25 juli 2016

DIY luiertaart in ster vorm

DIY luiertaart met stervorm – Voor de babyshower van mijn schoonzusje hebben mijn moeder en ik samen een luiertaart gemaakt. Gisteren heb je de shoplog van de babyshower kunnen lezen, vandaag laat ik je zien hoe we de luiertaart gemaakt hebben. Eerlijk gezegd was onze insteek een beetje een grapje. Zo van: “Áls we dan een babyshower doen, dán maken we een luiertaart ook!” We hebben er daarom niet veel planning en voorbereiding in gestoken, en we hadden dus écht niet verwacht dat die luiertaart zo goed uit zou vallen. Toen hij eenmaal af was konden we eigenlijk niet geloven dat we hem zelf gemaakt hadden. Gelukkig heb ik van iedere stap foto’s gemaakt. Het bewijs dat we het zelf gedaan hebben! 😉

Geen zin om zelf een luiertaart te maken? Bestel er kan-en-klaar één via Luiertaart.nl

luiertaart diaper cake 17 star

DIY luiertaart in ster vorm

Zoals ik al zei hebben mijn moeder en ik ons niet echt voorbereid. We hebben allebei afzonderlijk een middagje op Google en Pinterest gezocht, voor inspiratie, maar pas op de dag dat we de luiertaart gingen maken hebben we besloten wat het thema zou worden. We kozen voor een ster vorm. Het viel mij namelijk op dat mijn schoonzusje veel babyspulletjes met sterren uitzocht. Ik heb daarom vooral naar linten en vormen met stermotief gezocht. En we hebben geprobeerd om één van de lagen van de luiertaart in ster vorm te maken.

Benodigdheden

 • ±150 luiers
 • rubberen elastiekjes
 • papieren lintjes
 • hydrofiele doeken
 • stoffen lintjes
 • gekleurd papier
 • kunstbloemen
 • ‘cake topper’
 • houten plank of groot bord
 • cellofaan

Inkopen voor de luiertaart bij de Action

shoplog action

Eventjes wist ik niet bij welke winkel ik het beste kon kijken voor lintjes en versiersels, maar als snel bedacht ik me dat de Action de perfecte winkel daarvoor is. Zij hebben een ruim assortiment met goedkope kunstbloemen, lintjes van stof en papier, strikjes en ornamenten. Op de foto kun je zien dat ik twee stoffen linten vond, één met sterretjes en één van jute; drie rollen met papieren linten; stoffen bloemen in blauw; bloemen van schuim in crème, blauw en grijs; twee plastic nep parel kettingen; een hoop strikjes; hydrofiele luiers en een boeddha als ‘cake topper’. De doos Quality Street dacht ik als basis of iets dergelijks te kunnen gebruiken, maar dat het ik uiteindelijk niet gedaan.
Een heleboel luierrolletjes

luiertaart diaper cake 1 star

Ik had geen idee hoeveel luiers ik nodig zou hebben. Ik heb daarom bij de Kruidvat twee megapakken gekocht, met in totaal 196 luiers. Daar hebben we ongeveer drie kwart van gebruikt. We hebben maat 4 gekozen, die is voor 4 tot 9 kg. Onze Jim was bij de geboorte al bijna 4 kg, en ik kan me herinneren dat dit de maat is die hij héél lang gebruikt heeft.

Het oprollen van de luiers is eigenlijk het meeste werk bij het maken van een luiertaart. Wij hebben dit niet op een speciale manier gedaan. Gewoon zo net mogelijk, maar we moesten er een hoop dus perfect hoefde het niet van ons. Wij hebben om iedere luier een lintje geknoopt, maar het is natuurlijk veel makkelijker om rubberen elastiekjes te nemen. Dat staat minder vrolijk, maar gaat veel sneller!

De laag van de luiertaart in ster vorm

luiertaart diaper cake 2 star

We hadden dus bedacht dat we iets met een ster vorm wilden doen. Het was even stoeien met de luierrolletjes voor we door hadden hoe we dat het beste konden doen. Op een gegeven moment bedachten we dat het het makkelijkste ging door zes bundeltjes te maken in de vorm van een driehoek. Elk met daarin zes luiers.

luiertaart diaper cake 3 star

Deze konden we dan in de vorm van een ster zetten.

luiertaart diaper cake 5 star

Het midden hebben we opgevuld met luierrolletjes.

De onderste laag van de luiertaart

luiertaart diaper cake 6 star

We bedachten dat het het makkelijkste was om één laag in stervorm te doen, en die dan tussen twee ronde lagen te zetten. De onderste moest dus iets groten zijn dan de doorsnee van de ster en de bovenste iets kleiner dan het binnenste stuk van de ster. Het kleine rondje was makkelijk te maken, maar de grote basis van de luiertaart was nog best lastig.

luiertaart diaper cake 7 star

Die rolletjes namelijk vallen steeds om. We zijn daarom begonnen met een klein rondje, hebben daar een lintje omheen gedaan.

luiertaart diaper cake 8 star

We hebben steeds een laagje rolletjes daar omheen gezet, en er een nieuw lintje om geknoopt.  Begrijp je wat ik bedoel?

luiertaart diaper cake 9 star

Net zolang, tot de basis groot genoeg was om de ster op te zetten.

Diepte en kleurverschil aanbrengen

We hadden nu drie mooi gevormde lagen voor de luiertaart, maar omdat ze allemaal dezelfde kleur waren viel dit niet echt op. We hebben daarom geprobeerd om kleurverschil en diepte aan te brengen met behulp van gekleurde hydrofiele doeken, linten en gekleurd papier.

luiertaart diaper cake 10 star

Om de onderste laag bonden we twee turquoise hydrofiele doeken.

luiertaart diaper cake 11 star

Om de punten van de ster strikten we linten (met sterretjes erop).

luiertaart diaper cake 12 star

Tussen de onderste twee lagen legden we papier met blauw witte ruitjes. En ook op de bovenste laag legden we een cirkel van ditzelfde papier.

luiertaart diaper cake 13 star

Ook om de bovenste laag bonden we een hydrofiele doek. En om nog meer diepte aan te brengen bonden we de plastic nep parel kettingen om de hydrofiele doeken.

Het versieren van de luiertaart

luiertaart diaper cake 15 star

De boeddha hebben we inderdaad als ‘cake topper’ gebruikt. De kunstbloemen van schuim hebben we onder de bovenste laag geschikt. Ook om nog meer diepte aan te brengen.

luiertaart diaper cake 16 star

De blauwe kunstbloemen van stof hebben we in de binnenste hoeken van de ster geplaatst.

luiertaart diaper cake 17 star

Ook hebben we een paar kunstbloemen naast en achter de boeddha gezet.

Het inpakken van de luiertaart

luiertaart diaper cake 18 star

Om de luiertaart er zo professioneel mogelijk uit te laten zien en hem makkelijk te kunnen vervoeren hebben we hem op een houten plank gezet. (Jawel, het schaak-/dambord van mijn vader).

luiertaart diaper cake 19 star

Waar we een hydrofiele doek omheengewikkeld en geplakt hebben.

luiertaart diaper cake 20 star

De luiertaart hebben we vervolgens in cellofaan ingepakt.

Teveel werk? Bestel er kant-en-klaar één via Luiertaart.nl

Het eindresultaat mag er wezen

Ja toch? Mijn moeder en ik zijn best trots op hoe deze luiertaart geworden is. Hadden we niet achter onszelf gezocht dit.

 

 

Wat vinden jullie van onze inspanning?

 

 

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageren Kleine Prinses 9 augustus 2016

  super gedaan!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Mijn nieuwe wagen: Peugeot Partner TeepeeMy Profile

 • Reageren ellen 30 juli 2016

  Wow echt super gaaf en ook met hele duidelijke foto’s. Super

 • Reageren PuurHappy 27 juli 2016

  Ontzettend leuk zeg!! Iets wat jullie duidelijk in de vingers hebben. Luiers zat voor de eerst komende periode. Nu maar genieten voor wat komen gaat. Super fijn vooruitzicht.

  Groetjes

 • Reageren Kim 25 juli 2016

  Cool!

 • Reageren mathiske's mama blog 25 juli 2016

  Wat is die gaaf!!
  mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…PLOG #13: ziekenboeg, sushi en BijenkorfMy Profile

 • Reageren Mary-Lou 25 juli 2016

  Wat is hij mooi geworden! Jullie mogen zeker trots zijn. Normaal betaal je er best veel voor om er 1 te laten maken. Super dat het dan lukt om er zelf 1 te maken. Eigenlijk is dat gewoon nog veel leuker.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Mini mijlpaal #4 over clichés en het tweede kind syndroomMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge