1 april 2016

De favoriete boekjes op rijm van mijn dreumes

Jim’s favoriete boekjes op rijm – Het moge duidelijk zijn, Jim is dol op boekjes. Niet per se op voorlezen, meer op het omslaan van bladzijdes en plaatjes kijken en aanwijzen. Het lijkt mij alsof hij nog niet zo goed begrijpt wat het betekent, als we voorlezen. Wel vindt hij het heel fijn om te luisteren naar een verhaaltje dat hij al zó vaak heeft gehoord, herkenbaarheid! En hij vind het leuk om verhaaltjes op rijm te horen. We hebben een aantal boekjes met verhaaltjes op rijm. Sommige vind ik leuker dan anderen, maar dat zegt niks over wat Jim leuk vindt…

papa leest voor uit grrroentesaurus

Mijn dwergenboek

Echt een heel simpel boekje. Ik vind het persoonlijk een beetje een raar verhaaltje. Niet het onderwerp, dat is altijd een beetje raar bij een kinderboek, maar ik heb het idee dat er soms een stukje ‘mist’. Ach, maakt niet uit. Het is zo kort en simpel dat ik het uit mijn hoofd ken, Dat is wel zo makkelijk, als Jim het boekje uit mijn handen heeft gerukt om er zelf in te bladeren.

Bestel het dwergenboek bijvoorbeeld bij bol.com

Uitgeverij Christofoor

Het brandweermannetje

Dit boekje hebben we geleend bij de bibliotheek. Het beviel zo goed dat we het verlengd hebben, en toen te laat terug gebracht (75 cent boete!). Het legt op een heel schattige manier uit wat een brandweerman allemaal doet. Inmiddels hebben we het boekje niet meer in huis dus, maar ik weet het laatste regeltje nog: “… maar een klein brandje, dat plást hij liever uit”. Dikke knipoog.

Bestel het brandweermannetje bijvoorbeeld bij bol.com

Er is ook een versie van het politiemannetje. Die heb ik niet gelezen, maar die is vast óók heel leuk.

Uitgeverij Van Holkema & Warendorf

De grrroentesaurus

Dit is mijn favoriete boek op rijm. Jim is er eigenlijk iets te jong voor denk ik, maar hij vind de plaatjes erg leuk om te bekijken. Heel veel fel oranje, groen, rose en geel. Het onderwerp is erg verantwoord: groente eten is goed. En ook: anders zijn dan anderen is niet erg. Het metrum is niet altijd even eenvoudig. Het duurde even tot ik het door had. Bij sommige passages heb ik het nog steeds niet perfect op een rijtje. Ik lees dit boekje daarom vaak voor.

Bestel de grrroentesaurus bijvoorbeeld bij bol.com

Uitgeverij Leopold

 

Dat waren ze, de favoriete boekjes op rijm van Jim en mij. Kenden jullie deze al, of hebben jullie andere boekjes op rijm?

 

 

 

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageren Mary-Lou 1 april 2016

  Ik kende ze nog niet, volgens mij ken ik alleen Nijntje. Wat is het dwergenboekje fijn geprijsd trouwens!
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Koffietafel-prentenboek; Bij de neus genomenMy Profile

 • Reageren Mathiske's mama blog 1 april 2016

  Nijntje en eric carle, rupsje nooit genoeg vinden wij erg leuk! Mijn vader weer na al die jaren Nijntje in de dierentuin nog uit z’n hoofd

 • Reageren MamaOnderneemt 1 april 2016

  Ja, één: 100 x Annie van Annie M.G. Schmidt. Een boek met verhalen, rijmpjes en heel leuke tekeningen. Een echte aanrader.

  • Reageren Elisabeth 1 april 2016

   Oja tuurlijk!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge