24 april 2016

Wat we over romantiek kunnen leren van Phil en Claire Dunphy

Wat we kunnen leren van Phil en Claire. Dunphy ja, van Modern Family. En met we bedoel ik mijn vriend en ik. Enne, op het gebied van romantiek en seks dus…

modern-family_320

Klik voor grappige uitspraken van Phil en Claire

 

Er zijn een boel dingen die ik niet begrijp aan Phil en Clair. Hun karakters zijn zo uitgesproken en absoluut niet zoals ik ben. Ik vind ze echter ontzettend grappig, net zoals de andere personages van Modern Family. Ik begrijp ze echter ook vaak wél heel goed. De manier waarop hun relatie beschreven en gespeeld wordt vind ik, hoewel overdreven, heel herkenbaar. Hoe Phil helemaal into de nieuwste technologische snufjes en boys toys is, en Clair daarin probeert te betrekken (why?!). Hoe Clair vecht tegen chaos en vuil, maar de strijd niet weet te winnen. Hoe Phil stomme grapjes maakt waar Clair niet alleen niet om moet lachen, maar ze ook totaal niet begrijpt en vreselijk ongepast vindt. Dat is écht precies hoe het bij mij en mijn vriend gaat.

En waar ik dus echt zo jaloers op kan zijn is hoe ze zich over al deze dagelijkse strubbelingen heen kunnen zetten en tóch een goed seksleven hebben. Er wordt vaak genoeg naar gehint in de serie.  Soms wordt het zelfs expliciet beschreven. In meerdere afleveringen passeren hun alterecho’s Clive Bixby en Julianna de revue. Niet dat ik nou zo zit te wachten op een rollenspel met mijn vriend, maar die Phil en Claire doen hun fokking best voor elkaar. Dat wil ik ook!

(Vanaf hier zal het TMI worden voor sommigen. Pas op met verder lezen dus!)

Ik heb echt het gevoel dat ik mijn best doe voor mijn vriend. Ik draag leuke kleren, make-up, zorg dat het huis opgeruimd is als hij thuis komt… maar hij doet dat niet voor mij. En als hij thuis komt, zijn jas en schoenen op de grond gooit, zijn spijkerbroek uit doet en zijn al weken ongewassen joggingbroek aan, mij een kusje op de mond geeft terwijl hij in mijn gezicht uitademt met zijn ‘hele dag niks gegeten en al helemaal geen tanden gepoetst’-adem, is bij mij alle zin in seks weg.

Ik heb al vaker hints proberen te geven. Ze worden steeds explicieter. Vaak lijkt hij ze zelfs te begrijpen. Toch krijg ik regelmatig het verwijt naar mijn hoofd geslingerd “dat we nooit seks hebben!” Alsof het mijn schuld is. Het zet me aan het denken. Blijkbaar begrijpt hij niet dat ik graag wil dat hij zijn best voor me doet. Dat ik dat zelfs nodig heb. Ik heb daarom besloten om het eens op de expliciete Phil en Clair manier aan te pakken. Voor ik ging douchen vandaag heb ik verteld dat ik me ging scheren, met knipoog. Ik heb een mooie sexy jurk aangedaan. Make-up op, uiteraard. Terwijl het gewoon zondag is! Ik heb de kamer opgeruimd. (Ik kreeg met toch een paar rare blikken van de buren toen ik het vuilnis wegbracht.)

Vervolgens ben ik op zijn schoot gaan zitten (terwijl hij on gedoucht was en zijn tanden niet gepoetst had gisteravond), heb hem diep in de ogen gekeken en tegen hem gezegd dat ik dit allemaal voor hem doe.

Volgens mij had het effect. Hij kreeg er een heel big smile van. En voor de duidelijkheid heb ik er ook nog eens bij gezegd dat ik het fijn zou vinden als hij ook zo zijn best zou doen voor mij. Dat hij zou doen alsof hij me nog niet kende en me nog moest versieren. Hij maakte er meteen een Phil-style grapje van: “Nou dit lichaam (wijzend op het mijne) ken ik niet hoor!” Boze Claire blik van mij uiteraard.

Op het moment is hij heel erg zijn best aan het doen. We hebben afgesproken dat, allebei, de hele dag vol te houden. Ik kan je vertellen: “I’m feeling lucky!”

 

En voor de duidelijkheid: Hier eindigt de TMI. Geen update over hoe het gegaan is. Alleen advies: doe als Phil en Claire.

 

 

 

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageren saskia 26 april 2016

  Haha nou hints worden hier vaak ook niet gesnapt hoor. Maar het komt soms ook van twee kanten.

 • Reageren Vlijtig Liesje 26 april 2016

  Phil en Claire hebben inderdaad een bloeiend sexleven in de serie. Best een goed voorbeeld!

 • Reageren Nicole @ Everyday-Life.nl 25 april 2016

  Hahaah grappig, ik kijk ook altijd Modern Family! Ik hoop dat de Phil/Claire-tactieken werken voor jullie!

 • Reageren Malou 25 april 2016

  Hahaha, dit is best herkenbaar..
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #153; terug van weggeweestMy Profile

 • Reageren Mathiske's mama blog 24 april 2016

  Ohh zo pijnlijk herkenbaar. Komt ie weer mn zn jogging broek en ochtend adem, zit ik met mn haren gedaan en een jurkje aan. Weg zin en motivatie.. ook heb ik hem al wel eens aangesproken op het.feit dat er maar weinig een complimentje mijn kant op komt…. we werken eraan en een fijne gerust stelling, ze zijn allemaal het zelfde ??
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Onze Gender reveal Party.My Profile

 • Reageren Romy 24 april 2016

  Natuurlijk moet je moeite voor elkaar blijven doen en ja, de meeste kerels hebben niks aan subtiele hints. Mijn tip: probeer eens in de zoveel tijd een date night in te plannen. Gezellig een hapje eten en naar de bios, even uit de papa en mama modus. Klinkt makkelijker dan het is maar echt, het is ZO belangrijk.

 • Reageren Paulien 24 april 2016

  Hahaha, ik ben zo dol op jouw blog!
  Volgens mij heb ik nog nooit eerder een reactie achtergelaten, dus het werd tijd (aangezien ik al een tijdje meelees). Ontzettend leuk hoe open je schrijft, dat je je kwetsbaar durft op te stellen en jouw kijk op / tips over opvoeding en alles wat daarbij komt kijken met ons deelt.
  Dank daarvoor!
  Groeten, Paulien
  (In de toekomst hopelijk weereennieuwemoedererbij 😉 Ik sta op de wachtlijst om met behulp van een donor een kindje te gaan krijgen.)

  • Reageren Elisabeth 24 april 2016

   Leuk om te horen en ik duim voor je!

 • Reageren Resaarcle 24 april 2016

  Ondanks de TMI hint ben ik toch blijven lezen en ik vind dat je dat goed hebt aangepakt. Go Claire!

 • Reageren Nanouk 24 april 2016

  Je weet wel dat modern family fictie is en dat jij, ik en iedereen in het echte leven leven? 😉 maar verder, tuurlijk, beetje moeite voor elkaar doen kan nooit kwaad. Fijne avond :p

  • Reageren Elisabeth 24 april 2016

   Jaha weet ik wel. 🙂

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge