11 november 2016

Ik gaf mijn zoontje een Baby Born en dit gebeurde er

Hey hoi! Misschien ken je me nog wel, de moeder van dat jongetje met de roze kruiwagen. Zo ben ik. Helemaal tegen de heersende gender rollen. Als mijn zoontje iets wil dat eigenlijk voor meisjes is dan mag dat. Zelf doe ik hem gewoon meisjeskleding aan als ik die toevallig leuk vind. En ik word er redelijk gefrustreerd van, dat in alle boekjes en op alle kinderservies alleen brandweermannen staan en geen -vrouwen.

zoontje-baby-born-collage_edited

Pop als broertje/zusje/neefje

Bij Nanouk (van het blog samen de wereld ontdekken) had ik gezien hoe zij een oude Baby Born pop aan haar zoontje gegeven had, om te wennen aan het idee van de nieuwe baby. Haar zoontje is precies even oud als Jim, en al krijgt hij geen nieuw broertje of zusje, hij heeft wel net een nieuw neefje. Het perfecte excuus dus, om hem een pop te geven. Toevallig kwam ik er net één tegen bij de Kringloop. Meteen aangeschaft en aan Jim gegeven.

 

Dolenthousiaste ontvangst

Als grapje had ik de Baby Born in Jims stoel gezet. Zodra Jim binnenkwam zag hij de pop zitten en werd hij jaloers. Dat is een beetje dezelfde reactie als hij op zijn nieuwe neefje heeft, dus misschien is het echt wel goed om zo aan het idee te wennen, dacht ik nog. De Baby Born werd uit de stoel gegooid (dat doet hij niet mijn zijn neefje hoor), en toen was Jims reactie, tot mijn verbazing, ineens dolenthousiast!

En waarom?

baby-born-speentje

Speentje!!

Jim keek me blij en verbaasd aan, wees naar het hoofdje van de pop, en zei: “Peen!”

baby-born-speentje-2

Geen leuke speen dus…

Vervolgens pakte hij het speentje uit de mond van Baby Born en een diepe teleurstelling volgde. Geen echte speen, maar een klein hard bolletje…

dat-speentje-mag-je-houden-baby-born

Die speen mag je houden Baby Born!

Een halfbakken poging om het speentje terug te stoppen volgde, maar al snel was de pop niet interessant meer.

ok-boring-baby-born

Ok, boring!!!

Terug naar de treinen en tatoes

Het was een mooie poging, maar het blijkt toch maar weer dat Jim niet zoveel voelt voor poppen. Treinen en tatoes, blokken, en speelgoed dat muziek maakt, anders hoeft hij het niet. Die mogen trouwens best roze zijn hoor. Roze is ook een mooie kleur. Maar geen poppen. Die zijn saai.

En dat is prima

En weet je, dat is helemaal prima. Ik wil gewoon dat Jim helemaal zichzelf is, en doet wat hij zelf wil. Zonder dat hij zich belemmerd voelt door gender regels als ‘roze is niet voor jongens’. En als hij graag met treinen en auto’s speelt, vind ik dat helemaal ok. Het enige wat ik niet ok vind, is als mensen dan zeggen: “Hij is echt een jongetje.” Want volgens mij is hij gewoon ‘echt zichzelf’.

 

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageren Kado Idee Generator 2 juni 2017

  Wij hebben de Baby Born aan ons dochtertje gegeven voor haar verjaardag! Wat een dure miskoop! Die pop kan helemaal niks (ook geen geluid maken). En alle accessoires zoals luiers, voeding moet je erbij kopen. Onze dochter speelt er nooit mee. Beter kan je een pop voor 15 euro bij de Action kopen, die kunnen veel meer en is honderd keer leuker.

  • Reageren Elisabeth 2 juni 2017

   Ja daarom hadden wij hem bij de Kringloop gekoccht 😀

 • Reageren Haydée 9 december 2016

  Wat fijn dat hij de kans heeft gekregen om ook eens met ander speelgoed te spelen! Ik zie er ook geen probleem in dat hij de pop uiteindelijk niet interessant vond. Het feit dat dit aangeboden werd, en niet gelabeld werd als ‘meisjesspeelgoed’ is eigenlijk al voldoende.

 • Reageren Marijke 2 december 2016

  Haha geweldig! Hier zijn poppen ook niet echt interessant. Knuffels wel. Maar heel soms wil hij toch even met de poppen waar zijn zus wel op uitgekeken is.

 • Reageren Bregje 1 december 2016

  Ah wat kunnen kinderen heerlijk puur reageren! Laurens gaat ook zo zachtaardig met poppen om ?
  Bregje onlangs geplaatst…Het leed dat logees heetMy Profile

 • Reageren Veronique 29 november 2016

  Mijn zoon van 6 heeft inmiddels meer poppen dan zijn zus
  En een keukentje enzovoort
  Ik vind ook dat hij mag spelen met wat hij leuk vind zonder dat hij bang moet zijn dat het voor meisjes is
  Zijn zus mag ook met auto’s en dinos spelen dus mag hij met poppen spelen

 • Reageren Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken 11 november 2016

  Aaaah wat schattig dat hij zo hoopte dat t een echte speen was! Dat was dan toch wel een tegenvaller 😉 Roan verschoont de pop ook regelmatig. Dan legt ie de pop op t verschoningskussen, legt er een boekje bovenop (want Roan leest vaak een boekje tijdens t verschonen) en dan roept ie poep poep poetsen poetsen. Best schattig he 😉 al heeft ie de pop ook al eens in de bosjes gegooid… 😮
  En wat je zegt is helemaal waar: je biedt t gewoon aan, allemaal gender neutraal en dan kan Jim zelf kiezen wat hij t leukste vindt. Roan vindt auto’s over t algemeen ook leuker dan de pop hoor 😉

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge