28 november 2016

Jippie eindelijk goed nieuws!

Yes, eindelijk! Het is zover. Nee, ik ga je niet vertellen dat ik zwanger ben. Ik hou niet van click bait, dus laat dat duidelijk zijn. Maar ik ben wel heel blij. Ik heb namelijk weer helemaal zin om aan het werk te gaan. Ik heb nog geen nieuwe baan gevonden, maar wel een aantal leuke gesprekken gehad en er is één bedrijf waar ik ontzettend enthousiast over ben. Ik hoop echt dat dat wat wordt en ik in januari weer aan de slag kan.

Even rust

Twee maanden geleden, toen mijn vorige contract afgelopen was, bekende ik dat ik me stiekem wel verheugde op even thuis zitten. Ik was echt even toe aan rust. Ik zei daarbij dat ik verwachtte dat de zin in werken wel weer terug zou komen, maar eigenlijk verwachtte ik dat helemaal niet, haha. Achteraf gezien denk ik dat ik misschien een beetje overwerkt was.

Fijne hobby

Het heeft echt geholpen dat ik even niets hoefde te doen waar ik geen zin in had, en het was heel fijn om me even op mijn hobby te storten: mijn blog. Wat ik al vermoedde is waar, ik ben niet in de wieg gelegd om van bloggen mijn werk te maken. Het is hartstikke leuk, maar als je het als werk doet is niet alles meer leuk. En bovendien heb ik het nodig om mijn hersens te laten kraken. Ik wil niet zeggen dat je je hersens niet hoeft te gebruiken als je blogt, maar niet genoeg voor mij. Ik heb iets nodig dat analytischer is.

En die PhD?

Ik zei ook dat ik hoopte dat ik weer zin zou krijgen in mijn PhD project, zodat ik het af zou willen maken. Dat dat gebeurde verwachtte ik helemaal niet. En toch is zelfs dat gebeurd. Het begon ermee dat mensen me vertelden dat ik dus wél wat aan die titel zou hebben in mijn verdere leven. En toen ik er beter over nadacht vond ik het ook wel héél zonde dat ik het niet zou afmaken. Tijdens de sollicitatiegesprekken werd ik gedwongen om over de positieve dingen van mijn project te praten, je moet jezelf verkopen tijdens zo’n gesprek natuurlijk, en ik denk dat ik mezelf heb overtuigd dat het toch wel een heel mooi, interessant en leuk simulatiemodel is. En het is zonde om er niet verder mee te gaan.

What the hell?

Ik was al zover dat ik dacht, we maken hem af, die PhD. En toen kwam gisteren een soort ‘genadeslag’. In het nieuws was dat er een soort vaccinatie was ontwikkeld voor melanoompatiënten met lymfklieruitzaaiingen. Mijn project gaat over melanoom. Ik had geen idee waar het over ging, en dat frustreerde me enorm. Het blijkt maar weer dat ik nog niet klaar ben om het los te laten.

Hier word ik dus heel blij van

Ik hoop dat ik je niet teleurgesteld heb met een nieuwtje van niks, maar hier word ik dus heel blij van. En nu maar hopen dat ik weer snel aan het werk kan!

 

 

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageren Mariska 7 december 2016

  Wat fijn! Hier de laatste loodjes, nog een half artikel en algemene in en uitleiding 😉
  Zal blij zijn als het af is maar het is straks toch wel bijzonder om een eigen boek in handen te hebben 🙂
  Dus succes! Gaat vast lukken!

 • Reageren Pauline 1 december 2016

  Wat spannend! Ik hoop het voor je…

 • Reageren Ineke 30 november 2016

  Oooh hopelijk krijg je snel goed nieuws!

 • Reageren (Lori) Mama's Jungle 28 november 2016

  Ik zou het ook niet zien zitten om van mijn hobby mijn werk te maken hoor 😉 enne succes met je project dan!
  (Lori) Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Over een vieze geit, dronken boot en vinger mama (kinderkletspraat #7)My Profile

 • Reageren Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken 28 november 2016

  Wat fijn dat de zin in werk en motivatie voor je PhD terug is!!! Dat is super goed nieuws! Ik ga duimen voor die job!

 • Reageren Lisette 28 november 2016

  Oooeeee spannend, ik ga voor je duimen!!!
  Lisette onlangs geplaatst…Waarom zou je een IQ-test laten doen?My Profile

 • Reageren Manon 28 november 2016

  Alle successen moeten gevierd worden en zeker degene waar je persoonlijk je heel goed bij voelt en die je drive in het leven geven.

 • Reageren Kirsten 28 november 2016

  Ik zal voor je duimen!
  Kirsten onlangs geplaatst…Inbakeren – AfbouwenMy Profile

 • Reageren Mary-Lou 28 november 2016

  Ik dacht meteen: Yes, ze is zwanger. Met een persoonlijk artikel maak je mij trouwens sowieso weer blij dus ik ben niet teleurgesteld. Fijn dat je zin terug is en hopelijk goed nieuws wat betreft je sollicitatie.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Een gepersonaliseerde chocoladeletter maakt het gewone leukerMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge