24 oktober 2015

Lekkere recepten voor kabocha pompoen

Heel veel! En het zijn hele leuke en lekkere dingen. Ik wist trouwens tot afgelopen donderdag niet dat een kabocha pompoen een kabocha pompoen heet. Ik noemde hem altijd gewoon ‘zo’n groene pompoen’. En deze week zag ik dat hij bij de Albert heijn in de bonus was. Dat is altijd een goede aanleiding voor mij om nieuwe dingen te proberen en deze keer weer. Heel erg uitproberen was het trouwens niet, want het is eigenlijk gewoon een pompoen en je kan er dus gewoon alles mee doen dat je gewoonlijk ook met een gewone pompoen doet.

recepten kabocha pompoen

Wat doe ik met een kabocha pompoen

Dit is wat ik eigenlijk altijd met een (kabocha) pompoen doe:

 • Ik leg hem ergens neer in huis waar het leuk staat. Het is gewoon best een leuk sierobject, heel herfstig.

 

gegrilde kabocha pompoen

Als ik er genoeg van heb bereid ik hem. Je kan een hoop met pompoen, maar ik begin de gerechten eigenlijk altijd hetzelfde.

 1. Snij de kabocha pompoen in parten van ongeveer 3 cm dik.
 2. Leg de stukken op een bakplaat en besprenkel de ze met olie.
 3. Gaar de pompoen in ± 30 minuten in een voorverwarme oven van 180-200 graden Celsius.
 4. Eventueel kan je de stukken na een kwartier omkeren.
 

Supersimpel en alleen zo al heel lekker. Zo eet ik de kabocha pompoen meestal gewoon, met peper en zout en rijst. De schil van de kabocha pompoen is maar heel dun, en als je hem op deze manier gegaard hebt in de oven kan je hem gewoon eten. Dat doe ik dus ook meestal, maar ik begrijp dat de meeste mensen hem er toch liever afsnijden.

 

babyvoeding met kabocha popoen

De uitgelepelde of geschilde pompoen kan je als basis gebruiken voor veel pompoenrecepten, bijvoorbeeld:

 • Babyvoeding (met een beetje water om het dunner te maken, rijst en een eetlepel olie. En dan zonder peper en zout natuurlijk)
 • Pompoensoep, door er groente- en of kippenbouillon aan toe te voegen, en als je dat lekker vind stukjes groene paprika en (zure) room.
 • Spread voor op een toastje, door het te mengen met zure room.
 • Salade, bijvoorbeeld met kidneybonen, pompoenpitten, salie, olie en azijn.

kabocha pompoen sushi
En eigenlijk voor alles dus, waar je een gewone pompoen voor zou gebruiken…

 

 

Wat vinden jullie, lekker toch? Kenden jullie de kabocha pompoen al?

 

 

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageren Resaarcle 25 oktober 2015

  Ik ben gek op pompoen! Maar bij mij in de winkel ligt meestal de oranje versie. Had die naam nog nooit gehoord. Ik durf mijn pompoen ook al eens in een quiche gooien, laar heb er nog nooit aan gedacht om er speculaaskruiden bij te doen. Zo creatief! Ik probeer her eens!

  • Reageren Elisabeth 25 oktober 2015

   Maar dan is het de zoete versie hè, pumpkin-pie 😛

 • Reageren Maai 25 oktober 2015

  Ik kende deze niet maar ben gek op pompoen dus ga hem eens proberen. Die taart klinkt heerlijk. Speculaaskruiden had ik nou zelf nooit verzonnen. Thanx

 • Reageren Paula 24 oktober 2015

  Dat ziet er lekker uit zeg! En ik zie ook n blije baby-puber ??

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge