14 juli 2016

Weet je hoe Jim bijna geheten had?

Mijn vriend en ik konden het maar moeilijk eens worden over de naam van onze baby. Ik denk dat er echt maar één naam was die we allebei leuk vonden. Jim dus. Maar eigenlijk wilde ik hem anders noemen… Adriaan!

Dit artikel werd oorspronkelijk op 14 juli 2015 gepubliceerd, maar maakte in juli 2016 een comeback in het teken van #throwbackthursday.

20-weken echo jongen Jim Adrian

In ’s hemelsnaam waarom Adriaan?!

Tijdens alle drie de echo’s die ik kreeg tijdens mij zwangerschap bewoog ons kleintje veel. Waarschijnlijk zeggen de echoscopisten dan standaard: “Hij/zij is een beetje een acrobaat!”, dat zeiden ze tenminste bij ons. Ik ben opgegroeid met Bassie en Adriaan, dus ik dacht steeds meteen aan: “Adriaan is acrobaat…”. Dat leek me daarom de perfecte naam voor ons zoontje. Rogier en de rest van onze omgeving was het er niet mee eens, helaas. Adriaan is dus niet Jim’s naam geworden. Wel zijn tweede naam, in Engelse vorm: Jim Adrian. Is meteen een coole artiesten naam, mocht hij die nodig hebben later!

 

 

 

 

 

Hoe zijn jullie op je baby-naam gekomen? En hoe werden jullie het eens?

 

 

Leuk om te lezen? Probeer dan ook eens deze artikelen:

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageren Liess 16 juli 2016

  Leuk. Ik heet voluit Liesbeth. (1985) maar word eigenlijk door iedereen Liess genoemd. Al moet ik zeggen dat ik me vaak wel voorstel met mijn volledige naam.

  Lotte heb ik zelf verzonnen en kwam er toen later achter dat ze nr 1 van de top 10 was.
  Bram is lang verhaal. Man was gefocussed op 1 naam en die wilde ik niet. In week 29 zei ik. Ik geef je 5 namen die ik leuk vind en je kiest er maar 1 uit haha.
  Na een weekje hardop Bram zeggen waren we er alletwee gek op.

  • Reageren Karin 28 mei 2017

   Hoi,
   Leuk artikel! Ook zo leuk om steeds weer te horen en lezen hoe iedereen toch verschillend hun proces doorgaat om tot een naam te komen.

   Ik ben 18 maanden geleden moeder geworden waar ik als alleenstaande ingestapt ben met hulp van een donor. De bekende BAM. Dus ik hoefde gelukkig met niemand rekening te houden met namen kiezen. Kon gewoon lekker doen wat ík mooi vind.
   Nog voor ik een positieve test in handen had, was ik al overtuigd dat ik een jongen zou krijgen. Dus daar ben ik eerst voor gaan kijken. Ik was 7 weken toen ik de naam Adeo tegenkwam. Bekt lekker, uniek, normaal te schrijven en uit te spreken en verliefd op de betekenis. Later kwam pas zn andere naam erbij: Benaja. Ik heb ook naar initialen gekeken (inclusief achternaam is het Bas), en de betekenis zoals ik al zei. Adeo is de roepnaam, maar ook zn tweede naam omdat ik de volgorde zo het mooist vond en vind.
   Benaja betekent geluk. Adeo betekent gegeven door God.
   Mijn zoon is op meerdere manieren ‘geluk gegeven door God’.

   Als Adeo een meisje had geweest had hij Raissa Ezella geheten. Raissa betekent onder andere Roos. En Ezella kracht van God. Ik ben 2 dochters verloren met een vroeggeboorte. De eerste heet Roos, en de tweede Gabriëlla. Wat ook als betekenis kracht van God heeft. Op die manier had ik dat terug laten komen.

 • Reageren Rebecca 15 juli 2016

  Jim vind ik superleuk!

  Onze dochter heet overigens Dena. Ze is vernoemd naar een man die we op tv zagen bij het programma obese. We vonden hem zo leuk, en de naam ook trouwens.
  Nu verwachten we een jongen (september), als ik zo jouw voorkeuren zie zou dit ook wel eens een naam voor jullie kunnen zijn, Haha!

 • Reageren Channa 15 juli 2016

  Haha, leuke tag! Die ga ik een keer overnemen. Overigens vind ik Jim ook veel leuker dan Adriaan. En de naam Jim Adrian een hele creatieve oplossing!
  Channa onlangs geplaatst…De leukste items voor de baby- of kinderkamerMy Profile

 • Reageren Resaarcle 14 juli 2016

  Leuk om te lezen! Ik was wel benieuwd naar de naam die je niet leuk vindt, bleek het toch wel mijn naam te zijn, zeker! ?? Wat ik zelf niet fijn vind aan voornamen: verkleinwoordjes. En officieel heet ik Saartje…
  Wij wisten al jaaaaaren dat ons meisje een Mira zou zijn. Als jongensnaam hadden we Stan. Die naam verhuisde als optie naar ons tweede ukje, samen met Lis voor een meisje. Maar ergens halverwege wilde ik voor een jongen nog iets pittigers. In de zoo hoorde ik een papa naar ‘Jack’ roepen. Et voilà, ons manneke kreeg die naam! Nog een geluk dat het geen meisje was, want achteraf besefte ik dat ik mij soms moet concentreren om niet te lispelen en dat zou nogal vervelend zijn met die s in Lis. Net als in mijn eigen naam trouwens ☺️.

  • Reageren Elisabeth 14 juli 2016

   Neeeeeee bij jou is ie leuk hoor!!!

 • Reageren Merel 14 juli 2016

  Leuke tag! Zal hem ook eens invullen.
  Vonden het zo lastig een goede jongensnaam te bedenken, dat ik blij ben dat we meisjes kregen. We hebben ons maandenlang suf gestaard op allerlei namenlijsten, maar waren het (toen we eenmaal wat opties hadden) verrassend snel eens gelukkig.
  Merel onlangs geplaatst…Wat doe je in de vakantie met: regen?My Profile

 • Reageren mieke 14 juli 2016

  Wij wisten een meisjesnaam meteen,voor een jongen vonden we een stuk lastiger…met 16 weken kregen we te horen dat we een jongetje zouden krijgen dus we moesten nog even goed brainstormen…we hebben heel lang een andere naam als favoriet gehad,bij mijn zwangerschapsyoga hingen allemaal geboortekaartjes en daar hing ook een ‘melle’ tussen, pas in de 34e week kozen we daar definitief voor!

 • Reageren Es. 14 juli 2016

  Wat grappig om te lezen!
  Voor onze zwangerschap wist ik al dat een zoontje Sebastiaan zou heten. Ik heb die naam altijd heel mooi gevonden en het is de 3e naam van mijn m, zo zou hij meteen een soort vernoemd zijn. Baby was een jongetje en dus heet hij Sebastiaan.
  Nu ben ik zwanger van de 2e, maar vind ik het zo moeilijk om namen te kiezen! Bij niks voel ik me zo overtuigd als bij Sebastiaan. Over 3 weken de 20 weken echo en dan kunnen we de keus hopelijk beperken tot een jongens of meisjes naam kiezen….

 • Reageren Miss Mags 14 juli 2015

  hey dit is een hele leuke tag !!! Deze houd ik even in gedachten als je het niet erg vind. En eerlijk gezegd vin ik Jim super mooi ! beter dan Adriaan 😉 Maar nu hebben jullie toch een mooie combinatie 😉

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge