5 juni 2016

Dingen waar mijn dreumes van gaat stuiteren van enthousiasme

Jim is een ontzettend vrolijk kind. Hij lacht bijna altijd, is nieuwsgierig naar alles en iedereen en hij is maar een heel klein beetje verlegen. Hij is altijd in voor een grapje en hij heeft gewoon duidelijk plezier in het leven. Toch zijn er dingen waar hij nóg een beetje vrolijker van wordt. Hij wordt soms letterlijk zo enthousiast dat hij gaat stuiteren.

jim met auto

Dat heeft hij bijvoorbeeld als:

 1. Hij een bus ziet: Stuiteren, wijzen en “Bus! Bus! Bus! Bus!” roepen.
 2. De auto van opa en oma ziet. Die is zo’n mooie blauwe kleur! En uiteraard kan hij ook al heel goed “Auto! Auto! Auto!” roepen.
 3. Als de auto niet in beeld is doen opa en oma het zelf ook goed. Opa net ietsje beter dan oma. “Opa!” is trouwens ook een woord dat hij al heel goed kan schreeuwen.
 4. Jim houdt ook ontzettend van eten. Wat hij het lekkerste vindt zijn maïsboterhammen. Als hij ziet dat je die pakt gaat ‘ie staan springen en “Ja die!!” roepen. En wijzen natuurlijk.
 5. Wanneer papa thuis komt is het ook altijd groot feest. Als de schuttingdeur open gaat en papa binnen loopt rent Jim naar de achterdeur en drukt hij zijn neus en handjes tegen het raam. Er wordt “Aaaaaah! Papa!” gegild net zo lang tot papa zijn brommer in de schuur heeft gezet en binnen is.

Dan  denk je misschien, waar is mama in dit hele verhaal? Maar meestal wordt Jim gewoon niet zo enthousiast van mij. Mama is er gewoon, lekker makkelijk. Hij kan ook nog geen mama zeggen. Waarschijnlijk kán hij het wel, want hij kan best “ma ma ma” zeggen, maar hij doet het gewoon niet. Het is  niet nodig om me aan te spreken, blèren werkt ook. Gelukkig blijkt af en toe dat hij mij toch ook wel heel lief vindt. Twee keer in de week, wanneer ik hem ophaal van het kinderdagverblijf, gaat hij ook voor mij stuiteren. En op dat moment maakt mijn hart ook een stuitertje.

Gaat jullie dreumes ook wel eens stuiteren van entousiasme? En waarvan dan?

 

 

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageren MetMirjam 8 juni 2016

  Ja, de bus doet het hier ook goed haha. Maar vliegtuigen doen het nog beter! Als ze maar een klein streepje van een vliegtuig in de lucht ziet begint ze heel hard en schel te roepen ‘TUIG TUUUUIIIIIIIIIIIG’! Tot we zeggen ‘Ja, heel goed gezien hoor liefje’ haha.
  MetMirjam onlangs geplaatst…Iemand op zoek naar een loedermoeder? Hier is ze…My Profile

 • Reageren Nanouk 7 juni 2016

  Hihi heel herkenbaar!! Roan gaat ook stuiteren van enthousiasme als ik zeg ‘kom we gaan tandenpoetsen’ en ‘kom, tijd voor het badje’. En hij zegt idd nog geen mama en wel papa, want precies wat je zegt, mama is er gewoon altijd… Ach ja, straks roepen Jim en Roan 10000 x op een dag mama en verlangen we terug naar deze tijd 😉

 • Reageren Vlijtig Liesje 7 juni 2016

  Dreumesen kunnen zo heerlijk enthousiast zijn over kleine dingen. Eigenlijk erg leerzaam voor ons volwassenen!

 • Reageren Nathalie 7 juni 2016

  Haha leuk! Hier ook inderdaad als papa of haar broers thuiskomen. Als ik een nieuw stuk speelgoed heb voor haar.

 • Reageren Channa 7 juni 2016

  Haha, hier stuiteren ze vooral als we naar een (indoor) speeltuin gaan. Kunnen ze zich ook beide uren vermaken!
  Channa onlangs geplaatst…Action Shoplog JuniMy Profile

 • Reageren Yvonne 6 juni 2016

  Haha, heel herkenbaar. Hoewel onze jongste het veel meer heeft dan de oudste het destijds had. Inmiddels is onze dreumes nu 21 maanden en wordt het stuiteren wat minder, dat gaat gepaard met veel meer kunnen praten en dus komt het enthousiasme uit de mond en niet zozeer uit het hele lijf. 🙂

 • Reageren saskia 6 juni 2016

  Oh die maisboterhammen zijn hier ook favoriet in huis haha. Leuk he kindjes die zo heerlijk enthousiast kunnen worden <3.
  saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Piloot en Feest!My Profile

 • Reageren Malou 6 juni 2016

  Heel herkenbaar, dat minder enthousiast zijn over mama!
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #159; nesteldrang, wakkere dreumes en zwemmenMy Profile

 • Reageren Josan 6 juni 2016

  Food wonderfull Food! En van ons konijn, haar zussen bij het zien van pappa, mijn borsten zodra ze hoort dat ik het ligbad met water vul.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie Gijs Lawaai op het strandMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge