5 november 2016

Houten loopwagen van Nijntje

Houten looptrainer Nijntje van Tiamo – Deze loopwagen hebben we gekregen van mijn tante Rie, eigenlijk als kraamcadeau. Ik kon het eigenlijk nog niet geloven toen ze zei: “Binnen een jaar loopt hij er achter”. Ik wist dat het waar was, maar ik kon het me gewoon niet voorstellen. De adviesleeftijd is vanaf 9 maanden. Eigenlijk vanaf het moment dat kinderen zich optrekken en langs dingen gaan lopen terwijl ze zich vasthouden kunnen ze ook gaan oefenen met de loopwagen. Jim deed dat al heel vroeg, maar alleen los lopen deed hij juist vrij laat. Hij heeft extra lang kunnen genieten van deze looptrainer dus. 😉 En soms gebruikt hij hem nog steeds om te lopen, als hij mama’s laarzen met hakken wil dragen bijvoorbeeld.

houten-loopwagen-nijntje-tiamo-collageNijntje loopwagen van Tiamo

De looptrainer is uiteraard bedoeld om te helpen bij het oefenen met lopen. Wat dat betreft is hij echt een uitkomst, want er is een tijd dat baby’s en dreumesen steeds willen lopen, maar het nog niet zelf kunnen. Om nou de hele tijd hun handjes vast te houden en heen en weer met ze te kopen is best vermoeiend. Een loopwagen is een mooie vervanger. Maar je kunt nog meer spelletjes met deze loopwagen doen.

Voorkant

houten loopwagen nijntje tiamo 3

Aan de voorkant van de loopwagen zitten zeven spelletjes. Bovenop zit een spiegeltje dat je kunt draaien. Aan de achterkant staat Nijntje. Linksboven zit een luikje met daarachter Nijntje. Rechtsboven radertjes om te oefenen met draaien. Midden links kralen die je over een rails kunt schuiven. Midden rechts Nijntje hoofdjes die je door een sleufje kunt schuiven. Linksonder puzzelblokjes waar je Nijntje mee kunt puzzelen. Rechtsonder blokjes die je kunt draaien, met verschillende vormen en kleuren. Alles heeft verschillende kleurtjes en vormpjes. Hartstikke leuk om zelf mee te spelen, maar ook handig om als volwassene mee samen te spelen. Je vraagt gewoon waar is de driehoek? Welke kleur is de ster? Enzovoorts…

Zijkanten

houten loopwagen nijntje tiamo 2Aan de ene zijkant zit nog een radertje, en uitgezaagde vormpjes. De blokjes die daar inpassen zijn uiteraard meegeleverd.

houten loopwagen nijntje tiamo 4Aan de andere zijkant weer een radertje en een klok, waarvan je de wijzers kunt draaien. Dat is vast makkelijk als je kindje klok leert kijken. Dat duurt alleen nog een hele tijd toch, dat doen ze als ze zes zijn pas? Dit onderdeel snap ik daarom niet zo goed.

Achterkant

houten loopwagen nijntje tiamo 1Aan de achterkant zit een heel handig netje. En daardoor kun je de loopwagen heel makkelijk gebruiken om snel al het speelgoed in te gooien als je wil opruimen. Dat is een hele belanngrijke feature voor mij, haha!

Hout

Deze loopwagen is van hout, zelf vind ik dat mooier dan plastic. Het was alleen wel een karweitje om hem in elkaar te zetten. Ik heb het niet zelf gedaan, mijn vriend kon niet wachten toen hij dat mocht doen. (Eindelijk iets aan de baby dat écht voor mannen was!)  Ik geloof dat het hem een beetje tegenviel. De gebruiksaanwijzing was best ingewikkeld, en ik heb hem een paar keer horen vloeken. Ach, dat hoort erbij toch?

Waar te koop?

Wij hebben hem gekregen, en ik weet niet waar mijn tante hem gekocht heeft, maar ik vermoed dat je hem wel in veel speelgoedzaken kunt krijgen. In elk geval heb ik hem online gezien bij Inter Toys voor €38,24. Bij bol.com is hij uitverkocht, maar daar hebben ze van hetzelfde merk (Tiamo) een vergelijkbare babywalker van Woezel en Pip voor €39,99.

Link naar bol (niet leverbaar)

Alternatief Houten babywalker Woezel & Pip, ook van Tiamo.

Één van mama’s favorieten

Jim gebruikt deze loopwagen op het moment niet zo veel meer nu hij al zo goed kan lopen en rennen, maar ik wel. Hij is echt één van mijn favoriete, gewoon omdat ik er zo makkelijk al het losliggende speelgoed in kan gooien!

 

Had jij ook een dergelijke loopwagen voor je dreumes?

 

 

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageren Bruistablet 5 januari 2017

  Die ziet er erg leuk uit! Mooi afgewerkt ook.

  Ik heb ook een houten loopwagen maar dan een heel ander design, vinden de kids echt heel leuk!

 • Reageren Lieke van Veen 5 november 2016

  Hij ziet er leuk uit maar ik vind die plastic babywalkers persoonlijk leuker.
  Ik ben er over aan het denken om de Vtech 5-1 locomotief te kopen voor mijn kleine neefje.

 • Reageren Resaarcle 5 november 2016

  Wat een leuk ding! Die extra spelletjes zijn natuurlijk ook heel fijn. Je kleintje met jouw schoenen… goddelijk!
  Wij kregen een gepimpt loopkarretje van een vriendin bij de geboorte van onze oudste (nu 4). Heel standaard: bakje met loopding eraan, maar het doet z’n werk nog steeds prima!

 • Reageren Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken 5 november 2016

  Deze ziet er super uit! Roan zou ook al die knopjes en dingetjes interessant vinden. We hebben geen loopwagen. Die fase had hij toen we in de caravan reisden dus dat zat er even niet in maar snap dat het een geweldig stuk speelgoed is!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge