22 november 2016

Hoe gaat het eigenlijk met ‘the blog’?

Tsja, hoe gaat het eigenlijk met mijn blog? Wel goed eigenlijk. Sinds mijn contract afliep een kleine twee weken geleden heb ik er meer aandacht aan kunnen besteden en dat merk ik in zowel de bezoekerscijfers als de zakelijke kant. Ik heb ontzettend mijn best gedaan om iedere dag één en soms twee artikelen online te zetten. En bovendien heb ik eigenlijk elke week wel een event bezocht. Ook heb ik elk verzoek tot samenwerking in mijn mailbox netjes beantwoord met een pitch en tarief, en heb ik daardoor meer samenwerkingen (en dus inkomsten) gekregen.

Minder tijd voor leuke dingen

Het gekke is dat het me maar weinig voldoening geeft. Door alle aandacht die ik besteed aan het produceren van content en het ‘zakelijk doen’ heb ik minder tijd om te schrijven over de kleine persoonlijke dingetjes waar ik tegenaan loop als (niet meer zo nieuwe) moeder. En ik heb ook geen tijd meer om informatieve artikelen over gezonde voeding voor baby’s, kinderen en zwangeren. Terwijl bij die twee dingen toch echt mijn hart ligt, als het gaat om bloggen dan.

Hoe zit het dan met de cijfers?

screenshot-google-analytics-half-november

Je kent me, ik ben altijd heel open over de bezoekersaantallen van mijn blog. Daarom hier een screenshot van de cijfers van afgelopen 31 dagen, zoals je die standaard ziet in Google Analytics. De unieke bezoekers gaan richting de 40.000, en het aantal bezoekers dat meer dan 1x per maand komt kijken gaat richting de 10.000. Dat is echt heel mooi, maar het doet me eigenlijk niks.

Persoonlijk boven zakelijk

Blijkbaar vind ik de inhoud tocch belangrijker. Ik schrijf liever of de cadeau overload die Jim kreeg bij zijn tweede verjaardag, dan een artikel dat goed gaat via Google over babynestjes… En die gesponsorde artikelen, zoals de tips om mooie foto’s te maken van je kinderen, daar is natuurlijk niks mis mee, maar ik vind ze een beetje onpersoonlijk. Dan vind ik het veel leuker om iets persoonlijk te doen, zoals het artikel over gezonde alternatieven met minder suiker voor kinderen voor het Diabetesfonds.

En nu dan?

Ik ga lekker terug naar hoe ik voorheen blogde: lekker rustig, lang niet elke dag, maar wel regelmatig, gewoon zonder stress. En niet met hoofddoel verdienen. Dat doe ik wel met een gewone baan.  Dat betekent niet dat er geen gesponsorde artikelen meer op mijn blog zullen verschijnen, maar gewoon minder. En ik hoop natuurlijk dat je toch (af en toe) even langs blijft komen voor een leuk verhaaltje. 😉

 

Vorige post Volgende post

24 reacties

 • Reageren maaike 7 juni 2018

  Makkelijk dat je gewoon alle statistieken kunt zien, lekker bezig!

 • Reageren Yvonne 25 november 2016

  Best lastig om een balans te vinden dus, maar goed dat je terug gaat naar waar je hart ligt. Ik denk dat dat de enige manier is waarop het leuk blijft en dat merken lezers natuurlijk ook… dus blijven ze je leuke blogs ook lezen. 🙂

 • Reageren Lisette 23 november 2016

  Herkenbaar, hoor. Ik denk dat ik ook niet genoeg voldoening zou halen uit het bloggen alleen. En er teveel over nadenken helpt ook niet: als ik inspiratie heb moet ik het direct kwijt 😉
  Je aantallen zijn wel top, maar dat wist ik natuurlijk al!
  Lisette onlangs geplaatst…De coolste LEGO® van dit momentMy Profile

 • Reageren Kimberly 23 november 2016

  Jeetje echt jaloers op je cijfers ! Maak je echt heel trots op zijn. Ik doe het je niet na en weet eigenlijk niet zo goed waar te beginnen. Laatst was ik ook zo bezig met elke dag schrijven dat de lol ervanaf ging. En ik doe het voor de lol dus nu schrijf ik 4x pw. Duidelijk overal aangegeven en dit is voor mij prima. Ik vinderdaad je site gewoon leuk en geniet op social media van je ?

 • Reageren Nathalie 22 november 2016

  Slim! Doe waar je, je zelf goed bij voelt!

 • Reageren Ilse van Kreanimo 22 november 2016

  Zo belangrijk dat je doet wat je zelf goed doet voelen.
  En wat mag je trots zijn op die cijfertjes!
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Wat als… er in de klas een hakenkruis je aanstaart.My Profile

 • Reageren MamaIssues 22 november 2016

  Goed idee hoor!
  Doen wat bij je zelf goed voelt is heel belangrijk!
  En er plezier in houden 🙂

 • Reageren Jess 22 november 2016

  Het moet ook leuk blijven hé ;-). Persoonlijke berichten zijn altijd leuk! Wel knappe cijfers, maar dat vind ik al lang 🙂

 • Reageren Jessica 22 november 2016

  Wauw wat een mooie cijfers! En ik ben al blij met veeeeeel minder haha

 • Reageren Vlijtig Liesje 22 november 2016

  Wel leuk om die stijging zo te zien! Het is mooi dat je de energie die je er in stopt ook zo praktisch terug krijgt en dat die dus beloont wordt : )

 • Reageren Henrieke 22 november 2016

  Wat een aantallen mensen hangen hier zo rond, net als ik. Volgens mij is het wel goed als je wat minder gesponsorde artikelen gaat schrijven, mijn verwachting is dat je aantallen dan zullen groeien (vooral omdat je het schrijven weer leuker kunt vinden wat je terug ziet in de artikelen). Wie weet, misschien kun je dan je tarieven per artikel gewoon wat opschroeven en dan merk je er ook financieel niets van. 😉

 • Reageren Jeroen 22 november 2016

  Ik ben wel nieuwsgierig, hoe kom je aan gesponsorde content? Ik heb weleens wat geplaatst, maar dat was meer geluk dan wijsheid.

 • Reageren Malou | Blonde Blossom 22 november 2016

  Mijn hemel, wat een bezoekerssaantallen! Wilde toch even zeggen dat ik dat heel knap vind 🙂

 • Reageren Merel 22 november 2016

  Toch goed dat je hebt gekeken of het bij je past, anders zou je misschien spijt krijgen. Knap dat je de knoop hebt doorgehakt, het moet ook leuk blijven. Desondanks echt schitterende cijfers!
  Merel onlangs geplaatst…Met deze 5 tips schrijft iedereen een geniaal Sinterklaasgedicht!My Profile

 • Reageren Liselotte 22 november 2016

  Omg wat een getallen!!!! Wauw! Gewoon lekker doen wat goed voelt, ik blijf sowieso wel een kijkje nemen 😉
  Liselotte onlangs geplaatst…Wat moeders moeten…My Profile

 • Reageren Barbara 22 november 2016

  Ik herken dit zo! Een hele lijst met moetjes om te schrijven..maar het persoonlijke, waar ik energie van krijg gaat eraf. Misschien een gastblogger erbij betrekken?

 • Reageren Marguerita 22 november 2016

  Wat een geweldige cijfers! Dapper dat je anders om wilt gaan met je blog, maar goed, ik wil er dan ook wel graag mijn baan van maken 😉
  Marguerita onlangs geplaatst…OOTD: Vuurwerk met LoFffMy Profile

 • Reageren Batboy 22 november 2016

  Wat een mooie cijfers heb je zeg! Ik vind het trouwens ook leuker om iets persoonlijks te schrijven.

 • Reageren Maaike 22 november 2016

  Hoi! Sinds september heb ik ook mijn eigen website, en ik vraag me een aantal dingen af over google analytics. Zou ik je daar misschien over mogen mailen? Ik hoor graag!

  Groetjes Maaike

  • Reageren Elisabeth 22 november 2016

   Mailen over Google Analytics mag altijd ?

 • Reageren Malou 22 november 2016

  Lekker rustig is ook veel fijner inderdaad 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Lenn is 4 maandMy Profile

 • Reageren Pauline 22 november 2016

  Wel goed eigenlijk… Het gaat hartstikke goed! Maar als het geen voldoening geeft, tja dan gaat het weer niet zo goed denk.. Goed dat je alles op een rijtje hebt voor jezelf en geen stress ervaart. Dat is het belangrijkst en fijn dat dat je ook lukt, uiteindelijk kun je dus concluderen dat het heel goed gaat!

 • Reageren Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken 22 november 2016

  Wow wat een mooie aantallen!! Kun je trots op zijn!! Snap t wel, over dat persoonlijke en zakelijke. Doen waar je je goed bij voelt, want dan merken je lezers ook dat je er plezier in hebt en dat is t belangrijkste!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge