5 september 2018

Dierentuin Wildlands in Emmen

Wildlands Emmen is vrij ver rijden voor ons (2 tot 2 ½ uur rijden vanaf IJmuiden), maar we waren op vakantie in Drenthe, dus we móesten ook een dagje naar de dierentuin Wildlands (link).

Dit waren serieus (en helaas) de beste foto’s. Beetje een fail…

Dierentuin Wildlands Emmen

Ik heb veel verschillende verhalen gehoord over Wildlands. Veel positieve, maar ook negatieve. Ik denk dat het vooral afhangt van wat je nou verwacht van een dierentuin. Voor mij moet een dierentuin het volgende bieden:

  1. Grote dierenverblijven, want anders vind ik het zielig.
  2. Niet te groot totaal oppervlak, anders krijg ik een zeurende/vermoeide peuter.
  3. Genoeg plekken om te zitten met eten, want we hebben een baby/dreumes mee. Als die honger heeft moet er meteen gegeten worden.
  4. Leerzaam en interessant voor jonge kinderen. Liefst peuter niveau. Gewoon omdat wij toevallig een peuter hebben.

Wat vonden we van dierentuin Wildlands Emmen?

Op de punten die ik persoonlijk belangrijk vind, scoorde Wildlands als volgt.

Ruimte voor de dieren

Op de grootte van de dierenverblijven is niks aan te merken volgens mij. Ik heb mensen gehoord die ze te groot vonden, maar dat vind ik echt belachelijk. We sluiten die dieren op, dan kunnen we toch tenminste zorgen dat ze de ruimte hebben? Ik heb ook gehoord dat mensen vonden dat ze te weinig konden zien van de dieren, doordat de verblijven ‘te’ groot waren. Vond ik erg meevallen. Alleen bij de olifanten een beetje. Dat verblijf is zo groot dat je ze inderdaad van vrij veraf ziet. Maar het zijn ok hele grote dieren, dus ze hebben veel ruimte nodig. Het enige wat ik zou veranderen is eigenlijk meer opstapjes voor de kinderen. Er staan veel struiken om het verblijf heen, en daar kon Jim niet overheen kijken. Best zwaar om hem steeds te tillen, opstapjes zouden dat mooi oplossen.

Loopafstand

Ik was van tevoren echt bang dat Jim de afstanden niet allemaal zou kunnen lopen. Hij is bijna vier, maar lopen is niet bepaald zijn hobby. We hadden geen kinderwagen mee, maar een buggy. Daar zat de baby in, en er was geen opstapje of iets dergelijks voor Jim om mee de rijden. Hij moest het allemaal zelf lopen dus.

Gelukkig viel het allemaal mee. We parkeerden op de parkeerplaats bij Kinepolis, daarvandaan is het 5 minuten lopen naar de dierentuin (voor volwassenen dan, voor peuters twee keer zo lang). Mijn stappenteller geeft aan dat we in totaal 4,5 km gelopen hebben die dag. We zijn echt overal in de dierentuin geweest, dus dat valt me reuze mee. Jim heeft wel een paar keer gezegd dat hi moe was, maar toen zijn we even gaan zitten en na een paar minuutjes werd hij weer zo enthousiast van het vooruitzicht van de giraf/nijlpaard/schildpad die er aan ging komen, dat hij weer een tijdje door kon.

Genoeg plekken om te zitten en eten

Wij bezochten Wildlands op 3-9-2018. Dat was een maandag, buiten de schoolvakanties, dus echt laagseizoen. De eetstandjes langs de paden waren daarom gesloten. De grote restaurants waren wel open. Op zich was dat genoeg, in het grootste deel van het park. In Jungola, Nordica en Rimbola zijn de afstanden zo klein dat je makkelijk snel even naar een restaurant loopt om te gaat zitten en eten. In Serenga vond ik het persoonlijk net te ver lopen. Het restaurant zit helemaal de verre kant van dit deel van de dierentuin, en we kwamen er op een kwart van het eind lopen achter dat er gegeten moest worden. We hebben best wat uit de kast moeten trekken om Jim bij dat restaurant te krijgen, maar toen we er eenmaal waren was het wel een erg mooi plekje. Je kunt buiten op een soort veranda eten, pal naast en kijkend over het dierenverblijf heen. Helaas zaten er wel veel wespen, dus zijn we na een paar minuten toch binnen gaan zitten.

Leerzaam en interessant voor jonge kinderen

Elk gebied in Wildlands heeft een backstory. Jim vond die van Rimbola het leukste. Jungle Jim (ja, naamgenoot), is daar in de rimboe neergestort met zijn vliegtuig, en vertelt over de dieren die hij ontdekt heeft. Er is ook een bootje dat door de junglerivier vaart. Met een héél spannend stukje, waar het bootje niet de kant op gaat die Jim zegt dat hij op moet. Jim, onze Jim, dacht volgens mij echt dat we er geweest waren.

Eindoordeel

In één woord vond ik Wildlands een heel relaxte dierentuin. Zeker een aanrader, in elk geval met kinderen in de peuter- en kleuterleeftijd, misschien ook iets ouder.

 

Ben jij al in Wildlands geweest, en wat vond jij?

 

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageren Nienke 6 september 2018

    Wij zijn er nog niet geweest, vanwege de negatieve reacties inderdaad (en dat ook in combinatie met de hoge prijs).

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge