole onlangs geplaatst…Ode aan opa’s en oma’s!My Profile

  • Reageren Elisabeth 28 december 2015

   Oh hebben ze ze daar ook? Goed om te weten

 • Reageren Simone 28 december 2015

  Oeh ik vind de zwart witte heel leuk. En die allerlaatste!

 • Reageren Jess 28 december 2015

  Ik wist dat ze handig waren, maar ben er nu zo verliefd op. Ik kan er bij blijven kopen. Ik ben fan van de gewone witte van HEMA en die met de kruisjes in je bericht vind ik ook de max. Die wil ik zeker ng kopen.
  Jess onlangs geplaatst…Shoppen op de jongensafdeling. My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge