7 februari 2017

Getest: Sapp diepvries sap + winactie

Een paar weken geleden kreeg ik een heel leuk pakketje toegestuurd. Een grote doos met een aantal verpakkingen van het nieuwe diepvries sap, genaamd Sapp (link). Ideaal om smoothies mee te maken, en om dat te proberen kreeg ik er meteen een receptenboekje, fruit en groente bij.

Wat is Sapp?

Sapp is 100% vers geperst sap. Omdat het sap na het persen direct ingevroren wordt hoeft het niet verhit te worden om het houdbaar te maken. Hierdoor blijven de geur, smaak en voedingsstoffen helemaal intact.

Smaken en verpakkingen

Sapp is verkrijgbaar in twee smaken, sinaasappel en appel. Beide zijn verkrijgbaar in twee maten verpakking. De grote verpakking van 800 ml is ideaal om in de koelkast te hebben staan of je dagelijkse smoothie mee te maken. De kleine verpakking van 180 ml is erg handig om mee te nemen, bijvoorbeeld naar school of je werk.

Onze ervaring

Wij hebben Sapp natuurlijk meteen uitgeprobeerd. Het appelsap hebben we zo opgedronken. Dit is een troebel sapje, en het smaakt écht als versgeperste appelsap. Héél anders dan die mierzoete troep die je in anderhalve liter pakken koopt.

Met het sinaasappelsap hebben we een smoothie gemaakt, volgens recept uit het boekje. (Dat kun je hier downloaden trouwens.) Sinaasappelsap + het sap van een halve limoen + een banaan + een handje spinazie. Best avontuurlijk voor een peuter, daarom heb ik de helft zonder de spinazie en de andere helft met spinazie gedaan. Jim heeft beide smoothies geproefd, en hij vond ze (wonderbaarlijk) allebei lekker.

Al moest hij wel een beetje wennen aan de smaak van de spinazie, dat kun je wel zien op de foto, haha.

Pluspunten

Voor mij heeft Sapp twee grote voordelen:

Handig

Ik vind Sapp vooral erg handig. Wij kopen niet vaak sap, omdat het gewoon veel suiker bevat. Voor af en toe is het niet erg, maar dan staat er een groot pak in de koelkast. En iedere keer als Jim het ziet wil hij nog meer sap. Niet zo handig vind ik zelf. De kleine verpakkingen leg je gewoon in de vriezer, en als je een sapje wil laat je ze ontdooien in de koelkast of onder de kraan.

Vers (dus niet uit geconcentreerd sap)

Sapp is écht 100% versgeperst sap. En al lijkt het alsof veel van de sappen uit het koelvak dat ook zijn, is dat dus niet zo. Als je bij de ingrediënten kijkt van Coolbest bijvoorbeeld, zie je dat het sap tóch (deels) bereid is uit sapconcentraat. Dat vind ik persoonlijk een beetje misleidend, maar in elk geval geldt dat niet voor Sapp. Dat is 100% vers sap.

Ingrediëntenlijstje Coolbest…

Waar kun je Sapp kopen en wat kost het?

Sapp is verkrijgbaar bij de Jumbo. Je kunt het vinden in het vriesvak, naast het diepvriesfruit. Vier kleine verpakkingen van 180 ml kosten €3,79 en één grote van 800 ml €2,99.

Winactie

Ben je ook benieuwd hoe Sapp smaakt en of het makkelijk in het gebruik is? Deze week kun je een mooi pakket winnen op mijn blog. Het pakket bestaat uit 4 kleine pakjes appel en sinaasappel, en van beide smaken een groot pak. Daar kun je flink mee aan de slag dus!

Om mee te doen hoef je alleen een reactie onder dit artikel achter te laten. Je krijgt een extra kans als je de Facebookpagina van Alweer een nieuwe moeder en Sapp liket, maar dat is niet verplicht hoor! De winactie sluit maandagavond om middernacht.

 

Vorige post Volgende post

22 reacties

 • Reageren Jessica 10 maart 2017

  Misschien heb ik het gemist, maar is er een winnaar?

  • Reageren Elisabeth 10 maart 2017

   Marieke!

  • Reageren Elisabeth 10 maart 2017

   Of Annemieke

  • Reageren Elisabeth 10 maart 2017

   Maar ja dus ?

   • Reageren Jessica 13 maart 2017

    ok, thanks! dan had ik dat dus inderdaad gemist

 • Reageren Marleen 19 februari 2017

  Lijkt me wel lekker om te proberen. Ben erg benieuwd

 • Reageren corinne de graaf 13 februari 2017

  Lijkt mij wel wat om te proberen.
  Ook voor de kinderen.
  Er zit in veel producten veel suiker.

 • Reageren Saskia 13 februari 2017

  Oh, dit wil ik graag proberen. Ik ben steeds op zoek naar sap wat 100% vruchten is en niet allerlei extra suikers bevat. Ik wil mijn dochter liever niet allerlei extra suikers geven, maar gewoon puur sap.

 • Reageren Gemma 12 februari 2017

  Dit kunnen we wel eens proberen…

 • Reageren elisabeth maria martina 10 februari 2017

  ik ben heel benieuwd en ik laat me graag verrassen

 • Reageren G. 8 februari 2017

  Lijkt me leuk om eens te proberen, dit is iets wat ik zelf niet snel zou kopen door de prijs.

 • Reageren Jessica 8 februari 2017

  Lijkt mij ook wel wat, voor mijn lieve peuter en dreumes

 • Reageren Kirsten 8 februari 2017

  Wauw! Dat lijkt me erg lekker. En zou het graaaaag willen proberen!

 • Reageren Angela 8 februari 2017

  Haha, wat een zuur gezicht! Ik haal ook bijna nooit meer kant en klare sappen, was echt geschrokken van de hoeveelheden suiker. Dit lijkt me wel een goed alternatief ben erg benieuwd.

 • Reageren Jessica Kniest 8 februari 2017

  Mijn dochter, vriend en ik zijn dol op sapjes en smoothies, wij zouden dan ook dolgraag kennis willen maken met Sapp, ook omdat ik tegen alle suikers ben die in de “gewone” sap pakken zitten

 • Reageren Anita H. 8 februari 2017

  Ik wil dit wel graag uitproberen.

 • Reageren Annemieke 7 februari 2017

  Lijkt me heel leuk om te proberen!

 • Reageren Marian B 7 februari 2017

  Ik ben wel nieuwsgierig naar 100% Sapp doe dan ook zeker mee! Leuke foto inderdaad!

 • Reageren sandra 7 februari 2017

  Dat lijkt me erg lekker. Ik hoop alleen dat ik er niet zo zuur bij kijk, haha. Ik maak graag kans

 • Reageren Nelleke Gouw 7 februari 2017

  Mjamm. Wij dingen graag mee ?

 • Reageren Marleen 7 februari 2017

  Het lijkt me erg leuk om kennis te maken met Sapp. Erg enthousiast na je artikel. Onze dochter is dol op sapjes, maar deze variant klinkt een stuk gezonder!

 • Reageren Resaarcle 7 februari 2017

  Dat gezichtje! Goddelijk!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge