3 maart 2016

Er is een perfecte dag om je vliegticket te boeken!

We wisten het allemaal eigenlijk al: er is een goede en minder goede tijd om je vliegticket te boeken. Ver van tevoren is duur, en vlak van te voren is ook duur. Als je (bijna) álle gegevens over vluchten en prijzen verzameld blijkt echter dat je het beste kunt boeken rond de 54 dagen voor vertrek.

 

Wanneer vliegtickets boeken

 

Bij Cheapair doen ze ieder jaar en onderzoek waarbij ze zoveel mogelijk prijzen, van zoveel mogelijk vluchten en maatschappijen verzamelen. Zo houden ze bij wanneer tickets het goedkoopst zijn. Zelf delen ze de aanschaftijden en type reizigers in deze categorieën in.

First Dibs – Eerste Keus

Vanaf ongeveer 11 maanden voor vertrek beginnen maatschappijen met het verkopen van tickets. Mensen die tussen dan en ongeveer een half jaar voor vertrek hun ticket boeken willen eerste keus. Zo kun je zeker weten alle opties nog selecteren.

Peace of Mind – Gemoedsrust

Tussen een half jaar en 3 maanden voor vertrek boeken mensen die zekerheid willen. Gemoedsrust dat er nog tickets zijn.

Prime Booking Window – Beste Tijd om te Reserveren

Tussen 3 maanden en 3 weken voor vertrek heb je de beste prijzen. Dat is goed om te weten, want persoonlijk kan ik zo’n beste prijs wel gebruiken! Op het plaatje zie je zelfs dat tussen de 75 en 45 dagen voor vertrek de gunstigste prijzen te krijgen zijn.

Push Your Luck – Geluk hebben

Zo’n 3 tot 2 weken voor vertrek moet je een beetje mazzel hebben om nog een ticket en al helemaal een goede prijs te krijgen.

Hail Mary – Schietgebedje

Vanaf 2 weken voor vertrek moet je flexibel zijn en niet  aan extra opties hechten. Of, wanneer en hoeveel overstappen, je zal genoegen moeten nemen met wat je krijgen kunt

Last Minute

Zelf zou ik nog een categorie willen toevoegen, en dat is last-minute. Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar ik ken wel mensen die als hun vakantie begonnen is naar Schiphol gaan en daar gewoon een last-minute vlucht pakken. Kan heel voordelig uitpakken, maar je weet dus niet van tevoren waar je precies heen gaat!

 

 

Ik vond dit hele leuke en handige info toen ik het voorbij zag komen op Facebook. Daarom leek het me leuk dit met jullie te delen. Wat vinden jullie, handig? Of niet?

 

 

 

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageren Palomar 19 april 2018

  Geweldige tips! Ik heb altijd de goedkoopste tickets gevonden. Deze tips zullen me in de toekomst echt helpen.

 • Reageren Mary-Lou 3 maart 2016

  He inderdaad ja!

 • Reageren Mary-Lou 3 maart 2016

  Zeker handig, wist ik niet. Wel heb ik weleens gelezen dat je niet moet boeken in dezelfde browser als waarnaar je gezocht hebt naar de info. De maatschappij weet dat je geïnteresseerd bent en past daardoor de prijzen aan naar boven.

  • Reageren Elisabeth 3 maart 2016

   Haha. Zullen de sites jammer vinden die je naar de maarschappij hebbej gestuurd jammer vinden. Die maken meestal gebruik van affiliate links namelijk 😉

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge