8 december 2015

Liesie besloot tóch borstvoeding te geven

Ondanks dat het in haar cultuur vrij ongebruikelijk is om borstvoeding te geven, besloot Liesie het tóch ten minste te proberen.

 

pixabay happy baby's

 

Ik ben Liesie en ik ben 31 jaar (en ik doe Woody Woodpecker na, hahaha). Ik woon samen met mijn partner en vader van mijn twee schatjes van kinderen. Mijn zoontje Antonios wordt op de eerste kerstdag drie en mijn dochtertje wordt zes mei één jaar oud.

Ik kom van een woonwagenkamp en in mijn cultuur is het wel heel ongebruikelijk om borstvoeding te geven. Maar natuurlijk werd ook mij tijdens mijn zwangerschap door verschillende mensen gevraagd of ik borstvoeding of flesvoeding wilde geven. Ook al is dit in onze cultuur dus erg ongebruikelijk, stond mijn partner erop dat ik het op zijn minst zou proberen. Ik heb hem eigenlijk direct gezegd dat ik het op z’n minst zou proberen maar dat ik zodra ik ergens pijn of onstekingen of andere horror zou krijgen ik dan zou stoppen.

 

Direct na de geboorte van mijn zoontje is hij dus bij mij aangelegd door de kraamhulp en vanaf het eerste moment liep alles goed. Hij dronk goed en ik heb in de tien maanden dat ik hem voedde nergens last van gehad. Geen tepelkloven, geen borstontsteking, helemaal niets!

Na één week bleek dat het zelfs een hele goede beslissing was om borstvoeding te geven, we kwamen er achter dat Antonios een zeer zeldzame bloedziekte heeft. Hierdoor werkte zijn immuunsysteem niet of nauwelijks en mede hierdoor werd het opeens echt van belang dat de borstvoeding goed zou lopen.

Dat deed het dus, mijn zoontje is op onverklaarbare manier gezond geworden en ik ben elke dag nog dankbaar voor de goede dingen die hij door mijn borstvoeding heeft gekregen.

 

Omdat het bij m’n zoontje zo goed ging heb ik eigenlijk zonder er over na te denken besloten om nu weer borstvoeding te geven. Achteraf gezien ook weer de beste beslissing  aangezien m’n dochtertje het zelfde immuun probleem had als m’n zoontje. Terwijl ons door meerdere specialisten is verteld dat dit niet mogelijk was.

 

De borstvoeding liep en loopt perfect en tot aan vandaag krijgt ze nog borstvoeding!

 

 

 

Leuk om te lezen? Lees meer voedingsverhalen, andere gastblogs, over borstvoeding of babyvoeding. Misschien lijkt het jou wel leuk om een gastblog te schrijven?

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge