5 november 2015

Kabocha pompoen taart

Dit is de Nederlandse versie van dit recept van het Food Network.
Ingrediënten
Kabocha pompoen
  • In de oven gegaarde kabocha pompoen, ongeveer 750 gram. Het recept vind je hier.

Korst

  • 350 g bloem (plus wat extra om op het aanrecht te strooien tegen het plakken)
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel piment
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • 175 gram boter, in stukjes
  • 1 eierdooier
  • 2-3 eetlepels koud water

Vulling

  • 4 grote eieren (of 5-6 middelgrote)
  • 180 ml slagroom
  • 180 ml gezoete gecondenseerde melk
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 50 ml bourbon (hoeft niet hoor)
  • 1 theelepel vanille extract
  • Slagroom ter versiering
  • snufje kaneel voor de garnering

Bereiding

  1. Bereid de kabocha pompoen volgens dit recept.
  2. Haal de schil van de kabocha pompoen af en pureer hem.
  3. Doe 3/4 in een mengkom en bewaar de rest.
  4. Begin met de korst
  5. Meng in een keukenmachine de bloem, suiker, kaneel, piment, gember, nootmuskaat en zout.
  6. Doe de boter erbij en gebruik de pulse stand tot het een kruimeldeeg is.
  7. Voeg de eierdooier toe en zet de machine weer aan.
  8. Het is de bedoeling dat het deeg een bal wordt. Voeg indien nodig wat koud water toe.
  9. Kneed het deeg goed door met je handen, doe het in plasticfolie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.
  10. Haal het deeg uit de koelkast en laat het iets opwarmen (± 5 minuten).
  11. Rol het deeg uit en leg het in een diepe taartvorm.
  12. Zorg dat de randen niet boven de vorm uitsteken.
  13. Prik met een vork gaatjes in de bodem en ul hem met iets zwaars.
  14. Bak de bodem op deze manier blind voor ongeveer 15 minuten op 190 graden Celsius.
  15. Haal de inhoud uit de bodem en bak hem nog een 5 minuten.
  16. Laat de korst afkoelen.
  17. Begin aan de vulling
  18. Klop de eieren los in een mengkom.
  19. Voeg de slagroom toe en klope deze er doorheen.
  20. Voeg dit ei-room mengsel bij de kabocha pompoen puree en klop dit goed door.
  21. Klop daar de gecondenseerde melk, basterd suiker, bourbon en vanille doorheen.
  22. Giet het mengsel in de korst.
  23. Bak de taart 25 minuten op 180 graden Celsius.
  24. Draai de taart om en bak hem nog eens 20 tot 25 minuten.
  25. Laat de taart ten minste een uur afkoelen voor je hem aansnijdt.
  26. Garneer met slagroom en wat kaneel.

 

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageren Jolanda 31 oktober 2018

    Hallo Elisabeth, dank voor je enthousiasme over de kabocha pompoen. Hij ligt nu al enkele weken in mijn fruitschaal mooi te zijn, maar ik wil hem nu toch in een gerecht gaan verwerken.
    Ik heb 2 vraagjes:
    bij punt 3 zeg je Doe 3/4 (van de pompoenpurree) in een mengkom en bewaar de rest.
    Deze ‘rest’ komt niet meer terug in het gerecht, klopt dat? hoeveel gram heb je dan nodig? is dat 555 gram?

    Dan bij punt 24. zeg je Draai de taart om en bak nog eens 20-25min.
    Bak je hem dan op zijn kop? is hij dan al stevig genoeg? doe je dan nog iets tussen de taart en het rooster?
    dank alvast voor je antwoord

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge