10 april 2017

En… wordt het een meisje?

Vorige week vertelde ik je dat ik een voorkeur voor geslacht had. Een hele duidelijke voorkeur, namelijk voor een meisje. We hebben een prachtzoon, en ik zou hem echt niet in willen ruilen, maar een meisje erbij lijkt me wel héél erg leuk. Al is het alleen maar omdat ik een jongetje geen jurkjes en rokjes aan kan doen.

Bron: Shutterstock (“boy girl question mark”)

Pretecho met 17 weken

Toen ik 17 weken zwanger was liepen Rogier en ik rond op de negenmaandenbeurs. Daar kon je onder andere een pretecho laten maken, en we besloten dat we écht niet meer konden wachten. Ik wilde gewoon weten of ik al die schattige meisjeskleertjes kon kopen. Rogier zei dat ook hij een voorkeur had voor meisje, maar eigenlijk denk ik dat het hem niks uitmaakte. Hij wilde gewoon van dat gestress van mij af zijn.

En…?

Ik ging liggen op de stoel, we vertelden de echoscopiste waarom we specifiek een echo wilden, en ze begon. Al gauw had ze het gezien en zei ze: “Kijk eens wat ik daar zie?” Ik probeerde het nog te ontkennen, maar helaas, het was toch echt een piemel. Die er trouwens veel groter uitzag dan bij de echo’s van Jim, voor mijn gevoel.

Hoe dit precies jongetje betekent geen idee….. maar het staat er dus het zal wel 🙂

Mijn eerste reactie

Mijn eerste reactie was letterlijk: “Nou dan moeten we nog een derde.” En dat was echt gemeend en vind ik nog steeds. Als dit een meisje was geweest waren we klaar geweest, heel makkelijk, maar nu heb ik dat gevoel absoluut niet. Helaas ligt het allemaal niet zo makkelijk. We moeten echt afwachten hoe deze zwangerschap gaat, en kijken wat mijn lever in het eerste jaar na deze zwangerschap doet. Het zou goed kunnen dat het gewoon niet mogelijk is voor ons om nog een derde te nemen. Maar als het kan, wil ik het graag nog een keertje proberen.

Die derde kan ook een jongen zijn

Ja, ik weet ook wel dat die derde heel goed weer een jongen kan zijn, maar gek genoeg zou ik dat dan niet zo erg vinden. Drie jongens is vast hels, vooral in de puberteit, maar wel heel cool. En als die derde dan een meisje is ben ik helemaal gelukkig.

Geen tijd om te wennen

Één van de redenen dat we het zo vroeg wilden weten was dat ik dan tijd had om te wennen aan het idee en rustig even voor mezelf de teleurstelling ko verwerken. Rogier kan echter helemaal niks voor zich houden, dus we waren het echo hokje nog niet uit of hij hing al aan de telefoon met alle opa’s en oma’s, ooms en tante’s en weet ik wie. Ik heb daarom het nieuws ook maar aan al mijn vriendinnen ge-appt, met erbij dat ik nong een beetje over de teleurstelling heen moest komen. Gelukkig waren ze allemaal heel lilief en supportive, en hadden ze best een goed ideetje.

Doe hem gewoon thuis een jurkje aan

Een aantal van mijn vriendinnen zeiden dat ze het helemal niet erg vonden als ik hun fotoojes wappte van een jongensbaby in een jurkje. Gelukkig maar, want dat was ik al van plan. Dat ene roze rompertje dat ik al gekocht had ging ik zeker niet uit de kast halen, en met Rogier had ik al de deal gemaakt dat ik sowieso één jurkje mocht kopen in maat 56. Als het me blij zou maken om een pasgeboren jongensbaby een jurkje aan te doen vindt hij dat ok. En als hij daarmee voorkomt dat we een derde moeten is het helemaal mooi meegenomen. 😉

Nog steeds niet helemaal overheen

Ik heb inmiddels wel geaccepteerd hoor, dat het een jongen wordt, maar ik denk dat het pas echt landt als hij geboren is. Dat was bij Jim niet anders trouwens. Bij hem hoopte ik mijn hele zwangerschap stiekem nog dat ze het verkeerd gezien hadden. Tot het moment dat ik hem vasthad, toen kon ik het echt niet meer ontkennen. En vanaf dat moment was het ook helemaal goed hoor, nooit meer anders gewild!

 

Kan jij je er een beetje in herkennen, dat wennen aan het geslacht van je baby?

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageren Boos 3 april 2018

  Gatverdamme, ik kom via een forum op je site omdat ik dacht dat wat daar geschreven stond, niet waar kon zijn.
  Hoe kan je zo een voorkeur hebben en uitspreken?
  en spreken over het ‘nemen’ van een derde kind..
  Je neemt geen kind, als het je gegund is kan je een kind krijgen.
  Bah, heb je wel is nagedacht over mensen die geen of moeilijk kinderen kunnen krijgen? Egoïsme ten top, denk eens aan andere mensen en wees blij dat je twee kinderen hebt kunnen krijgen

  • Reageren Elisabeth 3 april 2018

   Misschien moet je eens wat andere artikelen van mijn blog lezen. Kun je zien hoe veel egoïstischer ik nog ben.

 • Reageren Barbara 11 april 2017

  Het maakte mij niet zo uit, jongen of meisje. Maar ben heel blij met mijn 2 meiden en 1 knul. En mijn meiden waren nog geen jaar oud, toen ze al zelf de kleertjes bepaalde…pffff. Niks leuke kleertjes, Pippi Langkous was en is het soms nog steeds. Heerlijk mijn knul, trekt gewoon alles aan wat ik mooi vind.

 • Reageren Stefanie 11 april 2017

  Toch een dikke proficiat met je tweede baby boy op komst. Ik ben nu 20 weken ver dus we lopen zowat gelijk. Heb ook al een zoontje en wilde wel graag een dochtertje, maar eerlijk gezegd vond ik het idee van een tweede jongen wel praktisch. Tot de echo ben ik er ook van overtuigd geweest dat het een jongetje zou zijn. Maar hier is het wel écht een kleine meid. Wat je zegt over ‘nu kunnen we stoppen’ herken ik wel. Ik wilde sowieso maar twee kinderen, maar nu ben ik inderdaad ‘gerust’ dat ik er van elk eentje heb. 🙂 Oh en mijn zoontje is gek van schoenen, handtassen,… 😀 dus laat ik hem lekker.

 • Reageren Lara 10 april 2017

  Eerlijk? Jij moet je echt dood schamen. Een jurk aan trekken bij je zoon, omdat je liever een meisje had gehad….Are You fucking kiddin’ me?

  • Reageren Kayleigh naomi 10 april 2017

   Jij dan. Een ander zo beoordelen!! Leef en laat leven. Ze schaad haar kleine er niet mee hoor. En hoe vaak zie je kindjes niet verkleden en zelf een jurk van de grote zus aan trekken. Als je niet op een normale manier je mening kan ventileren moet je mischien je mening voor je houden.

  • Reageren Kim 12 april 2017

   Volgens mij wil ze haar baby een jurkje aantrekken omdat ze babyjurkjes heel leuk vindt, niet omdat ze liever een meisje had gehad.

 • Reageren Joyce 10 april 2017

  Drie jongens is druk, maar zooooooo leuk. Geloof me ?

 • Reageren Malou 10 april 2017

  Ja ik snap het wel eigenlijk. Jongens zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar inderdaad die jurkjes en rokjes enzo..
  Malou onlangs geplaatst…Zo mooi is een keizersnedeMy Profile

 • Reageren Lisette 10 april 2017

  Ik snap de foto! Al kan het duidelijker. Rechts zie je de beentjes tot aan de knietjes en daar tussen steekt iets uit…
  Lisette onlangs geplaatst…Boer Zoekt Vrouw afl 9 of 10: en de winnares is…My Profile

  • Reageren Elisabeth 10 april 2017

   Hahaha ok dan! Thanks 🙂

 • Reageren Esther 10 april 2017

  Ik kan me heel goed de telleurstelling voorstellen. Soms heb je iets in je hoofd en dan is het even omschakelen! Maar als mama van 2 kleine boys kan ik je vertellen dat het leven met alleen jongetjes ook gewoon erg leuk is! En mijn oudste (net 2), make upt gewoon lekker met mama mee ?

 • Reageren Maai 10 april 2017

  Ik vind het zo goed dat je er opdezelfde manier voor uit komt, ik had dit precies alleen had ikal eenmeisje. Ik zag gewoon 2 meiden voor me. Ik herken je gevoel, ik had ook even tijd nodig en echt over was het toen hij op mijn buik lag. Dan maakt het geslacht niks meer uit, het is gewoon je kind. Nu hoor ikhetzelfde trouwens ook van vriendinnen.hartstikke normaal dus, zon voorkeur.niks mis mee zolang je uiteindelijk wel blij ment met je kindje.
  Maai onlangs geplaatst…Gelezen; Huidpijn – Saskia NoortMy Profile

 • Reageren Neelke 10 april 2017

  Volgensmij heb ik je nog helemaal niet gefeliciteerd met je zwangerschap, dus bij deze: GEFELICITEERD! Wat gaaf dat jullie nog een kindje krijgen. Ik kan me voorstellen dat als je graag een meisje had gewild het wel even een beetje een teleurstelling is. En dat mag ook gewoon toch? Ik had stiekem een meisje ook wel heel leuk gevonden. Maar ik vind een jongensmama zijn nu wel heel erg leuk!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge