4 mei 2016

Healthy People Venkelthee & Appelsap

Healthy People Venkelthee & Appelsap – Gisteren deed ik boodschappen bij de PLUS. Dat was een uitzondering, meestal gaan we naar de Albert Heijn (tegenover het kinderdagverblijf) of de Dekamarkt (dichtste bij ons huis). Maar deze week zijn de asperges daar in de aanbieding: € 2,49 per 500 gram. Toen ik langs het babyvoedingschap liep zag ik wat producten staan die me nog niet in de andere supermarkten waren opgevallen. Onder andere de range biologisch fruitsap van Healthy People (link naar hun website). Biologisch fruit en groentesap, voor baby’s, dreumesen en peuters. Je raadt het al, die moest ik proberen.

Healthy People Venkelthee Appelsap

Healthy People

Healthy People is een jong Nederlands voedingsbedrijf dat zich inzet voor duurzaam en gezond. Ze proberen naar eigen zeggen de positieve kracht van superfruit voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. En dat dus op een duurzame manier. Eerlijk gezegd was ik tot nu toe niet zo te spreken over Healthy People. De sappen en smoothies die ik kende, ze staan in het koelschap bij de andere gekoelde sappen, vind ik persoonlijk namelijk wat aan de zoete kant. Als ik ze drink verdun ik ze daarom met water. Bovendien bestaan ze (deels) uit aangelengd geconcentreerd sap. Dat geldt voor bijna alle sappen en smoothies in het koelschap hoor, maar ik vind dat het een verkeerde indruk van absolute versheid wekt. Door dit product is mij mening over Healthy People echter veranderd.

Healthy People Venkelthee & Appel

Er zijn vier verschillende smaken verkrijgbaar van de biologische fruitsappen:

 • Appelsap
 • Venkelthee & Appelsap
 • Wortelsap
 • Bananensap

Alle varianten zijn biologisch en voor de leeftijd van 4 tot 48 maanden. Ik wil alle varianten gaan testen, maar ben begonnen met de smaak die mij het meeste aansprak: Venkelthee & Appelsap.

Voor wie is het geschikt?

De biologische fruitsap is geschikt voor baby’s, dreumesen en peuters. Vanaf 4 maanden tot 48. Dat betekent dat je de sappen kunt geven vanaf het moment dat je begint met bijvoeding. De bovengrens van vier jaar hoef je volgens mij niet strikt aan te houden. Ik heb de Venkelthee & Appelsap geproefd, en ik vind hem ook lekker. Ik zou hem zo nog eens kopen, gewoon voor mezelf. Misschien dat die bovengrens er op staat omdat je vanaf de leeftijd van vier ook de andere sappen en smoothies kan drinken, maar dat weet ik niet.

Verpakking

De biologische fruitsappen zijn verpakt in een kartonnen pak van 500 ml. Dat betekent dat er ongeveer drie bekertjes van 150 ml uitgaan. Na openen kun je het drie dagen in de koelkast bewaren, dus dat klopt weel. De verpakking is makkelijk mee te nemen. Als je zelf een rietje meeneemt kun je je kindje zelfs gewoon uit het pakje laten drinken.

Prijs

De prijs die ik betaalde bij de PLUS in Haarlem-Noord was € 1,37. Als je het vergelijkt met gewoon sap is dat aan de dure kant, maar dit is natuurlijk biologisch. Bovendien zijn producten die speciaal gemarket zijn op baby’s, dreumesen en peuters vaak veel duurder. Ik vind de prijs daarom best meevallen.

Ingrediënten en voedingswaarde

De ingrediënten van de variant Venkelthee & Appelsap zijn simpel: biologische venkelthee (50%), biologisch appelsap (50%) en het antioxidant ascorbinezuur. Dat laatste is niet (makkelijk) verkrijgbaar in biologische vorm. En misschien leuk om te weten, ascorbinezuur is eigenlijk gewoon vitamine C. Het kan zeker geen kwaad dus!

Voedingswaarde per 100 gram
Venkelthee & Appelsap
Energie

 

99 kJ
24 kcal
Totaal vet 0,05 gram
 w.v. verzadigd 0,01 gram
Koolhydraten 5,5 gram
 w.v. suikers 5,2 gram
Vezels 0,1 gram
Eiwitten 0,1 gram
Zout 0,008 gram

link naar de bron

In de voedingswaardetabel kun je zien dat deze variant wel wat suiker (en dus energie) bevat, maar niet veel. Als je het ergens mee zou vergelijken zou dat dunne limonade zijn, ijsthee, of, surprise surprise,  appelsap dat verdund is met water. Alleen de thee zou 0 tot 5 kcal bevatten, of 0 tot 1 gram suiker. En alleen het appelsap 45 tot 50 kcal, of 11 tot 13 gram suiker. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen als ik  zeg dat het product volgens mij beter is dan appelsap, maar minder goed dan thee.

Healthy People Venkelthee Appelsap SnapchatSmaak

Ik was echt verbaasd over hoe lekker Jim de Venkelthee & Appelsap vindt. Misschien heb je het op Snapchat gezien, maar hijj klokte het in een paar teugen achterover, terwijl hij innig tevreden “Mmmmm” en “Jamjam” zei. Zelf vond ik het ook erg lekker. Appelsap vind ik meestal te zoet, dus dat verdun ik meestal met water, maar dan smaakt het toch een beetje flets. Deze combinatie met venkelthee haalt de smaak echt omhoog. Een aanrader.

Zelf maken

Je hebt het vast zelf ook al bedacht, dit product is heel makkelijk zelf te maken. Meng zelf 50-50 venkelthee met appelsap, eventueel biologisch, en je bent klaar. Ik denk daarom dat ik dit sapje als we thuis zijn gewoon zelf zal maken. Gaan we ergens heen denk ik dat ik het wel handig zou vinden om te kopen, omdat de verpakking zo handig mee te nemen is.

Eindoordeel

Ik ben erg te spreken over dit product. Het is lekker, redelijk gezond en handig om mee te nemen. Ik ga het zeker vaker nemen!

 

 

 

Kenden jullie deze Venkelthee & Appelsap al? En kenden jullie de range van producten voor baby’s, dreumesen en peuters van Healthy People al?

 

 

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageren mieke 4 mei 2016

  Ik kende het niet maar ga het ook eens proberen. .Melle wilt niks anders dan mama – melk. ….geen thee, geen water, geen diksap…Misschien lust hij dit wel!

 • Reageren MetMirjam 4 mei 2016

  Klinkt goed! Ik kende dit sapje nog niet, maar Fiene drinkt eigenlijk ook bijna alleen maar water, wat melk en soms wat rooibosthee – dus ik ben nog helemaal niet thuis in de sapjes 😉
  MetMirjam onlangs geplaatst…Cadeautjes voor een peutermeisjeMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge