28 april 2015

Jongens-/meisjes-babykleding

Ik vind dat kleurige kleding Jim het leukste staat, het liefste leuke kleurtjes. Blijkbaar zijn die niet bedoeld voor jongens.

Ik koop bijvoorbeeld veel babykleding bij de HEMA. Zij hebben een uitgebreid assortiment babykleding, voor jongens en meisjes. Volgens mij kunnen veel van die kleertjes voor zowel jongetjes als meisjes. Maar HEMA heeft het ‘makkelijk’ gemaakt om het verschil te zien. Jongenskleding heeft een blauw etiketje met de maat erop, meisjeskleding een roze. Jim heeft dus behoorlijk wat kleding met een roze etiketje.

Is het nou echt zo raar dat ik Jim ‘meisjes’-kleding aandoe? Ik maak het heus niet te gek, ik doe hem geen babyroze shirt aan, of een jurkje. Maar een turquoise spijkerbroek, een witte hoodie met lichtblauwe figuurtjes, of een donkerblauwe trui me een vos erop… Roze labeltjes. Pure gender-policing. (Ok, ik overdrijf weer, maar toch)

jim met lepel vierkanr jim in box vierkant jim met turquoise broek vierkant jim met vriend uil

Ik hou van de HEMA en hun babyspullen, maar ik zou nog meer van ze houden als ze geen jongens- of meisjeslabeltje op zouden plakken.

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageren Saar 13 november 2017

  Het maakt ook niks uit of het nou meisjes kleding of jongens kleding is. Als het een leuk kledingstuk is dan is dat prima! Gender neutrale kleding zou al lang ingevoerd mogen zijn van mij bij de populaire winkels zoals de HEMA.

 • Reageren Stoere mannen-baby outfits | Alweer een nieuwe moeder blog 3 juni 2015

  […] En de belangrijkste: laat je niet vertellen wat nou meisjes en wat nou jongenskleren zijn… Niks mis met zo’n meisjes broek/shirt/blouse, al lijkt Jim het daar in dit geval niet mee eens te zijn. Hier kun je daar een hele post over vinden. […]

 • Reageren Paula 28 april 2015

  Vooral blijven kopen wat jíj leuk vindt, en die kleurtjes zijn fantastisch. Er verandert niet veel, 20 jaar geleden toen Rick baby was, moest ik ook al erg zoeken naar leuk. Dat roze en blauw-gedoe, bah!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge