1 november 2016

Driewieler mét veiligheidsgordel en duwstang

Driewieler mét veiligheidsgordel en duwstang – Als er één speelgoed ding is waar ik blij mee ben dan is het wel Jims driewieler. Het is één van zijn favorieten, omdat hij zo van naar buiten gaan houdt, maar zeker ook één van de mijne.

driewieler-collage

Lekker uitwaaien

Een wandelingetje maken met een dreumes is behoorlijk intensief. Ze kunnen nog niet zo heel goed en ver lopen, maar de kinderwagen is eigenlijk te saai voor ze. Voor de loopfiets zijn ze meestal nog niet stabiel genoeg, maar een driewieler is een mooie tussenoplossing. Als je dan ook nog eens een driewieler met een steel en handvat hebt, waar je dreumes met een riempje of tuigje in vastzit is het wat mij betreft echt het ideale vervoermiddel.

Ideaal

De dreumes waait uit, wordt moe, misschien trapt hij een beetje mee, maar je doet waarschijnlijk zelf het meeste werk door te duwen. Dreumes kan zelf sturen, maar als die de verkeerde kant op gaat kun je het makkelijk overnemen. En ben je ver van huis en heeft de dreumes geen zin meer? Geen probleem, dan duw je hem lekker naar huis. Desnoods terwijl hij alles bij elkaar huilt en schreeuwt, omdat mama of papa niet doet wat hij wil.

Tip

Als je dreumes echt weigert en de tenen van zijn schoenen over de stoep sleep, doe zijn schoenen dan uit. Dan laat hij het wel.

Alle soorten en maten

De driewieler die wij hebben heeft het thema Nijntje. We hebben hem gekregen van mijn collega’s, toen ik net bevallen was, dus alweer een kleine twee jaar geleden. Inmiddels is hij uit het assortiment bij bol.com, maar er zijn genoeg andere leuke opties.

Onder deze link vind je alle driewielers met veiligheidsgordel en duwstang. Dit zijn een paar voorbeelden.

Smoby Be Move

Een voordelige keus is de driewieler van Smoby. Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren en thema’s. De voordeligste is slechts €35,99, een blauw-gele met Finding Dory.

Maar hij is er ook van Cars:

En natuurlijk Frozen:

Little Tikes

Van Little Tikes heb je een hele serie 4-in-1 driewielers. Deze hebben nti-slip pedalen, voetsteuntjes en vrijloop. Opbergbak, verwijderbare duwstang, verstelbaar stoeltje, een5-punts veiligheidsgordel en armleuningen en verwijderbaar zonnedakje. Uiteraard verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Ze beginnen bij €68,95:

Maar je hebt ook een super de luxe editie die compleet verstelbaar is en dus meegroeit met je kind, en die is €195,99.

Er zijn echt superveel verschillende, ik heb er slechts een paar op een rijtje gezet. Als je een leuke zoekt, neem dan zeker eens een kijkje bij het hele assortiment van bol.com.

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageren Mieke 1 november 2016

  Ja fantastisch he! Wij hebben er ook 1! (Hij staat in de gang, als meneer m ziet moet hij er ook op dus hij moet uit t zicht staan)

 • Reageren Vlijtig Liesje 1 november 2016

  Dit soort speelgoed is in alle opzichten goed vind ik. Je kind is lekker buiten en het beweegt. En het is goed voor de motoriek. Beter wordt het niet : )

 • Reageren RoseyO 1 november 2016

  Leuk! Vanaf welke leeftijd ben je hem gaan gebruiken?

  • Reageren Elisabeth 1 november 2016

   Vanaf anderhalf ongeveer. Ze moeten wel echt kunnen zitten volgens mij. Een paar van die hele uitgebreide kun je al met 9 maanden gebruiken geloof ik.

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge