9 maart 2016

Zelf spaghetti eten

Zelf spaghetti eten – Jim houdt erg van eten. Eigenlijk eet hij alles. Tenminste, hij probeert het in elk geval. Soms bevalt een smaak hem niet en dan haalt hij het weer uit zijn mond. Bij groene paprika doet hij dat bijvoorbeeld. Dat is hem te bitter denk ik.

spaghetti dreumes 1

Hij vindt het het leukste als hij zelf stukjes in zijn mond mag stoppen. Stukjes aardappel, stukjes wortel, stukjes pasta, maar ook hele handen stamppot bijvoorbeeld. Die probeert hij natuurlijk wel eerst op zijn lepel te scheppen, maar al snel geeft hij dat op. Hij kan het gewoon nog niet zo goed. Daarom komt er ook niet zo veel op zijn lepel terecht en het gaat hem niet snel genoeg. Dan maar lekker kliederen met die stamppot dus!

Met vijftien maanden hoeft een dreumes natuurlijk nog niet met bestek te kunnen eten. Van ons in elk geval niet. Jim eet daarom gewoon lekker met zijn vingers. Pasta eet hij meestal ook met zijn handen. Macaroni krijgt hij gewoon zo met saus en spaghetti snijden we meestal klein. Laatst hadden we echter teveel spaghetti gekookt voor de saus. En toen hebben we dat zo aan Jim gegeven. Hij zat al vol hoor! Droge spaghetti leek ons geen volwaardige maaltijd. En bovendien is het lastig eten voor een dreumes. Het was puur om hem te laten spelen en leren. Het kan niet anders dan dat het goed is voor de fijne motoriek, toch?

 

Het was zo schattig, we hebben er een filmpje van gemaakt. Je ziet hoe hij zich concentreert om de spaghetti op te pakken en in zijn mond te stoppen. (Bekijk hier een klein stukje op Facebook) Echt zo schattig, heerlijk om naar te kijken! Eigenlijk maken we te weinig filmpjes van hem. Het is zo makkelijk tegenwoordig, met je telefoon of met die mooie camera die ik voor mijn blog heb gekocht… Toch doen we het niet vaak. Goed voornemen dus!

 

 

Laten jullie je kindje ook gewoon stukjes met de handen eten? En hebben jullie weleens spaghetti geprobeerd?

 

 

 

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageren Tessa 11 maart 2016

  We wisselen het af. Soms netjes met vork of lepel, soms lekker zelf kliederen! Goed voor de fijne motoriek is het zeker. Gisteren lukte het onze dreumes om zelf een paar happen met zijn lepel binnen te krijgen (vork gaat altijd al prima), trots dat hij was!

 • Reageren Vlijtig Liesje 11 maart 2016

  Spaghetti is wel voor gevorderden natuurlijk! Maar ik liet ze zeker zelf kliederen en proberen. Zo moeten ze het immers leren.

 • Reageren Cindy 10 maart 2016

  Onze dochter is bijna 18 maanden. Die eet ook het meeste gewoon met haar handen! Sowieso het brood en tussendoortjes lekker uit het vuistje. Het avondeten gaat meestal ook gewoon met haar handen, net zoals jij ook zegt soms lekker met handenvol naar binnen stoppen! Ze lijkt nu wel meer een beetje in een fase te komen waarin dingen die aan haar handen hangen ‘bah’ zijn en eet daardoor wat slechter. Merkt dat het oefenen met een lepeltje dan juist wel weer haar aandacht heeft en ze dan wel eet, dus misschien dat er de komende tijd toch wat meer verandering in gaat komen hier 🙂 Spaghetti (pasta in het algemeen) is hier trouwens ook redelijk favoriet!

 • Reageren Mathiske's mama blog 10 maart 2016

  Emily is 8 maanden, die mag zelf haar brood in haar kind stoppen. Fruit enzo vind ik zelf niet handig omdat dan alles onder zit. En ze heeft nog geen tanden, dus kan ze er ook niks af happen

 • Reageren Marjon 10 maart 2016

  In het begin hebben we dat wel gedaan. Maar ze wordt inmiddels alweer drie en begint nu goed te eten met bestek. Liefs Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…Hoe krijg ik mijn kind aan de groenten?My Profile

 • Reageren Malou 10 maart 2016

  Haha Nomi doet dat ook op die manier. Vaak heeft ze trouwens de lepel in haar ene hand, en ondertussen eet ze met haar andere hand. Ik vind het ook heel leuk om te zien hoe ze zelf aan het eten is 🙂
  Malou onlangs geplaatst…22 weken zwangerMy Profile

 • Reageren Adrianne 9 maart 2016

  Mijn 8 maandertje eet met het ontbijt altijd fruit uit het vuistje (mango en banaan zijn favoriet). De lunch bestaat meestal uit broodkorsten met stroop of amandelpasta óf een cracotte. Avondeten zijn soms nog zelfgemaakte purees, maar vaak ook pasta of groentes die ze zelf lekker oppeuzelt. Zo heerlijk om te zien!!!

 • Reageren Simone 9 maart 2016

  Wij hebben toevallig van de week ook Mirthe spaghetti slierten gegeven. Heel grappig. Eerst ging ze er alleen mee spelen, totdat ze erachter kwam dat het ook wel lekker was. Toen ging ze stukjes afbreken en in haar mond stoppen 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge