29 april 2016

Koningsdag 2016: Na regen komt zonneschijn

Koningsdag 2016: Na regen komt zonneschijn. En dan weer regen. En dan hagel. – Nou ja dat klinkt echt héél negatief! En eigenlijk viel het reuze mee. Het was hartstikke leuk en gezellig.

 

Vrijmarkt

Pas rond half elf ’s ochtends gingen we weg thuis. We hadden een droog momentje afgewacht, nadat we rustig waren opgestaan en hadden ontbeten. Het leek ons niet zo handig om helemaal naar Haarlem Centrum te gaan, dus zijn gewoon in Haarlem Noord gebleven. Bij de Zaanenlaan heb je hier altijd vrijmarkt en kermis. Deze heeft veel attracties die speciaal voor kinderen zijn, dus we hoopten dat Jim ook iets leuks kon doen.

koningsdag 2016

Voor de zekerheid hadden we toch maar de plastic kap over de kinderwagen heen gedaan. Jim zat lekker opgesloten dus. Dit vond hij aanvankelijk niet zo leuk, maar we liepen nog geen twee minuten buiten of het begon al te hagelen. Vanaf dat moment vond Jim het prachtig, dat gekletter terwijl hij lekker warm en droog zat. Gelukkig waren er nog genoeg mensen die op de vrijmarkt stonden. We zijn rustig heen en weer gelopen en we hebben zelfs iets gekocht! Een winterjasje voor Jim voor volgend jaar. Hij heeft nu maat 82-92, en het jasje is maat 98. Ik hoop dat ik goed inschat dat hij die precies past in de herfst of winter.

 

Kermis

Na de vrijmarkt kwam de kermis. Ook die was gewoon open gelukkig, en Jim is voor het eerst in de draaimolen geweest. Foto’s maken lukte niet zo goed met mijn telefoon, maar ik heb wel een paar hele leuke filmpjes (en Snaps uiteraard) gemaakt. Ook hebben we lekker een oliebol en Duitse worst gegeten. Jim heeft ook een paar hapjes gehad. En daarna heeft Jim zijn eerste kermisprijs gewonnen. Door aan zo’n touwtje te trekken heeft hij een roze teddybeer gewonnen, Lotso uit Toy Story 3.

koningsdag 2016 zon

En toen hield de regen op! Natuurlijk was dat hét uitgelezen moment om een foto te maken voor Instagram. Vooral doen alsof je het geweldig hebt via Social Media, ja toch? Inmiddels was het alweer tijd voor Jims middagdutje, dus zijn we richting huis gegaan. Terwijl we liepen werd het steeds grijzer en donkerder, maar gelukkig haalden we het tot thuis voor het weer ging gieten.

 

’s Middags lekker niks

’s Middags bleek dat Jim en ik allebei een beetje verbrand waren. In die tien minuutjes zon, echt ongelooflijk. Het blijkt maar weer hoe gevoelig een babyhuidje is en wat voor bleekscheet ik ben. We hebben het maar lekker rustig gehouden. Beetje kindertv gekeken en dat was het.

 

 

Ik vond het ondanks het weer nog best een geslaagde koningsdag. Wat hebben jullie gedaan?

 

 

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageren Vlijtig Liesje 29 april 2016

  Al met al vond ik het weer ook nog wel meevallen gelukkig. Er was ook best zon!

 • Reageren Cindy - levenalsmama.nl 29 april 2016

  Hier begon de dag met wat zon, dus dat was voor ons ook het moment om een bliksembezoekje aan de vrijmarkt te brengen. Klinkt wel leuk ook met zo’n kermis, dat hebben ze hier dan weer niet.

 • Reageren Mama Lifestyle Blog 29 april 2016

  De zon was inderdaad erg fel. Zo zie je maar dat je zelfs nu al kunt verbranden en je eigenlijk al zou moeten insmeren. Ik denk er nu ook nog helemaal niet aan hoor om dat te doen.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Koningsdag, “mijn” evenement: een impressie & een dag met fatale afloopMy Profile

 • Reageren Mama Lifestyle Blog 29 april 2016

  Ik zat in de organisatie van Koningsdag dus ik heb samen met mijn kinderen alle activiteiten bezocht die ik zelf heb georganiseerd. Het was een fantastische dag en het weer viel ook reuze mee!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge