28 oktober 2018

Ik probeerde de bath bucket, en dit gebeurde er (review)

Review Bath Bucket – Een paar weken geleden deelde ik via Instagram Stories een filmpje van Jim in de bath bucket. Het aantal reacties en vragen van ‘wat is dat?’ en ‘waar heb je die vandaan?’ dat ik kreeg, ongelooflijk. Nou, het is dus een bath bucket, je bestelt hem gewoon online (hier bijvoorbeeld), hij kost €49,89 en is écht superhandig als je geen bad in je badkamer hebt.

We hebben voorlopig geen bad

We zijn pas verhuisd, en onze badkamer is nog ‘origineel’. Uit 1971. Hij moet nodig vervangen worden, en er zit geen bad in. Dit is het eerste wat we willen doen, op zich is het geld er, maar we zitten een beetje met de indeling. De badkamer is 2,15mx2,00m. Dat is krap als je er ook een bad en losse douche in wil. Ik wil een bad, voor mezelf en de kinderen, Rogier wil een douche. En nee, hij wil niet in het bad douchen. We zijn er nog lang niet uit hoe we dat gaan aanpakken, en al die tijd hebben we geen bad.

Upgrade van de Action wasmand

Sinds Jim uit het babybadje is gegroeid gaat hij in bad in een Action wasmand. Die werd steeds krapper, en al paste het nog wel, ik kon het niet meer aanzien. Ik ging eens Googlen en kwam uit bij de bath bucket. De plaatjes zien er inderdaad te mooi om waar te zijn uit. Er zou ook een volwassene in moeten passen. Dit geloofde ik niet, maar ik ging er vanuit dat er in elk geval één kind in zou passen, dus bestelde hem.

Supermakkelijk

We hebben hem nu twee maanden, en de bath bucket bevalt erg goed. Er past zeker een kind in, ik denk ook wel twee. Onderin zit er een stop, dus je kan hem makkelijk leeg laten lopen. Schoonmaken gaat net zoals met een normaal bad. Als we hem niet gebruiken zetten we hem op zijn kop in de hoek van de badkamer. Gelukkig pas dat prima in onze badkamer. Als je écht een kleine badkamer hebt, moet je misschien een andere plek vinden. Wij gebruiken hem ongeveer vijf keer per week. Ik denk dat Jim drie à vier keer in bad gaat per week. En die andere keren? Dan ga ik in bad.

Ja, er past een volwassene in

Ik pas in het bad, makkelijk. Ik ben 1,71; en 75 kg. Ik heb een behoorlijke buik (lees hier waarom), ben niet superlenig, maar kan comfortabel zitten. Het pas dus echt. Niet elke volwassene zal passen. Rogier heeft het niet geprobeerd, voelt die behoefte ook niet, maar ik denk ook niet dat hij zal passen, aangezien hij 1,98 en 110 kg is.

Te groot voor een baby

Één nadeel waar ik van tevoren niet over nagedacht had, het is best een eng bad voor een baby. Onze baby Antonie vindt het in elk geval geen fijn bad. Dat vindt hij op het moment van elk groot bad, maar ik kan me best voorstellen waarom. De randen van het bad zijn 63 cm hoog. Als hij zit is hij 35-40 cm hoog, dus hij kan niet over de randen heen kijken. Dat lijkt me best eng en ik zou daar ook een beetje claustrofobisch van worden. Gelukkig past Antonie nog prima in het babybadje, en als hij ven bij mij in bad zit vindt hij het ook wel gezellig geloof ik.

Kortom, aanrader

Wat ons betreft is de bath bucket een aanrader. En, nee, dit is geen gesponsord artikel. Ik kreeg de laatste weken wat opmerkingen dat ik zoveel gesponsord word en steeds maar reclame maak. Nou, verreweg de meeste dingen die je op mijn Instagram voorbij ziet komen heb ik lekker zelf gekocht en ben ik gewoon enthousiast over. De bath bucket dus ook. Als je hem hier besteld krijg ik wel een paar procent van het aankoopbedrag, dat is namelijk een affilliate link. En als je daar principieel op tegen bent, dan bestel je hem toch lekker ergens anders? Google gewoon even op “bath bucket”, dan heb je zo een andere webwinkel gevonden.

 

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageren Jessica J. 12 november 2019

  Op zich een erg handig ding, maar ik zou zó bang zijn dat ik met Bath Bucket en al omkiep!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Punkin Pumpkin Bath BombMy Profile

 • Reageren M. Kreugel 1 juli 2019

  is hij echt 92 cm lang? ik lees op websites steeds andere maten, dan durf ik het niet aan. en je hebt niet het gevoel dat je opgepropt zit, zit je wel ontspannen? hij is echt leuk…

  • Reageren Elisabeth 1 juli 2019

   Nee hoor, allemaal prima!

 • Reageren Nicole Didden 8 juni 2019

  Geweldig idee ! Ik heb al lang naar een (klein) zitbad uitgekeken maar mijn probleem is het in- en uitstappen. Door verschillende operaties plooien mijn knieën niet dus zie ik het zitten en er weer uit komen als een groot probleem. Is hier nog een apart zitje in te zetten?
  Graag uw reactie/oplossing.

 • Reageren Maaike 14 mei 2019

  Ik heb ‘m ook gekocht, maar het stopje werkt niet goed. Hoe heb jij dat gedaan? Het gaatje is te smal voor het buisje! Misschien doe ik iets verkeerd, maar ik kom er niet uit.

  • Reageren Elisabeth 14 mei 2019

   Even eruit en er weer indraaien. Soms lekt ie inderdaad, maar als je het opnieuw doet gaat het weer goed

 • Reageren G.T. 1 december 2018

  Heel ander onderwerp: Jim is inmiddels 4 jaar, toch? Ik ben benieuwd hoe het met hem gaat, met school, enz. Misschien kun je daar een keer over schrijven?

 • Reageren Carmen 30 oktober 2018

  Nou dit had ik eerder moeten weten!!! Al betwijfel ik of het in onze badkamer (die echt mini is) had gepast. Nog net denk ik, maar geen idee waar ik hem dan zou moeten laten wanneer we hem niet gebruikten. Wij hebben nu de Stokke Flexi Bath, die kun je inklappen. Is wel kleiner dan deze maar voldoet prima voor de kinderen (ik zou er zelf niet in passen). Gelukkig gaan we over een paar maandjes verhuizen naar een huis met, jawel, een BAD!!!
  Carmen onlangs geplaatst…Stelling: het is oké om je peuter naakt rond te laten lopen waar onbekenden bij zijnMy Profile

 • Reageren Sharon 29 oktober 2018

  Ik wilde ook zoiets bestellen voor onze kleine nu hij niet meer in de babybadje past, maar volgens mijn man voldeed een speciekuip ook prima (zo eentje van de bouwmarkt…). En weet je wat, hij heeft gelijk! Enige nadeel is dat er geen stop onderin zit.

  • Reageren Elisabeth 29 oktober 2018

   Ja dat was ook wat ik bedacht had. En toen ging ik even googlen, en dacht: dit moet ik uitproberen 😂

  • Reageren Sharon 29 oktober 2018

   Het babybadje…

 • Reageren Nathalie - Volgmama 28 oktober 2018

  Hey die kende ik nog niet haha. Wat handig voor kleine badkamers!

 • Reageren Nienke 28 oktober 2018

  Wat ontzettend leuk dat je er ook zelf in kan!

 • Reageren Daniëlle 28 oktober 2018

  Wij hebben deze ook.. Ideaal!! En ik vind je blogs erg leuk om te lezen, ook die waarin je artikelen beschrijft! 🙂

 • Reageren Marleen 28 oktober 2018

  Wij hebben ook zo’n kleine badkamer (iets minder als 8m3). Toen we het huis kochten had het een badkamer uit de jaren 70. Maar het is gelukt hoor. Apart bad en douche, toilet en wastafel. Alleen weinig opberg ruimte.

  We vonden het ook niet waard om ruimte van de slaapkamer af te halen. Die zijn nu heerlijk groot.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge