28 februari 2019

Lekker vlug recept: Steak met tomatensalade

Deze week is het voorjaarsvakantie en dat betekent dat ik lekker vrij ben met de kinderen. Tenminste, Jim hoeft niet naar school, maar mag op sommige dagen wel naar de BSO. Vandaag gaan ze iets superleuks doen daar, ze gaan namelijk zelf koken. Dat wilde ik hem niet onthouden natuurlijk, dus heb hem lekker weggebracht. Antonie was wel gezellig thuis met me, maar die vermaakt zichzelf altijd prima. Ik had daarom lekker de tijd om uitgebreid te lunchen.

Recept: Steak met tomatensalade

Ik kwam dit simpele recept voor salade met steak tegen bij HelloFresh, en heb er mijn eigen draai aan gegeven. Ik heb de Parmezaanse kaas vervangen door Hollandse oude kaas, want daar hou ik niet zo van. En ik had het recept niet goed gelezen, en daardoor heb ik per ongeluk de uien bij de tomatensaus gedaan… Wat uiteindelijk een goede zet bleek te zijn!

Ingrediënten

Voor twee personen:

  • 2 biefstukken
  • 150 g sla (ik heb rucola melange genomen, en zelf wat rode paprika en lente-ui toegevoegd)
  • 500 g tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 knoflookteen
  • 3 à 4 el zwarte balsamicoazijn
  • 50 g oude kaas
  • Olijfolie
  • Peper & zout naar smaak

Bereidingswijze

1. Haal de biefstukken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

2. Snij de tomaten in parten, de uien in ringen en hak de knoflook fijn. (Je kan de knoflook ook persen, maar net zoals toen Linda.tv langskwam, kan ik de knoflookpers nog steeds niet vinden).

Onderschrift: Eigenlijk hoort de ui dus niet door de tomaat…

3. Fruit de knoflook in een wok of hapjespan en voeg de tomaat en ui toe. Blus het geheel af met de balsamicoazijn, en draai het vuur laag. Roer af en toe door om te voorkomen dat het aanbrandt.

4. Bak de biefstuk in een koekenpan, of nog beter, een grillpan (maar die heb ik niet). Breng het daarna op smaak met peper en zout.

5. Haal de biefstuk uit de pan, wikkel hem in aluminiumfolie en laat hem rusten.

Ik probeerde een selfie te maken om te bewijzen dat ik echt degene was die kookte, en niet Rogier. Niet geheel succesvol.

6. Leg een handje sla op elk bord, snij de biefstuk in reepjes en leg hem op de sla.

7. Schep met een lepel wat tomaten, ui en saus op het bord, en garneer het bordje met wat geraspte kaas.

Resultaat

Het resultaat was erg geslaagd, al zeg ik het zelf. Het ziet er prachtig uit, en vooral de tomatensaus was superlekker. Dat ga ik zeker vaker doen: tomaten bakken met wat knoflook, en afblussen met balsamicoazijn. Het verbaasde me ook hoe snel het allemaal gemaakt was en op tafel stond. Echt een aanrader, dit gerecht!


Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge