31 december 2015

De meest gelezen artikelen van 2015

Bezoekersaantallen

Deze keer geen overzicht met de meest gelezen artikelen van de maand, maar van de meest gelezen in heel 2015. Dit blog bestaat pas sinds april, dus het is eigenlijk meer een negen maanden overzicht.

Meest gelezen

Dit is het lijstje met meest gelezen artikelen. Ik heb het aantal keer dat ze gelezen zijn ernaast gezet, maar ik moet er wel bij zeggen dat die kleine 40.000 keer van de eerste plaats voornamelijk komt door betaalde promotie op Facebook. Ik heb ook de gemiddelde tijd op de pagina er bij gezet en het percentage bezoekers dat doorklikt om nog een pagina te bezoeken. Dat vind ik belangrijke statistieken, want bij mij betekenen deze dat ik het ook echt een leuk en interessant artikel vond. Het gemiddelde aantal keer dat een artikel gelezen werd, was trouwens 692 keer.

Stand op 26 december 13:00

  Artikel Aantal keer bekeken Gemiddelde tijd op pagina % bezoekers dat tenminste nog één ander artikel leest
1 10 dingen over borstvoeding die ik niet bedacht had voor ik er aan begon 39.273 0:03:05 14,1%
2 De keus voor opvolgmelk of koemelk vanaf 1 jaar 11.036 0:04:32 10,7%
3 Moet ik me schamen als moeder… 6.495 0:01:55 11,3%
4 7 dingen over baby’s die ik niet bedacht had voor ik er aan begon 4.814 0:03:04 7,2%
5 Zullen we even relaxed doen over borstvoeding? 4.098 0:03:01 31,5%
6 Wat denkt papa nou over die borstvoeding? 3.962 0:02:26 42,6%
7 Moet ik me schamen als moeder… #2 2.840 0:02:54 10,9%
8 Dat kruis op de Nutrilon-verpakking, helpt het echt? 2.632 0:03:17 10,2%
9 Gastblog: Sanne kolfde fulltime 2.418 0:04:15 19,1%
10 Borstvoeding: ook ’s nachts ‘op verzoek’? 2.047 0:02:33 50,9%

Meest gevonden

Bovenstaande artikelen werden vooral gelezen via sociaal media. De bezoekers die op mijn blog kwamen via zoekmachines bezochten andere artikelen. In deze lijst staan de tien best gevonden artikelen, met het aantal keer dat ze gevonden zijn per dag (sinds publicatie). Ik heb ook hier het percentage bezoekers dat nog een ander artikel leest er naast gezet, en ik zie dat ik daar nog wel aan kan werken. Ik heb niet onder ieder van deze artikelen een lijstje staan met leestips voor andere artikelen, die moet ik er maar eens onder zetten.

Stand op 28 december 15:00

  Artikel Aantal keer bekeken per dag % bezoekers dat tenminste nog één ander artikel leest
1 Dat kruis op de nutrilonverpakking, helpt het echt? 4,37 7,69%
2 Je kunt een hoop doen met een kabocha pompoen 4,35 5,47%
3 Nestlé PyjamaPapje Biscuit 2,83 14,97%
4 Borstvoeding, ook ’s nachts op verzoek? 1,47 18,90%
5 Welke moederfiets moet ik nemen? 1,33 8,86%
6 Verrassende recepten met kaki (sharonfruit) 1,10 6,98%
7 Ik heb Just Premium ads op mijn blog 1,05 3,64%
8 5 redenen om bij de tweede toch (ook) een babyshower te organiseren 1,03 5,31%
9 Help, mijn Medela Freestyle werkt niet meer! 1,01 2,84%
10 De keus voor koemelk of opvolgmelk vanaf 1 jaar 0,83 22,73%

De minst gelezen artikelen

Minstens zo interessant als de meest gelezen artikelen: de minst gelezen blogs!

 1. Dit artikel dat ik schreef om de #freeourvoices campagne te promoten (46x)
 2. Dit artikel over waarom ik War Child steun… (60x)
 3. Dit artikel over Caitlyn Jenner (69x)

Duidelijk. Dat verantwoorde gezeik van mij wordt niet gewaardeerd. Jammer! Laat ik me niet door tegenhouden. Ook in het komende jaar ga ik weer gewoon goede doelen en ruimdenkendheid proberen te promoten. 🙂

Reacties

In totaal kwamen er 772 reacties binnen, de meesten van mijn favoriete andere blogsters: Nanouk (Nanouk van Gennip), Nicole (Vlijtig Liesje), Nicole, (Everyday-life), Sanne Marlijn (LaViesagista) en José (Denktrant). Voor het mooi reageer ik eigenlijk te weinig op andere blogs… En dat terwijl ik ze wél lees! Mooi voornemen voor volgend jaar.

Blogdoelen voor 2016

Ik heb mezelf ook een aantal blogdoelen gesteld, een soort van goede voornemens.

 1. Huisstijl – Ik wil graag ene professioneel blogontwerp, logo, visitekaartjes en een mediakit in dezelfde stijl
 2. Niche – Ik ben dit blog begonnen omdat ik graag mijn ervaringen als nieuwe moeder wilde delen. Ik zag dit blog daarom meer als persoonlijk blog, en het heeft me verrast hoe vaak het bezocht wordt via zoekmachines. Ik heb er eens goed over nagedacht en het hele net moeder zijn (en worden) is eigenlijk een niche. Die niche wil ik graag verder gaan ontwikkelen. Ik heb al een paar ideeën voor artikelen.
 3. Gezonde voeding – Ik wil vaker artikelen schrijven over voeding. Ook wil ik graag bruikbare recepten die geschikt zijn voor kleine kinderen én lekker voor volwassenen gaan delen. En natuurlijk zou ik het leuk vinden als jullie je (borstvoedings)verhaal willen delen in een gastblog.
 4. Lowlands 2016 – Vorig jaar had ik vlak voor ik naar Lowlands ging een last minute idee om te bloggen terwijl ik daat was, als kolvende nieuwe moeder. Het is deels gelukt, maar ik had het veel beter aan kunnen pakken. Dit jaar wil ik weer naar Lowlands, en dan wil ik graag zwangere dames en kolvende moeders die ik tegen kom interviewen en hun verhaal op mijn blog delen. Ik moet nog iets zien te verzinnen op het probleem dat ik niet zomaar mijn laptop en camera mee kan nemen en dat mijn internetverbinding erg slecht is daar, maar ik hoop een oplossing te vinden.
 5. Zelf meer reageren – Dat doe ik gewoon te weinig. Het is een kleine moeite om een reactie te schrijven als je een artikel gelezen hebt. Dat ga ik zeker meer doen!

 

 

Dat waren het overzicht van 2015 en de plannen voor 2016. Hoe was jullie jaar, en wat zijn jullie plannen?

 

 

 

Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageren Nicole @ Everyday-Life.nl 31 december 2015

  Ik ben pas dit jaar begonnen met bloggen, dus het was dit jaar vooral veel uitproberen. Ik vind dit soort lijstjes heel interessant om te lezen, omdat je goed kunt zien wat mensen dus blijkbaar wel en niet willen lezen. Ook volgend jaar blijf ik je volgen!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge