14 november 2016

Ik heb een echt buitenkind

Jim is een echt buitenkind. En daarmee bedoel ik dat hij niet zomaar van buitenspelen houdt, maar dat hij letterlijk gek wordt als hij binnen moet spelen. Het begint ’s morgens vroeg al. Zodra hij wakker is staat hij ‘aan’ en is er geen stilzitten bij. Eigenlijk heeft hij niet eens tijd om te ontbijten. Dat doet hij alleen omdat het moet. Hij weet: hoe sneller het op is, hoe sneller hij mag spelen.

buitenkind-instagram

Lekker ravotten in de achtertuin

Jim ‘moet’ naar buiten

Ik merk het zelf ook op mijn vrije dagen, Jim ‘moet’ gewoon naar buiten. Hij krijgt een soort ‘cabin fever’ als hij te lang binnen is, en daarom gaan wij meestal al voor negenen een rondje lopen, of fietsen, of driewieleren. Na één tot twee uur is Jim flink uitgewaaid, maar zelfs dan is er vaak geen binnenspelen bij. Ik zet daarom meestal de achterdeur open, en de schuttingdeur op slot. Zo kan hij lekker zelf spelen in de achtertuin en kan ik wat dingetjes doen, terwijl ik hem met een half oog in de gaten hou.

smeren-met-bepanthen-2

Smeren met Bepanthen

De herfst komt eraan

Dan is er één dingetje, het is echt herfst aan het worden. Die tactiek van mee naar buiten nemen en laten buitenspelen werkte ontzettend goed toen het lekker weer was, in het voorjaar en zomer. Nu komt het gure weer er weer aan. Dat betekent: regenpakken, paraplu’s, laarzen, voor Jim, maar ook voor mij ben ik bang. En dan heb ik het nog niet eens over het effect van het weer op het Jims gevoelige huidje. Regen en wind kan leiden tot schrale droge plekjes.

stampen-in-de-plassen

Regenplassen zijn om in te stampen natuurlijk!

Rode, ruwe, schrale plekjes insmeren voor het slapengaan

Al sinds de geboorte van Jim gebruiken wij Bepanthen. Eerst natuurlijk de Bepanthen Babyzalf, maar voor oudere kinderen is er Beschermende Zalf voor de rode, schrale huidplekjes. Deze zalf ondersteunt het natuurlijk huidherstel. Hij verzorgt het kinderhuidje, vormt een beschermend laagje op de huid, maar sluit de huid niet af. Bovendien bevat de zalf geen conserveermiddelen, kleurstoffen of parfum. Het smeren is inmiddels onderdeel van ons bedritueel, en een fijn momentje voor Jim en mij (of mijn vriend natuurlijk). Zo verzorgen we Jims huidje intensief na al het buitenspelen en wandelen in de herfst en winter.

 

Nou ja, laat die herfst maar komen. Jim is er in elk geval klaar voor volgens mij. En ik? Ik zal wel moeten ben ik bang. 😉

 

Is jouw kind ook zo’n buitenkind? En kende je de Beschermende Zalf van Bepanthen al?

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge