16 september 2015

Nanouk heeft haar huis verkocht en trekt met man en baby in een caravan

caravan nanouk

Ja, je leest het goed! En dan vertrekken ze richting Portugal. Ze zijn niet helemaal gek geworden dus 😉 Stiekem ben ik wel een beetje jaloers op ze, al zie ik ook wat beren op de weg. Vandaag vertel ik er alles over in een gastblog op haar blog, dat kun je hier lezen. Hier Nanouk’s reactie.

 

Mijn gevoel zegt (nog steeds): DAPPER!

 

Onze nieuwe levensstijl lijkt op vakantie, maar dan wel met een paar nadelen

Nu ons vertrek dichterbij komt, begin ik ‘m ook steeds meer te knijpen. Het is zo spannend! Er komt ook veel meer bij kijken dan ik had verwacht. Dat zorgt dus voor nogal wat stress hier in huis. En in je gastblog noem je terecht een paar flinke nadelen…

Maar ik kan je gelukkig wel op een aantal punten (een beetje) geruststellen!

Het is in Zuid-Portugal en –Spanje zeker wel beter weer. Gelukkig maar! Dat is ook wat we zoeken, want we willen lekker veel buiten leven. Precies wat je zegt: ’s ochtends de caravan uitstappen en genieten van de opkomende zon, de dauw op het gras en de frisse lucht.

De caravan is natuurlijk niet te vergelijken met een normaal huis, maar we hebben wel een douche. En inderdaad een chemisch toiletje. Al is het niet de bedoeling dat we van die douche en toilet veel gebruik gaan maken. Na een gemiddelde douchebeurt is het een behoorlijk waterballet daar binnen en kun je ook weer opnieuw de watertank gaan vullen.

Gelukkig zijn de sanitairgebouwen tegenwoordig helemaal prima op heel veel campings. En zo niet, dan zijn we ook na een dag weer weg. Want laat ik eerlijk zijn, dat is wel echt voorwaarde nr. 1 voor een langer verblijf. Groot voordeel: het scheelt enorm veel schoonmaakwerk!

Tja, de was. I know, de wasmachine draait hier ook gemiddeld drie keer per week. Komt geen eind aan. Maar op vrijwel alle campings zijn wasmachines. Daarnaast zal ik regelmatig handwasjes doen. Even wat rompertjes uitspoelen, hydrofielen wassen, die mini kleertjes van Roan zijn gemakkelijk met de hand te wassen. En is het echt heel smerig (lees: één grote poepbende) dan kan het alsnog de wasmachine in!

Iets dat je niet noemt in je gastblog is het opzetten van onze enorm grote voortent… dat is zeg maar dé relatietest in het kwadraat. En alles steeds weer in- en uitpakken als we verkassen! Pfffffff, zeker de eerste weken gaan we ongeveer om de twee dagen verder rijden. Dat vind ik wel een groot nadeel.

En inderdaad: wat moet ik doen als ik m’n mannen even helemaal zat ben? Daar heb je zowaar wel een dingetje te pakken… Ik denk dat er niks anders op zit dan dat ik me dan ook even terugtrek… op ons chemisch toiletje of op de wc van het o zo mooie sanitairgebouw!

 

Lees je snel weer!

 

Ps. die beer… slik. Oké, ik ga even googlen op DIY beerverschrikkers maken.

 

 

 

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageren Johan - schoonmaakbedrijf Dordrecht 19 april 2016

  leuk stukje! heeft me zeker aan het denken gezet!

 • Reageren Schoonmaakbedrijf Rotterdam 14 december 2015

  Heel erg jaloers :). Mooie Camper. Ik wil ook een camper zodat ik samen met mijn vrienden kan reizen

 • Reageren Gastblog: Flesvoeding op verzoek - een praktijkvoorbeeld - Alweer een nieuwe moeder blog 13 oktober 2015

  […] het moment dat dit blog verschijnt met haar gezin in Zuid-Europa zit, wat me best jaloers maakt! Ik blogde al eerder over de tegenstrijdige emoties die het vrije, maar onzekere bestaan van een digital nomad bij me […]

 • Reageren saskia 17 september 2015

  Wat onwijs gaaf. Ik ben stiekem ook wel een beetje jaloers 🙂
  saskia onlangs geplaatst…Hoi Herfst!My Profile

 • Reageren Vlijtig Liesje 16 september 2015

  Hier gaat het de hele dag regenen! Dus je gaat er in ieder geval op vooruit wat betreft het weer : )

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge